1515
Annons
Innehåll från CitrixAnnons

Så ökar Lindex försäljningen med ny e-handelsplattform

När Coronakrisen tvingade butiker att stänga och kunderna sökte sig online, såg många e-handlare hur kapaciteten slog i taket. Modeföretaget Lindex hade redan förberett sig med en ny e-handelsplattform byggd på lösningar från Citrix. Något som grundade sig i en större strategi för att själva få kontroll över, och kunna förbättra, tekniken. 

Lindex är ett av Europas ledande modeföretag med över 460 butiker på 18 marknader och försäljning online. Lindex är tätt förknippat med mode men ligger även i framkant inom bland annat IT-teknologi. Det har lagt grunden till en e-handel som i dag ligger långt fram, även i ett internationellt perspektiv.

År 2016 tog Lindex det strategiska beslutet att flytta sin e-handelsplattform från en extern leverantör och istället bygga upp organisationen och en ny plattform inhouse. 

Florian Westerdahl är CTO på Lindex:

– Allt eftersom e-handeln utvecklades och blev mer komplex såg vi ett behov att ta hem den för att få kontroll och förbättra tekniken, säger han.

Även om den externa plattformen hade haft vissa framgångar var man på Lindex medveten om att dess arkitektur begränsade möjligheten att möta ökade krav från marknaden.

– Framgång inom onlinehandel handlar om hastighet. Vi vill kunna leverera en utmärkt kundupplevelse men samtidigt kunna vara flexibla med nya funktioner. Det kräver en plattform som tillåter oss att arbeta hypotesdrivet, det vill säga utveckla det som fungerar och snabbt kunna ändra det som inte ger tänkt resultat. Utöver plattform krävs det också en annan kultur och organisation för att kunna arbeta på det sättet, säger Florian.

Ställde om sitt arbetssätt

På Lindex började man bygga upp en egen kompetens inom e-handel. I skapandet av en ny plattform samarbetade de med det svenska IT-företaget Xenit och mjukvaruföretaget Citrix som levererade plattformens lastbalanserare.

– Xenit är en av våra viktigaste partners inom teknologi. Det är ett skickligt och teknikorienterat företag som sticker ut från mängden genom sin höga tekniknivå, säger Florian.

Xenit har länge arbetat med lösningar från Citrix. Det fick Lindex att välja Citrix ADC, en lastbalanserare som ökar hastigheten i användarupplevelsen på e-handelsplattformen gentemot slutkund. Man valde även att ställa om sitt arbetssätt för att möta den nya situationen.

Florian fortsätter:

– Vi tror på agila tvärfunktionella team. Marknads- och IT-avdelningen var tidigt ute och lade tillsammans grunden för detta.

Målet var att med kundupplevelsen i centrum och tvärfunktionella team kunna leverera bättre värde snabbare. Att internt leverera digitala tjänster direkt mot slutkunden var skiftet som ställde krav på ny organisation.

– Vi tycker att alla delar hänger ihop: affär, människa, teknologi. Vi kan inte få upp velocitet och leverera värde till kund utan att justera alla dessa tre bitar. Det var en rolig och spännande utmaning för vårt teknikteam där vi placerade teknik och utvecklare tillsammans. Det har lett till ett bra informationsutbyte som i slutändan gynnar kunden, säger Florian. 

Läs om 5 sätt du kan använda Citrix ADC

”Pålitlig digital upplevelse”

Med utbrottet av Covid-19 fokuserade man på Lindex att lägga allt fokus på att ytterligare förbättra sin e-handelsplattform.

– Vi har genomgått och befinner oss fortsatt i en tuff period med stor osäkerhet för alla aktörer i branschen. I samband med utbrottet av Covid-19 och då vi därmed såg ett förändrat kundbeteende satt vi in alla resurser på att fortsätta att utveckla vår digitala plattform för att kunna fånga upp nya kunder online, säger Florian och avslutar:

– Med Citrix lösningar har vi kunnat tillhandahålla en säker och pålitlig digital upplevelse som engagerar våra kunder och samtidigt bibehåller den smidighet och flexibilitet som krävs för att driva vår verksamhet framåt i dessa utmanande och osäkra tider.

Testa Citrix ADC kostnadsfritt i 30 dagar

Om Citrix

Citrix hjälper organisationer att leverera en konsistent och säker digital arbetsupplevelse oavsett var arbetet behöver göras – på kontoret, hemma eller där tillfället kräver. 

Våra lösningar för den digitala arbetsplatsen hjälper varje anställd med verktyg och utrymme för att jobba så bra de kan. Vår plattform förenar användarupplevelse, flexibilitet för IT och säkerhet samtidigt som den främjar innovation, motståndskraft och affärskontinuitet. Med användarupplevelsen i centrum tar vi bort begränsningar för geografi, enheter, nätverk och till och med moln. Låt oss hjälpa dig att arbeta bättre! www.citrix.se

 

 

Mer från Citrix

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Citrix och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?