Annons
Innehåll från SavelendAnnons

”Krediter ger ränta oavsett hur börsens utveckling ser ut”

Oron i Europa har skapat ett pressat läge med en skakig börs och en inflation vi inte upplevt på årtionden.

– Att investera i krediter som ger ränta är en gammal och beprövad metod som historiskt sett gett avkastning även i kristider, säger Ludwig Pettersson, vd för SaveLend Group.

Tuffa tider har lett till att många nu flyttar sina pengar bort från börsen. Ofta hamnar pengarna istället på sparkonton med obefintlig eller låg ränta, där de med dagens inflation snabbt tappar värde. Ludwig Pettersson tycker att man bör tänka till kring sina investeringar och kanske se sig om efter alternativ för sparandet.

– Det var mina erfarenheter av finanskrisen 2007-2008 som motiverade mig att skapa SaveLend. Målet då, som nu, var att SaveLend ska vara ett starkt komplement till börsen och utgöra en trygg hamn, särskilt i oroliga tider med breda börsfall, säger han och fortsätter:

 Vi har inte haft en enda negativ månad sett till genomsnittlig avkastning sedan 2016 – vilket innebär att vi har haft plusresultat genom bland annat pandemin, invasionskriget i Ukraina och den senaste tiden med mycket hög inflation. Den statistiken tycker jag bevisar att krediter är ett bra sätt att spara. 

Avkastning även i börsoro

Men vad är det som talar för krediter i det rådande läget? Enligt Ludwig Pettersson är det flera faktorer som spelar in:

– Krediter ger ränta oavsett hur börsens utveckling ser ut. Men det krävs givetvis att man är oerhört noga i sina kreditprövningar och även övervakar lånen över tid. Krediter följer dessutom med marknadsräntorna och minskar därför typiskt sett inte i värde även om inflationen går upp. 

”Bäst i test”

SaveLend utsågs till ”Bäst i test” när Placeringsguiden under tre års tid jämförde svenska sparplattformar (peer-to-peer). Två viktiga omständigheter är SaveLends ränterobot SmartInvest, som hjälper investeraren att placera i så många krediter som möjligt och skapa en god riskspridning, samt den breda basen av investeringsmöjligheter. Ju fler kredittyper du kan investera i, desto lägre blir risken, generellt sett. På SaveLend finns möjlighet att investera i allt från fastighets- och företagskrediter, till konsumentkrediter och inkassoportföljer. 

– På SaveLend sprider du riskerna över ett stort antal olika krediter. Fallerar en kredit är förlusten på så vis begränsad. 

Stark tillväxt för bolaget

SaveLend Group släppte nyligen sin rapport för årets andra kvartal där bolaget redovisar en tillväxt på 65,6 procent jämfört med samma period föregående år. Bolaget slog rekord såväl i nettoomsättning som i sina två främsta nyckeltal, kapital på plattformen och fakturatransaktioner. Störst tillströmning av kapital ser SaveLend Group från befintliga sparkunder som väljer att utöka sitt sparande på plattformen.

– Att leverera avkastning till våra sparare är vårt främsta uppdrag och det är därför mycket glädjande att se att våra sparkunder fortsätter att utöka sitt sparande hos oss. Det är det bästa betyget vi kan få. Jag tror att ännu fler kommer få upp ögonen för att det finns möjligheter att få god avkastning på sitt sparkapital även i tider då börsen rasar.

Läs mer om SaveLend här 

Alla investeringar medför risk, och historisk avkastning är ingen garanti för framtida resultat.

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera