1515

Bygger virtuella kontor för distansarbetare – lockar kända affärsänglar

Vi distansarbetar som aldrig förr på grund den pågående pandemin. För att underlätta detta bygger Teemyco virtuella kontor, vilket nu har lockat en rad affärsänglar.

”Ta en kaffe i köket ihop eller signalera om du inte vill bli störd och fokusera”, säger vd:n Charlotte Ekelund.

Teemycos grundare Charlotte Ekelund och Oleg Danylenko.
Teemycos grundare Charlotte Ekelund och Oleg Danylenko.

Enligt en undersökning från kontorsjätten International Workplace group, där över 18000 svarande från 96 länder deltog, arbetar 70 procent på distans minst en dag per vecka.

En utmaning som många bolag talar om vid distansarbetet är saknaden av spontana möten, social samvaro och kreativ problemlösning.

Teemyco betatestar nu onlinekontor för en utvald skara bolag på fem kontinenter, bland annat Appjobs, University of Tokyo och Kognity. I plattformen kan kolleger till exempel träffas i ”vid kaffet”, olika rum, spontant ta kontakt eller signalera att en är upptagen. På väntelistan står nu drygt 16 000 kunder.

”Vi omdefinierar och utvidgar den virtuella mötesplatsen, får användaren att känna sig mindre isolerad i det virtuella kontoret som är designat för spontan video- och walkie-talkie-interaktioner kollegor emellan”, meddelar vd:n och medgrundaren Charlotte Ekelund.

Bolaget har nu tagit in investeringar på 8,5 miljoner kronor. Med på tåget är Luminar Ventures, Antler och rekryteringsföretaget Gazella. Rundan har även lockat ett antal namnkunninga affärsänglar.

”Framtidens arbetsplats kommer innebära många olika fysiska platser så behovet av ett onlinekontor är stort. Detta bekräftas även av den höga efterfrågan som Teemycos produkt har redan nu”, säger Linda Höglund, partner på Luminar Ventures i ett uttalande.

På listan med affärsänglar återfinns Appjobs vd Alok Alström, Åsa Riisberg, partner på EQT, Max Heger, finanschef på Izettle, Karin Bjerde, investerare och tidigare chef på Kognity, och Truecallers kommunikationschef Kim Fai Kok.


Innehåll från F-secureAnnons

Så enkelt får du ett bra skydd mot cyberbrott – utan att det påverkar din dators prestanda

Mikael Herrala, på IT-säkerhetsföretaget F-Secure
Mikael Herrala, på IT-säkerhetsföretaget F-Secure

Genom att automatisera sina attacker kan cyberkriminella i dag slå till mot många och enkelt hitta offer som inte skyddat sina enheter tillräckligt väl. 

– Det är viktigt att hålla sina enheter uppdaterade och använda säkerhetsprogram på dem. På så vis undviker man kostsamma och integritetskränkande cyberbrott, säger Mikael Herrala på IT-säkerhetsföretaget F-Secure

Phishing, eller nätfiske, är en typ av cyberbrott som ökar kraftigt. Under 2020 inträffade 34% fler phishingattacker än året innan. Här manipulerar förövarna användare att självmant ge ifrån sig känslig information, som person- eller betaluppgifter, genom att exempelvis få dem att klicka på länkar i brådskande mejl, sms och i chattkonversationer. Informationen kan sedan utnyttjas vid brott eller säljas vidare i kriminella miljöer. 

– Nätfiske ökar kraftigt eftersom det fungerar och det kan automatiseras. Om man får ett oväntat meddelande eller erbjudande som är för bra för att vara sant, blockera avsändaren och radera därefter meddelandet, säger Mikael Herrala.

Ransomware är en annan typ av cyberbrott som ställer till allt mer skada. Genom att på olika sätt få in skadlig kod i offrets dator eller mobila enheter, kan hårddiskar och servrar kapas och krypteras. Offret uppmanas därefter av förövaren att betala en större lösen, till exempel med ospårbar kryptovaluta som Bitcoin, för att få tillbaka tillgången till sin data. 

En ny och ökande typ av cyberbrott är Trickbot, en dold programvara som bland annat tar sig in i offrets dator, öppnar en bakdörr och låter kriminella fjärrstyra datorn för att begå nya brott.

F-Secure TOTAL erbjuder ett brett skydd

Det finns bra och effektiva sätt att skydda sig mot den här typen av cyberbrott. F-Secure har utvecklat säkerhetsprogrammet F-Secure TOTAL för privatpersoner och småföretag. Det innehåller flera funktioner och ger ett heltäckande onlineskydd.

– Det skyddar mot mer än bara virus och skadliga program. Det kan blockera webbplatser som försöker lura dig på pengar eller komma åt personuppgifter. Dessutom skyddar det dina pengar när du gör bankärenden och handlar online, förklarar Mikael Herrala.

I skyddet ingår också en VPN-funktion som krypterar användarens internetanslutning för att förhindra att kriminella spionerar eller spårar användarens aktiviteter på nätet.

En annan bra funktion är lösenordshanteraren.

– Det är oerhört viktigt att ha långa lösenord och ha olika lösenord för alla sina olika tjänster. Men att komma ihåg dem är för svårt. Med en lösenordshanterare sker det sömlöst över alla dina olika enheter, säger Mikael Herrala.

I F-Secure TOTAL ingår också en avancerad föräldrakontroll som skyddar barn mot olämpligt innehåll på Internet.

F-Secure TOTAL fick prestigepris

I en oberoende jämförelse av AV-TEST, fick F‑Secure SAFE, som är en del av F-Secure TOTAL, de prestigefyllda utmärkelserna Best Protection och Best Performance för år 2020.

– Med F-Secure TOTAL får man ett bra skydd utan att det skapar prestandaförluster. Man kan streama filmer eller spela onlinespel och ändå ha ett fullgott skydd utan att det märks. Det passar hela familjen, avslutar Mikael Herrala.

Klicka här för att prova F-Secure TOTAL utan kostnad. 

 

Mer från F-secure

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med F-secure och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?