Annons
Innehåll från SavelendAnnons

Så har SaveLend Group nått en miljard i kapital

I slutet av september kunde SaveLend Group meddela en avgörande milstolpe i bolagets historia, när deras sparplattform passerade en miljard i kapital.

– Detta är ett fantastiskt kvitto på att vår främsta ambition – att leverera avkastning till våra sparare – verkligen bär frukt, säger vd Ludwig Pettersson.

Efterhand som den europeiska marknaden har blivit alltmer skakig, väljer många att se sig om efter nya lösningar för mer diversifierade investeringar. SaveLends sparplattform gör det möjligt för sparare att få avkastning genom sparande i krediter, såsom företags-, fastighets- och konsumentkrediter samt fakturaköp. 

En avkastning på 8,72 procent

SaveLends framgångar har sina rötter i Ludwig Petterssons egna erfarenheter av en volatil finansmarknad. Efter att ha förlorat stora delar av sitt kapital under finanskrisen 2008–2009, bestämde han sig för att skapa ett alternativ till börsen. Det han såg var att det nu fanns teknik som möjliggjorde för privatpersoner att direktinvestera i krediter med mycket god avkastning, på ett sätt som inte tidigare hade varit möjligt. Detta blev startskottet till SaveLends lansering 2014. 

– Vi har arbetat hårt för att skapa en användarvänlig och tillgänglig tjänst och vårt arbete har gett resultat. Från det andra kvartalet 2021 till det andra kvartalet 2022 ökade kapitalet på sparplattformen med 135 procent och tidigare i år utsågs vi till Sveriges bästa P2P-plattform av Privata Affärers Placeringsguide! Att vi har levererat en avkastning på 8,72 procent de senaste 12 månaderna efter kreditförluster och avgifter bidrar självklart till den fina tillväxten.

Full fart mot nästa milstolpe

Även det rådande marknadsläget har resulterat i ett ökat intresse för SaveLends sparerbjudande, från såväl nya som befintliga sparkunder. Detta har bidragit till att bolaget nu har passerat 1 000 000 000 kronor på sparplattformen. Ludwig Pettersson betonar att SaveLend emellertid inte nöjer sig med detta, utan fortsätter att aktivt sträva efter att förbättra sin sparprodukt. 

– Nästa milstolpe är naturligtvis två miljarder. Vi har en stabil bas av lojala sparare som fortsätter att utöka sitt sparande hos oss, samtidigt som vi ser ett ökat intresse från nya investerare, inte minst hos institutionella och internationella kunder. Det är vi både glada och stolta över, avslutar Ludwig Pettersson.

Läs mer hos SaveLend 

 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera