Annons
Innehåll från AiisaAnnons

Unik AI rådgivare från AIISA ska coacha fler till högre avkastning på sina investeringar

Aiisa är en unik, oberoende AI-rådgivare som i dagsläget fokuserar på att hjälpa sina användare öka sin avkastning på börsen till minsta möjliga risk. Hon coachar dig dagligen med avseende på när du bör köpa, sälja eller behålla en aktie och i relation till vilken kurs du ska handla. Allt för att göra det enklare för fler att öka sin avkastning, oavsett bakgrund och erfarenhet.

Företaget AIISA har som affärsidé att sälja oberoende råd och data för värdepappershandel framtagna med hjälp av en egenutvecklad AI (Artificiell Intelligens), döpt till Aiisa, samt bedriva investeringsverksamhet. 

– Att göra AI lättillgänglig och värdeskapande för alla oavsett bakgrund och erfarenhet är en stark drivkraft för oss, säger bolagets vd, Jeanette Risén.

Affärsmodellen under 2019 har byggt på att sälja rekommendationer för aktiehandel från AI-applikationen Aiisa, genom en app i mobiltelefonen. Appen lanserades i maj 2019 och i mitten av juli 2020 släpptes en ny version. Den säljs nu som en månadsprenumeration med gratis provperiod på 1 månad, utan bindningstid och finns även på engelska. I appen ger Aiisa sina användare dagliga oberoende handelsrekommendationer för aktier noterade på Stockholm Large-, Mid- och Small Cap. 

I dag fokuserar AI:n Aiisa på att utveckla egna handelsmodeller för aktier. Aiisa har en lärande förmåga och baserat på vad hon lär sig utvecklar hon själv ett sätt för att nå den bästa avkastningen på den marknad hon bevakar. Sin insikt delar hon sedan med sig i form av konkreta råd för hur du till så låg risk som möjligt ska handla aktier för att nå dina sparmål så snabbt som möjligt. 

I den senaste versionen av Aiisa-appen lanserades Sparcoachen. Utöver dagliga handelsrekommendationer för aktier får användarna nu också tips om bland annat hur många aktier de bör ha i sin portfölj, om de behöver komplettera med någon bransch för att sprida risken och hur mycket pengar de rekommenderas köpa för åt gången. Allt anpassat efter deras egna mål och rådande marknadsförutsättningar. 

– Vi har noterat att vi har allt från privatpersoner med lite erfarenhet av aktieplaceringar till internationella fondförvaltare som använder Aiisa för att investera i aktier på svenska börsen. Vi får också förfrågningar från fondförvaltare som vill köpa vår data direkt, säger Jeanette.

Aiisa minimerar tiden du behöver lägga på analys och gör så du kan fokusera på själva handeln av aktier. 

– Förhoppningsvis kan detta sänka tröskeln för att börja investera i aktier och även locka fler kvinnor att bli intresserade av aktiehandel, tillägger Jeanette. 

Från 9 september 2019 när mätningen startade till 18 juli 2020 visar historiken att Aiisa möjliggjort en avkastning på över 60 procent* för sina användare.  

– Vi ser även att AI:n Aiisa har stor potential för handel av andra tillgångsslag än aktier. En av Aiisas styrkor är att hon enkelt kan skalas till att handla en rad olika tillgångar på flera olika marknader. Dessutom kan vi skala mycket kostnadseffektivt. Det kommer att underlätta för bolaget att växa men också göra det mer risktåligt mot konkurrens, avslutar Jeanette.  

För mer information kontakta: Jeanette Risén, VD +46 (0)733-868628, jeanette.risen@aiisa.se

*Avkastning som presenteras är ett medelvärderat mått och enskilda användare kan ha såväl lägre som högre avkastning under perioden. Riskinformation: Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

 

Mer från Aiisa

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Aiisa och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera