1515
Annons

Budbolaget backas upp av guldkung

Minitaxibolaget Bzzt, som haft ett par tunga år, fokuserar nu på mat- och livsmedelsleveranser. Dessutom kliver tunga investerare in på ägarlistan, däribland Avitogrundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert och guldkungen Sverker Albrektson. Det skriver Breakit. 

Avitogrundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander (till höger) tror på Sven Wolfs Bzzt.
Avitogrundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander (till höger) tror på Sven Wolfs Bzzt.

Bolagets affärsidé var från början persontransport, något pandemin satte stopp för. Istället satsade Bzzt på sista milen -leveranser där Bzzt fungerar som underleverantör till budfirmorna. Bolaget får även uppdrag direkt från restauranger och butiker.

Under 2020 halverades omsättningen till 5 miljoner kronor. I år räknar bolagets vd med att omsättningen är tillbaka på 10 miljoner kronor eller något mer. 2022 är det inte omöjligt att tredubbla omsättningen, vilket skulle innebära break even för bolaget.

Efter en rekonstruktion tog bolaget nyligen in 20 miljoner kronor i en finansieringsrunda, där nya ägare såsom Jonas Nordlander och Filip Engelbert, duon som grundade och sedan sålde den ryska Blocketvarianten Avito, deltog. Därutöver medverkade även Sverker Albrektson, som kontrollerar Guldfynd, Albrekts guld och Hallbergs guld, i kapitalanskaffningen.

I januari 2021 uppgav bolagets vd Sven Wolf att han förutspådde att en notering kunde ske inom 24 månader.

”Bolaget har sikte på en notering. Det är inte omöjligt att tidplanen påverkas nu när vi fått in fler starka delägare”, säger den verkställande direktören till Breakit. 

 


Innehåll från Wittra Sweden ABAnnons

Ny enkel lösning för 3D-positionering förutspås revolutionera möjligheten för IoT inom bygg och fastighet

Företaget Wittra har en ny lösning för automatisk 3D-positionering av sensorer, byggd på en öppen radiostandard som förstärker erbjudandet från redan existerande stora LPWAN leverantörer som LoRa och MIOTY, via Wittras nyligen lanserade Unified Gateway.

– Nu kan alla fastighetsutvecklare accelerera utvecklingen mot smarta fastigheter genom att enkelt och snabbt installera sensorer. Det är en game-changer för hela branschen, säger Patrik Johansson, Partner & Strategic Advisor på Wittra.

I smarta fastigheter används sensorer för digitalisering och automatisering av processer för att optimera drift och skötsel men också komfort och säkerhet. Det sänker de totala kostnaderna och ökar samtidigt värdet på fastigheten.

Den här utvecklingen har dock försvårats av höga kostnader för installation och igångsättning.

Det svenska företaget Wittra har efter 10 års arbete och över 60 patent utvecklat en kommersiell lösning för 3D-positionering som gör det enklare, billigare och snabbare att göra fastigheter smarta.

– Vi kan sätta upp sensorerna i varje rum och de vet själva i vilket rum de finns. En färdig installation i en fastighet som tidigare tagit två veckor till hög kostnad görs nu på en dag till låg kostnad, säger Håkan Dackefjord, Chief Commercial Officer på Wittra.

Wittras infrastruktur öppnar för många leverantörer

Sensorernas uppgift kan enkelt ändras genom FOTA, alltså ny programvara.

– Man kan alltså byta roll på sensorn och använda den i ett annat syfte. Det gör vår lösning digitalt hållbar, säger Patrik Johansson.

Wittra jobbar med globala distributörer så som Farnell och Mouser. Det möjliggör för partners och kunder att nyttja Wittras teknologi på en stadigt växande världsmarknad för IoT.

Wittras teknik har många användningsområden, som till exempel i byggsektorn. Där kan små sensortaggar placeras på material och utrustning.

– Man kan då enkelt följa materialflödet eller snabbt hitta rätt verktyg. Det ökar effektiviteten dramatiskt. Man kan mäta framdrift och avvikelser och få en bättre överblick, avslutar Patrik Johansson.

Läs mer på: www.wittra.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wittra Sweden AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?