1515
Annons
Innehåll från CitrixAnnons

Så gjorde Nudie Jeans sin IT mer hållbar med hjälp av Citrix – och uppnådde oväntade resultat

Hos jeansföretaget Nudie Jeans är hållbarhet, miljöhänsyn och schyssta arbetsvillkor ledstjärnor i hela värdekedjan och en del av företagets DNA.

När det var dags att göra IT-arbetet mer hållbart tog man bland annat in lösningar från Citrix.

– Med den nya tekniken uppstod många synergieffekter inom miljö- och hållbarhetsområdet som vi inte hade tänkt på innan. Det blev som en bonus, säger Martin Sandklef, IT-koordinator och tekniskt ansvarig på Nudie Jeans.

Nudie Jeans är ett internationellt företag med huvudkontor i Göteborg, tillverkningen huvudsakligen förlagd till Europa och med försäljning och egna butiker över hela världen.

Den höga ambitionen inom miljö- och hållbarhetsområdet fokuserade inledningsvis på de egna produkterna och situationen hos underleverantörerna men med tiden kom hållbarhetsarbetet att genomsyra hela företagets verksamhet inklusive IT-arbetet. 

Nudie Jeans valde Citrix distanslösning

Tillsammans med sin IT-samarbetspartner Xenit valde Nudie Jeans att ta in lösningar från Citrix, bland annat deras teknik för utökad hållbarhet genom distansarbete. Med hjälp av en enkel enhet som en standardator, läsplatta eller mobiltelefon kan personalen på Nudie Jeans nu koppla upp sig mot företagets interna IT-system och få tillgång till alla applikationer med full prestanda.

–  Citrix har skapat möjligheten för kontorspersonalen på Nudie Jeans att på ett enkelt sätt jobba på distans men ändå ha tillgång till alla verktyg och system som de behöver. Det gör att vi kan minska antalet resor. Nu kan vi enkelt jobba och hålla möten var som helst och reser egentligen bara när vi verkligen måste, säger Sandra Hansson, IT-Manager och systemansvarig på Nudie Jeans.

Sköter all IT centralt

I samband med att Nudie Jeans verksamhet expanderade till marknader på andra kontinenter har man undvikit att bygga lokal IT-infrastruktur med personal på plats. Istället har man lagt IT-lösningarna i molnet, som kontrolleras centralt från huvudkontoret i Göteborg.

– I dag har vi ingen IT-avdelning på våra regionkontor i New York och Sydney. Vi insåg att det skulle vara svårt att sköta det utan att ha lokal kompetens, och att hitta en lokal partner som man ska ta in när man behöver hjälp brukar inte fungera så bra. Därför var en molnlösning ett enkelt val för oss, säger Martin Sandklef.

Azure erbjöd hållbar lösning

Citrix har sedan tidigare ett brett samarbete med Microsoft, och det var deras molntjänst Azure som Nudie Jeans valde.

Att de serverhallar som Microsoft använder för Azure är hållbarhets- och energioptimerade med minimala koldioxidutsläpp och energiförluster föll väl i linje med kraven från Nudie Jeans.

– Förutom att vi fick en hållbar drift för vår IT-verksamhet kunde vi också minimera antalet resor till olika regioner för våra IT-tekniker, säger Martin Sandklef. 

Oväntade positiva resultat

Men det uppkom fler synergieffekter som man inte tänkt på från början. I och med att Citrix tillåter att man på distans kopplar upp sig från väldigt enkla enheter behöver inte personalen ständigt uppgradera sin hårdvara.

– Utrustningen får en längre hållbarhet eftersom vi inte behöver titta så mycket på prestandan. Det viktiga är att man kan jobba mot Citrix. Att utrustningen som köps in har så lång livslängd som möjligt är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete, säger Sandra Hansson.

Snart 100 procent i molnet

På Nudie Jeans tycker Martin Sandklef att omställning till att arbeta på distans och med molnlösningar med hjälp av Citrix har gått lättare än förväntat.

– Att kunna lösa IT-problem för hela verksamheten världen över från en central plats sparar väldigt mycket tid och resurser. Utan det skulle vi ha haft klientunderhåll i oändlighet. Det går helt emot vår hållbarhetsfilosofi, säger han.

Under Q3 2020 kommer merparten av IT-driften hos Nudie Jeans att flytta till Azure.

Klicka här för att ladda ner ett white paper om Citrix hållbarhetsarbete

Fakta

Citrix möjliggör ett bättre sätt att arbeta genom en enhetlig digital arbetsyta, nätverkslösningar och analysverktyg. Lösningar som ligger till grund för innovation, ökat engagemang och produktivitet hos anställda, utan att tumma på säkerheten. Med Citrix får användarna en enhetlig upplevelse oavsett enhet eller plats dom jobbar, medan IT får en säker plattform för att managera och monitorera olika teknologier i komplexa molnmiljöer. Mer än 400 000 organisationer använder Citrix globalt, inklusive 98% av Fortune 500.

Mer från Citrix

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Citrix och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?