1515
Annons
Innehåll från ZignSecAnnons

ZignSec skyddar Traderas porslin

Varje timme läggs det upp 1000 nya auktioner och var tredje sekund byter saker ägare på Tradera. Med det och över 5 miljoner besök i veckan är Tradera Sveriges största cirkulära marknadsplats. Under 2020 ökade antalet utländska användare med 25%, många av dem i jakt på samlarobjekt som bilar och svenskt retroporslin. Detta ställer nya krav på Traderas processer för ID-verifiering.

För att stärka säkerheten och ta höjd för fler utländska användare uppgraderar Tradera nu sin infrastruktur för ID-verifiering med hjälp av det svenska Nasdaq-bolaget ZignSec. ZignSec är ett globalt Regtech-bolag som aggregerar marknadens bästa lösningar för ID-verifiering samt Onboarding och erbjuder det som en samlad och automatiserad tjänst till företag – det allt mer självklara valet för bolag i en expansionsfas.

 Via ZignSecs plattform har nu Tradera fått tillgång till lösningar för ID-verifiering på över 170 marknader och stöd för över 8000 olika typer av ID. Det har gjort att Tradera nu kunnat bygga skalbara lösningar för både Onboarding av nya kunder samt säkra transaktioner mellan kunderna.

Läs mer om ZignSecs lösningar här 

– På Tradera är det en förutsättning att såväl köpare som säljare känner trygghet när de använder plattformen, och här vill vi hela tiden bli ännu bättre. Nu tar vi nästa steg genom att tillhandahålla identitetsverifiering via ZignSec:s globala tjänst, som även når användare i länder där e-legitimationer inte är lika etablerade som i Sverige, säger Niclas Hjelm, säkerhetsansvarig på Tradera.

Utmaningen med det ökade antalet utländska användare är att de använder andra metoder än BankID samt att verifiering av andra identitetshandlingar skapar manuellt arbete som tar lång tid för både användare och Traderas personal.

– Vi behövde hitta ett sätt att automatisera våra verifieringsprocesser för att kunna erbjuda fler verifieringsmetoder som fungerar för nuvarande och nytillkomna utländska användare, säger Niclas Hjelm.

Med ZignSecs lösning kan nu Tradera erbjuda ID-verifiering i realtid. Något som frigör mer tid för personalen på Tradera men framförallt minskar tiden för nyregistrering av utländska användare, från flera dagar till några enstaka minuter.

Kontakta ZignSec 

Mer från ZignSec

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ZignSec och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?