Annons

Bostadskö-tjänsten växer – med hjälp av Tiktok

Nystartade Dibz samlar hundratals bostadsköer på en plattform. Under 2022 har bolaget skapat sig ett namn på bostadsmarknaden i storstäderna och tjugofaldigat omsättningen.

”Vi erbjuder den tjänst som vi själva behövde när vi letade boende”, säger vd:n Lovisa Qvarner.

Dibz medgrundare från vänster: Oliver Åsbacka, teknikchef, Lovisa Qvarner, vd, samt Richard Valleryd, operativ chef.
Dibz medgrundare från vänster: Oliver Åsbacka, teknikchef, Lovisa Qvarner, vd, samt Richard Valleryd, operativ chef.

I Sverige finns det hundratals olika bostadsköer. För 25 kronor i månaden låter Dibz sina kunder att samla, gå med i och sedan underhålla köplatser i olika bostadsköer, då många kräver regelbunden inloggning för att hålla platsen säker. Köer som inte är gratis måste medlemmarna dock själva betala för. 

Tjänsten lanserades 2021 och samma år investerade bland annat King-grundaren Sebastian Knutsson i bolaget genom en runda på 6,6 miljoner kronor. Investeringen gav Dibz möjligheten att under 2022 öka antalet prenumeranter från 4.000 till nästan 30.000. Omsättningen tjugofaldigades dessutom till 4,2 miljoner kronor.

”Med nuvarande kundbas har vi ackumulerat 8 miljoner i återkommande intäkter”, säger vd:n Lovisa Qvarner.

Dibz har på kort tid gjort sig ett namn i målgruppen, som har en medelålder 24 år, tack vare sin marknadsföring i sociala medier. 

”Sedan vi började marknadsföra oss märker vi att det är många fler i vår målgrupp som vet om problematiken med många bostadsköer och att vår tjänst finns”, säger vd Lovisa Qvarner.

Dibz är aktiva på bland annat Tiktok, Snapchat och Instagram. På sitt Tiktok-konto har Dibz sammanlagt 229 000 gillanden och många videor har setts av flera miljoner användare. För varje krona som investerats i marknadsföring uppger grundarna att 7 kronor genereras tillbaka till företaget.

”När du inser vilka lägenheter du skulle fått om du ställt dig i alla bostadsköer när du fyllde 16”, står det skrivet i en Tiktok-video som setts över fem miljoner gånger. Dibz tjänst har en åldersgräns på 16 år, vilket stämmer överens med minimimåldern för många svenska bostadsköer. 

Likt flera välkända startups, som Klarna och Budbee, började Dibz sin resa 2020 på SSE Business Labs, en inkubator på Handelshögskolan i Stockholm. Grundarna kommer alla från mindre städer och fick idén till företaget när de flyttade till Stockholm och hade svårt att hitta någonstans att bo.

”Vi erbjuder den tjänst som vi själva behövde när vi letade boende”, säger vd Lovisa Qvarner.

Innehåll från ThriveDXAnnons

ThriveDX tillhandahåller ett människofokuserat tillvägagångssätt för säkerhetsmedvetenhet

Med den snabba tekniska och digitala utvecklingen är det en växande utmaning för varje organisation att hålla de anställda uppdaterade om säkerhet och de senaste cyberhoten. Det globala säkerhetsföretaget ThriveDX strävar efter att bygga upp en ny digital arbetsstyrka för att påskynda övergången till den digitala tidsåldern, med en unik utbildningsmodell som syftar till att fortbilda och omskola medarbetare.

Vill du veta mer? Delta i ThriveDX webinarium 5 april 

Även om edgepoint-system genom åren har utvecklats för att bättre upptäcka ransomware- och malware-attacker ger ingen teknik ett 100-procentigt skydd. Den mänskliga faktorn är fortfarande den främsta säkerhetsrisken för företag av alla storlekar.  

– Cyberbrottslighet har utvecklats till en sofistikerad verksamhet som omsätter flera miljarder dollar och vars huvudsyfte är att ta sig förbi etablerade försvarssystem, säger Roy Zur, vd för ThriveDX Enterprise. På dagens digitaliserade arbetsplats läggs allt mer ansvar på de anställda för att upprätthålla konto- och applikationssäkerheten och ändå är de flesta inte korrekt och konsekvent utbildade. 

