1515
Innehåll från CygateAnnons

Så tar du vara på möjligheterna i ”det nya normala”

Den 20 oktober gick Cygates event Connect to IT Live av stapeln under temat ”Levla upp” – en utmaning som många står inför efter det senaste omvälvande halvåret. Sändningen fokuserade på hur man tar nästa steg i utvecklingen av hur vi jobbar, gör affärer och leder våra verksamheter. 

– Jag tror det är viktigare än någonsin att samtala, dela erfarenheter och jobba tillsammans för att ta oss framåt i en tid då vi har många komplexa frågor framför oss, inledde Jenny Lindgren, programledare och COO Cygate, sändningen.

Connect to IT Live som arrangeras av Cygate tillsammans med Telia brukar locka deltagare som kommer dit för att inspireras, få nya insikter och knyta kontakter. I år anpassades eventet till vår nya, mer uppkopplade, verklighet och blev digitalt. Flera spännande aktörer samtalade kring vad framtiden kommer att kräva. Allison Kirkby, VD och koncernchef på Telia Company och Fredrik Sidmar, VD på Cygate, diskuterade hur Telia och Cygate själva levlar upp för att skapa värde åt sina kunder framåt. 

– Genom att föra samman Telia och Cygate kan vi hjälpa våra kunder att förenkla sina verksamheter. Det är en av våra huvudsakliga uppgifter; att erbjuda den typen av service i en värld som ständigt blir mer komplex, konstaterade Fredrik Sidmar. 

– Min ambition är att Telia ska bli den mest värdedrivande digitala telekommunikatören i världen. Vi behöver vara en partner inom digitalisering för individer, hushåll och företag och skapa plattformen och upplevelserna som gör att våra kunder kan digitaliseras, förklarade Allison Kirkby. 

Ett genomgående tema under Connect to IT Live var vilka möjligheter digitaliseringen erbjuder. Amy Loutfi, professor i informationsteknologi och digitaliseringsexpert i Omstartskommissionen, lyfte faktumet att digitalisering handlar om data. Därför behövs algoritmer som är robusta och tillförlitliga tillsammans med kunniga och modiga ledare som kan initiera transformation i Sverige. 

– Den digitala transformationen erbjuder oändliga möjligheter att skapa förändringar. Men för att inte hamna på efterkälken är det nödvändigt med ett modigt ledarskap. Det handlar inte om kunskapsbrist utan om att skapa en vision som sedan drivs framåt.  Samtidigt är det av största vikt att man har modet och förmågan att ompröva besluten om det skulle bli nödvändigt. Vi måste våga, förklarade hon. 

Många samtal behandlade frågan hur man lyckas med sin digitalisering och hur man faktiskt tar nästa steg i sin utveckling och levlar upp. Lena Franzén, chef för digitalisering på Rikshem, pratade under eventet om vikten av samarbete – både i den egna verksamheten, men också med andra branscher. 

– Oavsett vilken bransch du arbetar i behöver du ta vara på resurser och se till vem som gör vad bäst och sedan prioritera. Engagera, skapa, styr och tillvarata tillsammans för att skapa bästa möjliga effekt, berättade hon. 

Fredrik Sidmar på Cygate sammanfattar eventet med att mycket handlar om att lära känna sig själv, samarbeta och vara nyfiken. 

– En röd tråd jag såg under eventet var att det handlar om självförtroende när man pratar om att levla upp och stärka ledarskap och samarbete. I det vägval vi kommer att ställas inför i takt med att smittspridningen minskar kan vi inte gå tillbaka till hur det var förut. Hitta kraft och självförtroende i att vi lyckats redan, behåll det momentumet och ta nästa steg, avslutar han. 

Missade du eventet? Här kan du se de inspelade presentationerna, inslagen och samtalen och hämta inspiration. 

 

Mer från Cygate

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Cygate och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?