1515
Innehåll från EOSAnnons

Med toppmoderna systemet siktar de mot att industrialisera den additiva tillverkningen i Europa

Personal från Prototal GTP i Ystad bredvid EOS P 500
Personal från Prototal GTP i Ystad bredvid EOS P 500

Prototal är Nordeuropas ledande leverantör inom additiv tillverkning, det som i folkmun kallas 3D-printing. Med siktet inställt på att bli marknadsledande i hela Europa har de tillsammans med teknikleverantörerna på EOS installerat det toppmoderna 3D-utskriftstsystem EOS P 500.

– Vi ser det här som en strategisk investering, säger Jan Löfving, vd på Prototal.

Prototal erbjuder additiva tillverkningstjänster inom ett brett spektrum av branscher. Med kunder inom allt från bland annat flyg och industri till medicin blir detaljkvalitet, repeterbarhet och produktivitet viktiga faktorer att tillgodose, något som det nya 3D-utskriftssystemet EOS P 500 möjliggör. Samarbetet med EOS utgör en del av Prototals tillväxtstrategi, där det långsiktiga målet är att industrialisera additiv tillverkning i Europa.

– Vi övervägde en mängd olika tillverkare när det var dags att välja det additiva tillverkningssystem som skulle ingå i vårt befintliga stall av maskiner. EOS P 500 valdes just tack vare dess förmåga att leverera 3D-utskrift i industriell skala utan att tumma på kvalitet, snabbhet och flexibilitet, säger Jan.

Kraftfull tvillinglaser möjliggör massproduktion

Tack vare en kraftfull tvillinglaser möjliggör EOS P 500 massproduktion av delar samt förmågan att effektivt applicera och komprimera polymermaterialet. Denna bygghastighet är dubbelt så hög som den som mäts i de maskiner som för närvarande finns på marknaden. Den innehåller också en rad optimerade tillbehör som minskar cykeltiderna och möjliggör byggtider som kan sträcka sig över flera sammanhängande dagar. EOS P 500 behöver heller inte rengöras och servas lika ofta som andra maskiner, vilket innebär förbättrad drifttid.

– Viktigast av allt är att de optimerade funktionerna sker utan att kompromissa med processtabiliteten och detaljkvaliteten. Detta tack vare en sofistikerad temperaturhantering som förbättrar måttnoggrannheten, materialegenskaperna och homogeniteten hos de tillverkade delarna, säger Jan.

– Prototals val av system är en ”perfect match”: ett toppmodernt AM-system för en toppmodern AM-tjänsteleverantör. Vårt långvariga samarbete med Prototal fortsätter och vi ser fram emot att ännu mer öka vårt strategiska partnerskap som kommer att sätta nya standarder för industriell 3D-utskriftsanvändning i Europa, avslutar Markus Glasser, Senior Vice President EMEA på EOS.

Läs mer om EOS P 500 här 

 

Mer från EOS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EOS och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?