Detta vill ThriveDX ändra på med interaktiva, webbaserade utbildnings- och simuleringslösningar, vilka är utformade för livslångt lärande inom cybersäkerhet. Varje lösning är skräddarsydd för det aktuella företagets unika behov, med målet att ge de anställda nödvändiga kunskaper och färdigheter – oavsett förkunskaper. 

ThriveDX erbjuder också program för studenter som vill etablera sig i cybersäkerhetsbranschen, med målsättningen att möta den digitala kompetensbrist som råder globalt. Aktuella studier visar att det för närvarande finns uppskattningsvis 3,4 miljoner lediga jobb inom branschen. Denna brist främjar digitala klyftor och skapar en fruktbar miljö för cyberattacker. 

– Vi är det enda företaget som på ett heltäckande sätt tar itu med kompetensbristen via helhetslösningar som adresserar den mänskliga faktorn i cybersäkerhet. ThriveDX erbjuder sina kunder cybersecurity-lösningar för lärande, utbildning och simulering som går längre än att bara öka medvetenheten, säger Zur. 

Baserat på verkliga tillämpningar

ThriveDX:s adaptiva utbildningsprogram uppdateras kontinuerligt med nytt innehåll för att hantera verkliga hot. Programmet – Enterprise Suite – erbjuder relevant cyberutbildning för alla positioner inom organisationen, allt från utbildning om phishing och säkerhetsmedvetenhet till specialiserad applikationssäkerhet för utvecklare och till och med Cyber Academy för nästa generations säkerhetspersonal. Sviten kombinerar praktiska övningar med en känslomässig reaktion för att befästa inlärningsupplevelsen och ändra de anställdas beteende genom förändrade vanor. 

– Vår modell har skapats utifrån övertygelsen att utbildningar i cybersäkerhet måste anpassas till de anställda – vi kallar det för säkerhet med en mänsklig faktor, säger Zur. En storlek passar helt enkelt inte alla. Till exempel kommer icke-tekniska anställda i marknadsföringsteamet inte att ha samma säkerhetsförmåga, färdigheter eller utbildningsbehov som ingenjörer i utvecklingsteamet.

Investera i ökad konkurrenskraft

Att investera i sina anställda på det här sättet ger ThriveDX kunder en rad olika fördelar. Förutom minskad risk från cyberhot bidrar relevant expertis på området också till ökad trygghet och motivation bland de anställda, vilket i sin tur leder till stimulerad tillväxt och stärkt konkurrenskraft. Chefer kan enkelt se sina anställdas framsteg genom en intuitiv instrumentpanel för rapportering i realtid. Automatiska månadsrapporter gör det möjligt för säkerhetspersonal att mäta framstegen, samtidigt som de behåller full kontroll och insyn i programmet. Detta ger insikter som är lätta att förstå, dela och agera på. 

– Det ultimata målet för varje säkerhetsexpert är att få varje anställd engagerad i sin säkerhetsmedvetenhet och utbildning och skapa en kultur där hela teamet i princip bildar en mänsklig brandvägg inom organisationen, säger Zur. Generisk utbildning i säkerhetsmedvetenhet gör raka motsatsen. Den åstadkommer ingenting annat än att bocka i en checkbox för regelefterlevnad och kan vara potentiellt skadlig för din säkerhetskultur. ThriveDX utbildning är inriktad på verkliga tillämpningar och kombinerar kunskap, problemlösning och kreativitet.

Att bygga upp framtidens cyberpersonal

ThriveDX:s företagslösningar för cybersäkerhet har mer än 10 miljoner slutanvändare och över 500 företagskunder i 60 länder över hela världen. Förutom att erbjuda toppmoderna utbildningslösningar arbetar ThriveDX för att locka fler elever till det tekniska området genom en cyberbootcamp-utbildning och ett matchningsprogram för arbetsgivare. Bolaget är det enda företag som erbjuder denna resa från klassrum till styrelserum inom cybersäkerhet. ThriveDX har hjälpt nästan 50 000 studenter från bootcamps att få jobb inom cybersäkerhet.

– Det här är inget vi kan vänta på. Vi går in i en ny tidsålder och måste förändra den globala arbetskraften nu, med ett generationsöverskridande perspektiv. Vi har för avsikt att leda vägen.

Läs mer om ThriveDX utbildningar här  

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ThriveDX och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera