1515
Annons
Innehåll från Mpya DigitalAnnons

Mpya Digital jobbar hårt för de mjuka värdena

Christoffer Öberg, vd på Mpya Digital.
Christoffer Öberg, vd på Mpya Digital.

Går det att kombinera en techig utvecklarkultur med mjuka värden såsom relationer, självledarskap, personlig utveckling och engagemang? Uppstickaren Mpya Digital tror att det senare är en förutsättning för att skapa en socialt hållbar arbetsplats inom tech. Dessutom tillämpar de en nyskapande lönemodell.

– Att skapa en autentisk, gemensam kultur där människor trivs låter kanske inte så svårt men det kräver hårt arbete, säger Christoffer Öberg, vd på Mpya Digital.

Mpya Digital grundades för lite mer än fyra år sedan med ett stort fokus på ”work is joy” – en slogan vars innebörd med tiden har förfinats. Idag innebär det ett dagligt arbete för att skapa en gemensam kultur som präglas av trygghet, självledarskap, personlig utveckling och arbetsglädje.

Arbetet börjar redan vid onboarding med olika typer av utbildningssessions och workshops för att senare övergå i ett konstant, organiskt arbete. I mindre, autonoma teams tas frågor kring såväl arbete som det personliga måendet upp. 

– Vi jobbar hårt för att få till en autentisk kultur. Genom att prata om allt upptäcker vi grejer att jobba med och det kan såklart kännas tufft, men i slutändan är det positivt. Vi vill vara ett företag som vågar göra de jobbiga grejerna. Om vi växer som människor växer vi som konsulter och utvecklare, menar Christoffer Öberg.

Ett nytt sätt att se på löner

En viktig princip i Mpya Digital:s filosofi är tanken om att alla har en inre motivation och kapaciteten att leda sig själva, något som enligt Christoffer Öberg går stick i stäv med en traditionell, hierarkisk löneprocess.

– Att skapa ett bolag med fokus på transparens, inkludering och självledarskap måste även handla om hur löner bestäms och revideras. Vi har utifrån bolagets övergripande vision även tänkt om kring lönemodellen. 

I praktiken innebär det att varje medarbetare, efter en gedigen självutvärdering, sätter sin egen lön. Det är ett nyskapande, och i mångas ögon djärvt, sätt att se på löner som förutsätter en stor tillit till individen och skapar en djupare förståelse för det egna och kollegornas arbete. 

– Lönemodellen är under constant improvement. Den är inte perfekt, men ingen löneprocess är perfekt, understryker Christoffer Öberg.

Att växa som bolag med bibehållen arbetskultur

De senaste två årens distansarbete har skapat utmaningar för många organisationer och bolag, vad gäller arbetsmiljö och teambuilding. För Mpya Digital har det sammanfallit med en snabbt växande arbetsplats, men tack vare det hårda arbetet har arbetskulturen tillåtits att blomstra.

– Vårt bolag handlar om att ta tillvara på engagemanget hos alla 60 personer. Utmaningen när vi växer är att lyckas få alla att springa mot en gemensam riktning – men att växa som bolag innebär även fler personer som brinner på fler områden, avslutar Christoffer Öberg.

 

Mer från Mpya Digital

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mpya Digital och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera