Annons
Innehåll från DeelAnnons

Deel hjälper svenska företag växa

Världens mest snabbväxande bolag, Deel, hjälper företag att anställa utomlands.

Deel ser till att lokal arbetsrätt följs och sköter löneadministrationen.

– Genom att lämna över allt komplicerat pappersarbete och lokal arbetsrätt till oss kan bolagen fokusera på sin tillväxt, säger Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.

Nyligen nådde Deel en historisk milstolpe med 100 miljoner dollar i ARR, före bolaget fyllt tre, och endast 20 månader efter att man uppnått sin första miljon i ARR. Det placerar bolaget i fint sällskap med några av världens mest snabbväxande bolag. Exempelvis har Deels tillväxt varit snabbare än Slacks. Farten i bolaget pekar också på en arbetsmarknad i snabb förändring, där arbetsgivare har svårt att rekrytera rätt kompetenser på hemmaplan.

Tidigare i år lanserades Deel i Sverige. Deel betraktar Sverige som en viktig marknad med sin starka startup-kultur. Närmare 100 svenska bolag använder sig i dagsläget av Deels tjänster, och listan blir längre varje dag. 

Sverige har en rekordstor kompetensbrist och 76 procent av arbetsgivarna i Sverige har svårt att hitta rätt person till sina utlysta tjänster, enligt undersökningen Talent Shortage.  Kompetensbristen är en utmaning för de enskilda bolagen, men även för hela Sverige. 

– Svenska startups har problem med att anställa i den takt de växer i. I förlängningen hotar det Sveriges tillväxt. Genom att lämna över allt komplicerat pappersarbete och lokal arbetsrätt till oss kan bolagen fokusera på sin tillväxt och lyfta blicken från en svensk arbetsmarknad där det kan vara tufft att hitta rätt kompetenser. En duktig programmerare är en duktig programmerare, oavsett om hen sitter i Djakarta, Vasastan eller i Silicon Valley, säger Daniel Eisenberg. 

Deels hela idé är att erbjuda verktyg och know-how för att en organisation ska kunna rekrytera och ta hand om arbetskraft vart den än befinner sig. De två grundarna är de fransk- och kinesiskfödda ingenjörerna Alex Bouaziz och Shuo Wang. Bouaziz tog nyligen plats på Forbes prestigefulla lista ”30 under 30”. 

Bouziz och Wang träffades på MIT och har med egna ögon sett hur ojämlika arbetsmarknader är. Vissa av deras kollegor tog examen med årslöner på 250 000 dollar eller mer i startupmeckat runt Bay Area i Kalifornien, medan andra tjänade 30 000 dollar i sina hemländer trots att de hade samma kompetenser. 

– Att använda sig av Deel ger arbetsgivare möjligheten att enbart fokusera på att hitta rätt kompetens utan att ta hänsyn till geografi. En modern arbetsmarknad bryr sig inte om gränser. Men team som är spridda över världen skapar nya utmaningar. Vi förstår att det kan kännas främmande och komplicerat att anställa utomlands, så låt oss hjälpa till med det, säger Daniel Eisenberg. 

Deel ser till att lokal arbetsrätt efterlevs, tar hand om onboarding, löner och erbjuder verktyg som underlättar HR-arbetet. 

I framtiden tror Deel att ännu fler bolag kommer att använda sig av deras tjänster. 

– Det har varit ett enormt intresse sedan lanseringen. Det märks att våra tjänster är efterlängtade, säger Daniel Eisenberg. 

 

Mer från Deel

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Deel och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera