Annons
Innehåll från AiisaAnnons

Unik AI-app för börsrådgivning stöttas med innovationslån från Almi

Aiisa är en unik, oberoende AI-rådgivare som i dagsläget fokuserar på att hjälpa sina användare öka sin avkastning på börsen till så låg risk som möjligt. Hon coachar dig dagligen och meddelar när du bör köpa, sälja eller behålla en aktie, och i relation till vilken kurs du ska handla. Allt för att göra det enklare för fler att öka sin avkastning, oavsett bakgrund och erfarenhet. Almi hjälper nu AIISA ta nästa steg genom ett innovationslån.

– Med hjälp av Aiisa har människor utan investerarbakgrund lyckats överträffa jämförbara professionella investeringsalternativ. Det senaste året, 8 december 2019 till och med 7 december 2020, visar historiken att Aiisa möjliggjort en avkastning på över 70 procent* för sina användare, säger bolagets vd Jeanette Risén.

Mycket spännande, kan du säga något om hur hon fungerar?

– Idag fokuserar AI:n Aiisa på att utveckla egna handelsmodeller för aktier. Aiisa har en lärande förmåga och baserat på vad hon lär sig utvecklar hon själv ett sätt för att nå den bästa avkastningen på den marknad hon bevakar. Sin insikt delar hon sedan med sig i form av konkreta råd för hur du till så låg risk som möjligt ska handla aktier för att nå dina sparmål så snabbt som möjligt. Plattformen kan enkelt skalas till att lämna råd för en rad olika tillgångar på flera olika marknader världen över.

– Aiisa har en unik arbetsprocess, från datahantering och inlärningsförfarande till beslutsstrategi och återkoppling. Aiisa är också innovativ i hur hon lyckas minimera tiden på sina analyser. Därför kan hon, enligt våra studier, bearbeta långt mer data än vad som hade varit möjligt med befintlig teori allmänt tillgänglig på marknaden. Detta kan ge henne ett övertag jämfört med andra AI-lösningar när det kommer till hur mycket information hon kan bearbeta per sekund, vilket är viktiga saker för en AI om den ska bli riktigt effektiv.

– Utöver detta har vi utvecklat en unik integrationen mot hårdvaran som Aiisa jobbar på som gör att bolaget kan skala snabbt och till låg kostnad, fortsätter Jeanette. Så mycket mer kan jag inte berätta i detta skede då vi vill skydda innovationen. 

Många skulle vilja behålla en sådan innovation för sig själv. Vad är anledningen till att ni valt att göra innovationen Aiisa tillgängligt för alla? 

– Vår ägare vill bidra till att göra värdet av AI tillgängligt för alla, oavsett bakgrund och erfarenheter. Med hjälp av Aiisa kan vi ge många fler människor samma möjligheter att lyckas få överavkastning på sitt kapital genom aktiv aktiehandel. Vår övertygelse är att AI ska användas för att göra oss alla starkare tillsammans.

Sedan 2019 har affärsmodellen byggt på att sälja rekommendationer för aktiehandel från AI-applikationen Aiisa, genom en app i mobiltelefonen. Alla får en gratis provperiod på 1 månad och kan avsluta när de vill. I juli i år lanserades en ny version.

– För den nya appversionen har användarkonverteringen ökat med över 100 procent och vi ser att 7 av 10 betalande kunder väljer att förIänga sin prenumeration efter andra månaden. Det är riktigt kul med så positiv respons i ett så tidigt skede. Men vi är inte nöjda. Vi ska bli ännu bättre och siktar på att kunna leverera Sveriges nästa Tech-succé, fortsätter Aiisa:s vd.

AIISA registrerades under 2019 och har redan en internationellt skalbar plattform för flera olika tillgångsslag med en uppskattad världsmarknad för produkten på över 2 miljarder kronor.  

Hur har ni lyckats att med så små medel ta er fram med sådan hög hastighet? 

– Vi har varit bra på att prioritera mellan utveckling och försäljning samtidigt som vi varit noggranna med att alliera oss med riktigt bra samarbetspartners. Sedan har vi mycket engagerad användarbas. De ska ha stort tack för alla synpunkter de lämnat vilka bidragit till att vi kunnat vara så träffsäkra i val av utvecklingsprojekt. Det har också varit bra att i detta skede få stöd från en ägare som har över 20 års erfarenhet av digital produktutveckling, säger Jeanette.

Nu går bolaget in i nästa fas och beviljas ett innovationslån från Almi. Hur ska ni använda pengarna?

– Pengarna kommer användas för att visa hur väl våra mätetal för användarkonvertering håller i sig när budgeten för marknadsföring ökas med 500 procent samt stötta detta projekt med teknisk utveckling. Syftet är att säkerställa kpi:er för tillväxt och öka användarbasen. Det gör vi för att minska risken för investerare som vill vara med och finansiera nästa steg på vår tillväxtresa avslutar Jeanette. 

För mer information kontakta:

Jeanette Risén, VD +46 (0)733-868628, jeanette.risen@aiisa.se

*Avkastning som presenteras är ett medelvärderat mått och enskilda användare kan ha såväl lägre som högre avkastning under perioden. Riskinformation: Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. 

 

Mer från Aiisa

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Aiisa och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera