1515
Annons
Innehåll från CitrixAnnons

Så kan företag gå från traditionell IT till morgondagens arbetsplats

Många företag, särskilt större organisationer, har stora utmaningar när det kommer till den digitala arbetsplatsen. En enorm mängd olika applikationer, dokument och inlogg i kombination med ett arbetssätt som låser anställda till en specifik dator är alla faktorer som hindrar agilitet och flexibilitet. Citrix gör det möjligt för företag att använda dagens applikationer med morgondagens arbetssätt genom ett digitalt workspace som skapar förutsättningar för framtidens arbetsplats.

Traditionell IT på arbetsplatsen har länge bestått av en arbetsdator med en mängd olika typer av applikationer och programvaror. Enheten fungerar då ofta på ett sätt när man befinner sig på arbetsplatsen och kräver sedan VPN-inlogg om man som anställd behöver vara mobil och röra sig utanför kontoret, samtidigt som man inte har åtkomst till all funktionalitet. Många vill komma ifrån detta och gå mot ett mer flexibelt och agilt arbetssätt där de anställda kan välja när, hur och var de vill arbeta och ändå få åtkomst till alla typer av applikationer och funktionalitet på ett smidigt sätt.

Man vill ha samma flexibla arbetssätt på jobbet som man har vant sig vid med de applikationer man har privat, så som Facebook, Google eller LinkedIn. Alltså att det ser ut och fungerar på samma enkla sätt oavsett vilken enhet man använder, vare sig man är på jobbet, hemma eller reser. Fortfarande måste många bära på en otymplig arbets-PC bara för att kunna jobba hemifrån när man istället skulle kunna använda de enheter man redan har hemma, eller kunna ta med en tablet när man reser. Ofta är det kanske enklare saker man behöver göra men som ändå kräver både laptop, krånglig VPN och flera inloggningar endast för att nå applikationen.

Läs mer om Citrix här

– Det är precis det här vi möjliggör med Citrix Workspace, att man enkelt och säkert kommer åt den information man behöver – när, var och från vilken enhet som helst. Dessutom kan vi numera även förändra utseendet på själva applikationen för just de enklare uppgifterna som till exempel godkännanden i en applikation, delning av dokument eller notifieringar av viktiga förändringar. Vi ser ett ökat intresse för användarupplevelsen och ett flexibelt arbetssätt som viktiga komponenter för ökad produktivitet och engagemang bland medarbetarna, säger Peter Söderholm, Director Sales Engineering, på Citrix.

Med Citrix Workspace ges användarna möjlighet till ett smartare och mer flexibelt sätt att arbeta, där användarna inte längre är beroende av att vara på själva arbetsplatsen eller använda en specifik enhet för full funktionallitet, samtidigt som IT får möjlighet att flytta delar eller hela IT-miljön till den mest optimala plattformen vare sig det är on-prem eller hos en cloudleverantör. Användaren gör en stark inloggning in till Citrix Workspace och har sedan enkel och säker access till samtliga applikationer och data utan ytterligare inloggningar eller krångliga VPN-lösningar. Man kan enkelt ta vid och fortsätta arbeta hemma på samma sätt som man gör från kontoret. Den digitala arbetsplatsen följer helt enkelt med användaren sitter inte längre fast på en specifik enhet.

Snabb leverans av arbetsplatser

På verksamhetsnivå ger lösningen andra värdefulla fördelar. Använder man externa konsulter kan man enkelt ge rätt access och behörigheter utan att personen behöver bli tilldelad en annan dator än sin egen. På samma sätt kan företag vara agila vid uppköp och förvärv och snabbt leverera Digitala arbetsplatser utan att skicka ut hundratals, eller tusentals nya laptops. Allt med en hög nivå av säkerhet.

– Förr i tiden när appar bara var tillgängliga på insidan av nätverket var man inte lika exponerad. Nu måste man se till ett säkrare sätt att leverera IT eftersom det ställs stora krav på snabbhet och flexibilitet från verksamheten. Ett bra exempel är försvarskoncernen Saab, som med hjälp från DXE och baserat på Citrix Workspace skapat en digital arbetsplats som klarar deras högt ställda säkerhetskrav och samtidigt gör det möjligt för Saab att på två dagar efter ett förvärv av ett annat bolag kunna leverera en fullt fungerande IT arbetsplats.

Workspace får smarta funktioner

Själva syftet med agila arbetsplatser är att öka effektiviteten och produktiviteten. Under en arbetsdag spenderar många en stor del av tiden på att söka efter information, byta mellan olika applikationer och system, ofta med upprepade inloggingar, vilket skapar avbrott som sänker produktiviteten rejält. För att komma ifrån detta har Citrix lanserat ett antal intelligenta funktioner i Citrix Workspace. 

– Dessa smarta funktioner kommer att minska tiden vi lägger på återkommande och därför tidskrävande uppgifter som egentligen inte tar mycket tid i sig men sammantaget utgör de en stor del av arbetsdagen. I gränssnittet kommer du att ha en virtuell assistent som kan hjäpa användaren nå rätt information. Den kommer dessutom ha en vy som gör det enkelt att arbeta i flera olika system utan att behöva lämna själva workspace-gränssnittetet för enklare uppgifter genom ett koncept med Micro-Appar.

– Dessutom kommer Workspacen med tiden bli smartare genom maskininlärning som ständigt lär sig ditt personliga arbetssätt där du får förslag på aktuella uppgifter som kan utföras med några enkla klick. Det kan vara allt från att godkänna ett utlägg till att rapportera dina semesterdagar utan att behöva först starta och logga in till den fulla applikationen. Dessa funktioner tillsammans med möjligheten till ett flexibelt arbetssätt ger en bättre användarupplevelse där Citrix Workspace förenklar och eliminerar tidstjuvarna och på så sätt ökar produktiviteten, avslutar Peter Söderholm.

Låt oss visa dig hur en intelligent digital arbetsplats ser ut! Klicka här för demo

Mer från Citrix

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Citrix och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?