Annons
Innehåll från WintAnnons

5 skäl att starta AB utan kostnad – helst innan nyår

Årets bästa julklapp skulle kunna vara ett eget företag; att ge sig själv möjligheten att styra över sin egen tid, sin lön och sitt arbete. 

Den automatiserade bokföringstjänsten Wint har hjälpt fler än 450 företagare att komma igång med sitt företagande under 2022 (helt kostnadsfritt). 

Här delar de med sig av 5 skäl till varför du borde låta dem hjälpa dig också – helst innan årsskiftet.

Många drömmer om att starta eget bolag, men allt för många faller på målsnöret när de inser hur mycket administration som krävs – både för att komma igång och för att driva sitt nya AB. Nathalie Björnman, projektledare på den automatiserade bokföringstjänsten Wint, berättar:

– De flesta som startar bolag vill inte lägga tid på administration och bolagsregistrering. Man vill planera sin nya verksamhet eller hitta sina första kunder. Då är alternativet ofta att köpa ett så kallat lagerbolag, dvs ta över ett redan registrerat aktiebolag, men det kan kosta upp till 10 000 kr i avgifter, utöver de 25 000 kr man behöver i aktiekapital.

Därför har Wint utformat en tjänst som gör det möjligt att få ett nystartat lagerbolag, inklusive bankkonto, till priset av 0 kr. Nathalie delar med sig av 5 skäl till varför du som har företagardrömmar ska hoppa på det erbjudandet så fort som möjligt.

1. Lagerbolag med Wint – billigaste alternativet 

– Uppstarten av ett aktiebolag kan kännas snårig och tidskrävande. Men med Wint slipper du det, dessutom till priset av 0 kronor. Du slipper även tänka på registreringsavgiften hos Bolagsverket och alla andra tillkommande avgifter. Helt klart det billigaste alternativet, säger Nathalie. 

Så funkar det att starta bolag med Wint 

‍2. Bankkonto och kopplingar Skatteverket är redan klart

– Förutom att du får ett lagerbolag från oss, behöver du inte heller tänka på frågor kring bank och Skatteverket. Wints lagerbolag är redan kopplade mot ett företagskonto hos SEB och till Skatteverket. Med andra ord, du kan fortsätta fokusera på att komma igång med din business så fort som möjligt.

3. Automatisk bokföring med extra allt 

– Det här kan vara det bästa av allt. Förutom bolagsregistrering och koppling till bank och Skatteverket, ingår även Wints automatiserade bokföringstjänst. Det innebär att all administration, och nästan all ekonomi, blir automatiserad. Du kan alltså släppa allt som har med bokföring, kvittohantering, deklarationer, bokslut med mera att göra och bara fokusera på din nya verksamhet. Wint sköter resten, berättar Nathalie.

4. 25 000 kronor i aktiekapital – det enda du behöver

– För att göra drömmen möjlig behöver du ha ett startkapital på 25 000 kronor. Det är vad det enligt lagen kostar att starta ett aktiebolag. Men det är också allt du behöver för att få ditt lagerbolag. Så snart pengarna är insatta är aktiebolaget ditt och du kan börja fakturera. Smidigt!

5. Startklart från och med nu 

– Om du registrerar bolaget själv kan det dröja många veckor från det att du skickat in din ansökan tills dess att registreringen går igenom – men med Wint kan du vara igång direkt. 

Vi har oftast flera lagerbolag redo med bankkonto hos SEB och koppling till Wints bokföringstjänst, så du skulle kunna sätta in 25 000 kr i aktiekapital på kontot idag och vara igång med din business redan imorgon. 

Starta innan nyår för ett extra utdelningsutrymme

Nathalie berättar också att det finns en stor anledning att starta bolaget innan året är slut. Årsskiftet utgör nämligen en viktig brytgräns för huruvida nya företagare kan tillgodoräkna sig möjligheten att plocka ut en utdelning eller ej.

– En stor fördel med att driva AB är att man kan plocka ut en lågbeskattad utdelning ur bolaget om man gått med positivt resultat. Hur mycket man kan plocka ut till lägre skatt beror dels på bolagets resultat, men också på vilket utdelningsutrymme man har, berättar Nathalie och fortsätter:

– Om du startar bolaget innan 2022 är slut kommer du att kunna tillgodoräkna dig ett extra utdelningsutrymme på din s.k. K10:a, vilket innebär att du kan plocka ut en större utdelning efter ditt första årsbokslut än vad du kan göra om du istället skulle starta ditt AB i januari 2023.

Här kan du läsa mer om hur Wint kan hjälpa dig att starta bolag. 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera