1515
Innehåll från WintAnnons

“Så fick jag en hel ekonomiavdelning till mitt enmansbolag”

När man jobbar som konsult är tid pengar – och varje timme är viktig för sista raden.  Det har Christian Holmqvist, som driver konsultfirman Solencia AB, tagit fasta på. Han använder den digitala bokföringstjänsten Wint för att hantera sin ekonomi och kan därför lägga i stort sett all sin tid på debiterbara timmar mot kund.

Solencia AB är ett konsultbolag som hjälper företag att bli mer datadrivna genom att samla in och visualisera data. Christian Holmqvist, som är personen bakom företaget, hjälper alltså sina kunder med allt från CRM till kundanalys och att förstå hur väl deras processer funkar. 

Som egenföretagare såg han hur flera vänner som också frilansade eller drev konsultfirmor kämpade med sin bokföring om kvällarna, och beslutade sig tidigt för att värdera sin tid bättre än så. Då kom den digitala bokföringstjänsten Wint in i bilden.

Enkelt beslut att kapa administrationen

När Christian för två år sedan fattade beslutet att bli egenföretagare började han som många andra med ett gratisprogram för att sköta bokföringen på egen hand. Men när han skulle börja plocka ut lön ur bolaget sprang tiden han behövde lägga på administrationen iväg.

– Jag insåg snabbt att det inte skulle funka. För mig handlade det om att göra det så enkelt som möjligt – och inte tumma på tiden utanför arbetet där livet händer på riktigt. Jag kollade runt och insåg att en traditionell redovisningsbyrå inte var ett alternativ. Det var för mycket jag som företagare fortfarande behövde göra själv, trots att jag skulle betala en person för att göra jobbet. Och att forsla pärmar och infinna mig på ett kontor rent fysiskt fanns det inte utrymme för, berättar Christian och fortsätter:

– När man är egen och fakturerar för sin tid måste man prioritera att frigöra så mycket tid som möjligt. Med Wint känns det som att jag har en hel ekonomiavdelning till mitt enmansbolag och behöver inte fundera på själva företagandet. Bara det är värt mycket för mig.

Läs mer: Så kan Wint frigöra tid i ditt bolag. 

Slipper hålla koll på lagar och regler

För Christian var en av de större vinsterna med Wint frihetskänslan att slippa hålla koll på rapportering och att slippa att aktivt söka när och vad som ska in till Skatteverket.

– Med Wint är det inte jobbigt att driva företag, och jag behöver inte kunna så mycket om det heller. I alla fall inte vad som förväntas när det gäller rapportering för lön eller annat krångligt. Wint är digitalt, och det är en viktig del för mig. Jag förstår det digitala, inte papper i en pärm, förklarar Christian.

– Nu vet jag att den löpande bokföringen sköts per automatik och att deklarationer och betalningar hanteras av någon annan än mig. Jag som dessutom är nördig i siffror kan grotta ner mig rejält i Wints rapporter över hur företaget går istället för att lägga tid på att läsa på om gällande lagar och regler. 

Wint passar in i vardagen

– När man är belagd till 100 %, som jag är, så dyker det upp frågor om ekonomin främst under sena kvällar eller helger. Under veckorna när jag är hos kund har jag vare sig tid eller möjlighet att sätta mig och ringa till någon för att få hjälp, så då passar det kanon att kontakten med Wint främst sköts i supportärenden. Då kan jag skicka ett meddelande sent på söndagskvällen, och få ett svar nästa vardag. Att jag dessutom kan godkänna leverantörsfakturor vid kaffemaskinen genom att använda Wint-appen är guld för någon där en så liten grej som ett däckbyte sabbar planeringen två veckor framåt, skrattar Christian och avslutar: 

– För mig är Wint frihet. Jag kan slappna av och vet att hela bokföringsbiten löser sig utan att jag ens behöver logga in på banken. Som enmanskonsult finns det många saker att oroa sig för, men tack vare Wint är bokföring inte en av dem.

Läs mer: Så går det till när Wint automatiserar bokföringen. 

Wint är bokföringstjänsten som vill göra det enkelt att driva företag. När Wint automatiserar sina kunders ekonomiadministration hanteras bokföringen i realtid, vilket gör det enkelt att hålla koll på kassaflöde och likviditet. Dessutom frigörs tid som kan läggas på mer affärskritiska delar av verksamheten – som att utveckla sin affär. 

Vill du veta mer? Ta en titt på wint.se.

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?