Annons
Innehåll från M-FilesAnnons

M-Files satsar i Norden: ”Vänder upp och ner på dokumenthanteringen”

Anders Edlund, säljchef Norden på M-Files.
Anders Edlund, säljchef Norden på M-Files.

Den finska dokumenthanteringsmarknaden domineras av M-Files. Nu expanderar bolaget och Anders Edlund, säljchef Norden, berättar att den svenska marknaden med tillverkandeindustrin och professional services är av stort fokus.

– Gartner korade M-Files till ”The most visionary company 2021” i sin kategori* och vi ser fram emot att ta våra visioner vidare ut i Norden, säger han.

Dokumenthanteringssystemen blir alltmer avancerade och genom att arbeta med AI tillsammans med metadata blir plattformar smartare och smartare. Det som gör att M-Files sticker ut på marknaden är att lösningen inte arbetar med traditionella mappstrukturer utan länkar information till användarna baserat på innehåll. Det handlar om vad något är, inte var det finns lagrat. Detta kopplas i sin tur till ett avancerat workflow och en samarbetsplattform för externa parter. 

– Vår plattform integreras direkt i kundens befintliga system, hårdvara som mjukvara, och gör samtliga dokument sök- och delningsbara. Detta kan både effektivisera flödet och öka lönsamheten, vilket gör att intresset är stort, säger Anders Edlund.

M-Files är en metadatadrivna dokumenthanteringsplattform som hjälper företag att organisera, hantera och koppla ihop besläktad information, alltid med compliance och säkerhet som genomgående ledstjärnor i tjänsterna. I dag använder många finska bolag inom professional services-sektorn plattformen för att på ett tidssparande och effektivt sätt få åtkomst till dokument utan att behöva söka i olika system, berättar Ville Somppi, Vice President för Professional Services Solutions på M-Files.

– Vår plattform har kraftfulla sökfunktioner. När du lägger upp ett nytt dokument kan du tagga det med kontexten, exempelvis kundnamn, stad eller ämne, vilket gör att det blir sökbart för samtliga medarbetare som tillåts åtkomst.

Används av alla branscher

M-Files har vuxit med 30 procent eller mer i över tio år i rad. Enligt Ville är det både stora och små aktörer inom de flesta branscher, från försvarsindustrin till advokatbyråer och finansiella institutioner. Han brukar säga att plattformen tydligt vänder sig till de som arbetar som ”knowledge workers”, alltså de som skapar och hanterar information som tillför värde i ett bolag.

Idén till M-Files kom till runt 2002 när grundarens pappa, som arbetade som arkitekt, hade problem med att hålla reda på sina och kundernas dokument. Lösningen lade grunden till det som i dag är M-Files och efter lanseringen växte deras kundbas snabbt organiskt. Sedan dess har företaget etablerat sig i bland annat Nordamerika och har över 300 globala partners – och de närmaste åren kommer M-Files att göra en offensiv satsning i Norden, där omkring en tredjedel av M-Files intäkter kommer från.

Sverige står i fokus

Anders Edlund, säljchef Norden, kommer senast från en roll i ett börsnoterat SaaS-bolag som gjort en liknande resa och han leder arbetet med den nordiska expansionen. Han berättar att både Norge och Danmark nu är etablerade marknader med kontor och personal, men att han ser att Sverige har störst tillväxtpotential.

– Industrimässigt är Sverige dubbelt så stort i jämförelse med Finland, så det är en attraktiv målgrupp som finns här. För att kunna växa på ett effektivt sätt såg vi att ett lokalt kontor med lokal personal behövdes. Vårt team är på plats och vi ser fram emot att fortsätta resan!

Läs mer om M-Files här 

*2021 Gartner Magic Quadrant™ for Content Services Platforms

 

Mer från M-Files

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med M-Files och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera