Annons

Brakförlust för heta hälsoappen Lifesum

Lifesums omsättning ökar kraftigt men förlusten på 25 miljoner kronor är tre gånger så hög som föregående år. ”Vi siktar på att bli lönsamma om ett år”, säger Marcus Gners, operativ chef.

Lifesums medgrundare och operativa chef Marcus Gners.
Lifesums medgrundare och operativa chef Marcus Gners.

(Di Digital/Helsingfors) Stockholmsbolaget Lifesums (NTL) app hjälper användarna att leva mer hälsosamt genom att hålla koll på såväl matintag som träningsrutiner. Sedan starten 2009 har appen lockat till sig cirka 16 miljoner användare, en siffra som ökar med mellan 15 000 och 20 000 per dag, enligt bolaget.

Användartillväxten är ett av skälen till att en rad delägare, däribland Nokia Growth Partners, nyligen investerade ytterligare 85 miljoner kronor i Lifesum till en värdering på nära 400 Mkr.

Även omsättningen växer i hög takt, kan Di Digital rapportera. Den senaste årsredovisningen, som sträcker sig till april i år, visar att Lifesum ökar sin omsättning från 32,8 miljoner kronor till 54,4 Mkr.

Mer från Slush 2016: Svenskbackade Clue tar in 170 miljoner

Samtidigt fortsätter bolagets förlust att öka, från 8,2 Mkr till 25 Mkr. Men förlusten är enligt plan, säger Lifesums operativa chef Marcus Gners till Di Digital på Slush.

”Vi siktar på att bli lönsamma om ett år men att bli lönsam är inte ett kortsiktigt mål. Om vi ser att vi kan få bra utveckling på en investering, då ska vi ju göra den”, säger Marcus Gners.

Foto:
Marcus Gners diskuterar health tech på scen på Slush.

Enligt Marcus Gners ska kapitalet från i somras hjälpa Lifesum att hantera förlusterna och samtidigt utveckla flera nya funktioner.

”Nu satsar vi det här kapitalet på att utveckla Lifesum inom flera olika områden”, säger Marcus Gners.

Om vi ser att vi kan få bra utveckling på en investering, då ska vi ju göra den.

Förutom att anställa fler utvecklare och personer inom marknadsföring har bolaget tagit fram flera nya tjänster som snart lanseras. Det handlar till exempel om ett sätt för Lifesum-användare att interagera med varandra i appen och en jämförelsetjänst mellan olika varor.

”Genom den kan man scanna två varor i butiken för att se vilken av dem som exempelvis har mest tillsatt socker och på det viset hjälpa användaren att välja vilket produkt som är bäst för honom eller henne”, säger Marcus Gners.

Foto:

Läs även: Lifesum-doldisar storsäljer och vill starta nytt

Lifesum släpper också ett verktyg som ger användaren poäng beroende på hur bra den äter och motionerar.

Även om de nya tjänsterna ska släppas före årsskiftet är det först i januari, då folk i vanlig ordning försöker fullfölja sina nyårslöften, som Marcus Gners tror att Lifesum kommer att se resultaten.

”Januari blir väldigt intressant för oss. Anledningen till att vi släpper de här nu är för att kunna testa dem för att förbättra dem i tid till januari. Något annat vore ett grovt tjänstefel.”

Innehåll från QNAPAnnons

Vikten av support över tid – investera smart i IT-utrustning av sällanköpsnatur

Produkter med utgången support som havererar. De flesta IT-avdelningar har någon gång varit där, trots att de arbetar aktivt med att byta ut produkter innan tillverkaren slutar stödja produkten. Problematiken är stor inom konsumentprodukter, där bland annat EU under hösten 2022 tvingat tillverkare av mobiltelefoner att tillhandahålla uppdateringar för operativsystem i tre år från lansering, och säkerhetsuppdateringar i fem år.

Argumentet från EU är enkelt att förstå. Hårdvaran i en modern mobiltelefon kommer inte vara utdaterad efter tre år, varför det inte ska vara tillåtet att överge en fullt fungerande modell för att kunna sälja en nyare. Parallellen till världen med IT-utrustning för företag är också lätt att dra – företag bygger in sig i ett ekorrhjul där fullt fungerande produkter kasseras efter så lite som ett par år till förmån för nya när supportavtal går ut.

När det kommer till utrustning bakom kulisserna i ett företag är det däremot ofta svårare att rättfärdiga uppgraderingar vartannat år. Enheter som exempelvis nätverkslagring (NAS) må ha prislappar som skalar från motsvarande en modern mobiltelefon till en sportbil beroende på användningsområde, men gemensamt för enheterna är att de hanterar det moderna företagets ovärderliga data. Att kunna förlänga support-, garanti- och servicecyklerna bortom de normala två–tre åren till fem år representerar en dubblering i den tid investeringen tillåts skapa värde.

Det är precis så QNAP arbetar med både hård- och mjukvara. Tack vare ett tätt samarbete med leverantörer av processorer och annan hårdvara väljs ett antal enheter årligen ut för att klara av bruk dygnet runt i minst fem år. Den senaste modellen med long-term availability, garanterad tillgänglighet över tid är TS-1655. Förutom att vara extra rejält dimensionerad gällande kylning garanteras enheten mjukvaruuppdateringar i över fem års tid, i ett program som inte är helt olikt Linux-distributionen Ubuntus LTS-utgåvor.

Enheter med garanterad support över fem år är heller inte förbehållna företagsenheter. I QNAP:s sortiment finns enklare hemenheter såväl som rackmonterad nätverkslagring i enterprise-klass som ingår i programmet. QNAP TS-1655 är trots sina 16 lagringsplatser prissatt som två–tre moderna mobiltelefoner, och stödjer dessutom kritiska virtualiseringslösningar för företagsbruk likt VMWare, Microsoft Hyper-V, Citrix Xenserver och Veeam Ready.

Fem år är dock lång tid, speciellt för en IT-avdelning. Även om hårdvaran, i TS-1655:s fall en åttakärnig Intel Atom C5125-processor, kommer räcka till i flera år krävs skalbarhet inför framtiden. Därför ser QNAP till att enheten stödjer upp till 128 GB DDR4-minne och inte mindre än tre stycken PCI Express 3.0 x4-portar för att kunna möta framtidens utmaningar. Ditt företag kanske inte har användning för AI-stödd analys av bildmaterial som lagras på enheterna idag – men om behovet uppstår om några år krävs inte en helt ny enhet, utan endast ett expansionskort.

Detsamma gäller snabbare nätverkskort eller om bolaget mot förmodan växer ur antalet lagringsplatser. Det är enkelt att sätta expansionsplatserna i arbete med exempelvis ytterligare två M.2-enheter för fler SSD-enheter eller nätverkskort med stöd för 25 Gbps. Dessutom garanteras mjukvaruuppdateringar och tillgänglighet av hårdvara vid serviceärenden under hela femårsperioden – vilket minskar huvudbry för IT-avdelningen.

Mer från QNAP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med QNAP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera