1515
Annons
Innehåll från InuitAnnons

Demokratisering av IT utan att kompromissa med säkerheten

Sridhar Iyengar, Managing Director, ManageEngine.
Sridhar Iyengar, Managing Director, ManageEngine.

Säkerhetsfrågan är central då man talar om digitalisering. Med nya arbetssätt följer fler områden att oroa sig för, som dataintrång, phishing-attacker eller problem med att hålla systemen uppdaterade.

– Den stora utmaningen blir hur man demokratiserar IT och förbättrar samarbetet utan att kompromissa med säkerheten, menar Sridhar Iyengar, Managing Director, på globala IT-aktören ManageEngine.

Den digitala transformationen är inte längre ett alternativ – den är en absolut nödvändighet. Och med den kommer nya viktiga aspekter att ta i beaktning för att kunna fortsätta leverera på toppnivå. En viktig utveckling är att IT-team kommer behöva ta ett större ansvar för bolagets fortsatta utveckling och säkerhet. 

– Det vi kallar demokratisering av IT kan förstås som den ständigt ökande tillgängligheten till teknik och tjänster, och är det som kommer att forma framtidens arbete, menar Sridhar Iyengar och fortsätter:

– Användning av molnet, artificiell intelligens, maskininlärning, listan är lång. Det finns inte längre en sak som är viktig – all teknik som förbättrar samarbetet, utan att kompromissa med säkerheten i den övergripande infrastrukturen, är värd att investera i.

Olika perspektiv på säkerhet

Säkerhetsfrågan är digitaliseringens skuggsida, och även här jobbar IT-teamen i förgrunden. Det är de som ser till att minska angreppsytan, övervaka avvikelser, hålla koll på efterlevnaden och samtidigt se till att de anställda har god bandbredd. Men det är viktigt att även utbilda medarbetarna utanför IT-avdelningen.

– Människor är viktiga. Utbilda din personal, automatisera arbetsflöden och förbättra tvärfunktionella färdigheter hos hela personalen, understryker Sridhar Iyengar.

Erik Tjärnkvist är produktchef hos ManageEngine:s svenska distributör och partner, Inuit. Han lyfter ytterligare ett perspektiv: långsiktigheten.

– Det svänger snabbt och branschen är ständigt föränderlig. Det är viktigt att då jobba med leverantörer som ser saker långsiktigt och är flexibla – och inte sprida ut sin infrastruktur på alltför många leverantörer.

”Det förbättrar medarbetarnas samarbete och produktivitet”

Inuit och ManageEngine tillhandahåller en omfattande uppsättning lösningar och tjänster såsom ITOM-sviten som ger insyn i hela nätverket, LAN eller WAN, inklusive applikationer, databaser och lagringsenheter.

– Med hjälp av våra hybridverktyg kan organisationer effektivisera arbetsplatstjänster, automatisera uppgifter och öka flexibiliteten, vilket även förbättrar medarbetarnas samarbete och produktivitet, säger Sridhar Iyengar.

De senaste två åren har organisationer omvandlats mer digitalt än de tidigare gjort under en 20-årsperiod. Det ger en fingervisning om hur snabbt digitaliseringen kommer fortsätta att utvecklas.

– Nu är rätt tidpunkt för företag att investera i rätt lösningar och teknik. IT-teamen arbetar inte längre i bakgrunden – det är de som styr och ställer, avslutar Sridhar Iyengar.

 

Mer från Inuit

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Inuit och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?