1515
Annons
Innehåll från SavelendAnnons

Så kan du sprida ut din risk när börsen rasar

Det rådande läget i Europa har fått börserna runt om i världen att rasa och aktiemarknaden att gunga. Många söker därför efter sätt att sprida ut sin risk och säkra en stabil avkastning. Sparplattformen SaveLend erbjuder en sparform i krediter som står utanför aktiemarknadens svängningar och fungerar som ett komplement till aktieinnehavet. 

– Avkastningen för krediter har historiskt sett varit stabil även under tidigare kriser som finanskrisen 2008 och under pandemin, förklarar Ludwig Pettersson, vd på SaveLend Group.

Att investera i aktier kan ge god utdelning men innebär också hög risk. Särskilt vid större världshändelser som får börsen att dyka. Det bästa man kan göra med sitt sparande är att säkerställa en god diversifiering och det gäller inte enbart genom att investera i olika aktier och på olika marknader utan också genom att spara i olika tillgångsslag. Krediter är för många ett nytt tillgångsslag och en sparform som inte har någon korrelation med börsen och dess volatilitet. 

– Vid kriser när räntor går upp och man ser ökad inflation är krediter som tillgångsslag ett bra alternativ. Nu när börsen ser ut som den gör har många kanske plockat ut pengar som de behöver placera någon annanstans och där är just krediter ett bra val när man vill att ens pengar ska jobba för en. Hur än världen ser ut så tenderar människor och företag att betala sina lån vilket gör att krediter och lån kan tuffa på i god takt medan aktierna påverkas mycket av omvärldsläget, säger Ludwig Pettersson. 

 

En naturlig diversifiering

Krediter är en välkänd och beprövad investeringsform som tack vare teknikens utveckling numera kan erbjudas till alla. Genom att dela upp kapitalet på många olika krediter och kredittyper når man också en naturlig diversifiering då risken delas upp både sett till koncentration per kredit och kredittyper – så som företagslån, fastighetskrediter, konsumentlån och liknande. Det är också en sparform som inte kräver några förkunskaper eller stora startkapital.

SaveLends årsrapport för 2021 visade att både sparformen och förtroendet från kunderna fortsätter att växa. De såg en ökning med 75 procent kvartal för kvartal och en total ökning på 67 procent jämfört med föregående år. 

– Vi ser att allt fler söker sig till det här tillgångsslaget och vår tjänst. Vi attraherar både nya sparare och ser att befintliga sparare ökar sina investeringar. Det tycker vi såklart är jättepositivt. Vårt syfte är att leverera avkastning till våra sparare och det känns extra viktigt att vägleda människor i hur de kan bygga sig en bra ekonomisk grund såhär i osäkra tider, avslutar Ludwig Pettersson. 

Läs mer om Savelend 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera