1515
Annons

Börsnykomlingen växer med 90 procent

Spelbolaget THQ Nordic ökade omsättningen rejält under första kvartalet. Aktien stiger kraftigt på börsen.

Lars Wingefors, vd för THQ Nordic.
Lars Wingefors, vd för THQ Nordic.

Spelbolaget THQ Nordic redovisar ett resultat efter skatt på 23,5 miljoner kronor i det första kvartalet 2017, att jämföra med 10,7 Mkr under samma period 2016. Det framgår av rapporten för det första kvartalet.

Omsättningen uppgick till 81,9 Mkr, en ökning med 90 procent från de 43,1 Mkr man sålde för under första kvartalet i fjol. Av omsättningen kom 67 procent från egna spel och 33 procent från bolagets förlagstitlar.

”Det är en stark prestation men jag vill understryka att vi fortfarande är en liten aktör i en stor bransch”, säger bolagets vd och grundare Lars Wingefors i en kommentar.

Läs mer: Superängel räknar hem 200 miljoner på Next Games notering

THQ Nordic förvärvar, utvecklar och förlägger pc- och konsolspel. Bolaget har en portfölj omfattande 260 spel och 80 egna varumärken.

Bolaget noterades på First North i november med en teckningskurs på 20 kronor. Vid måndagens stängning kostade aktien 49,7 kronor.

Tisdagens rapport fick aktien att stiga rejält på Stockholmsbörsen. I den inledande handeln steg THQ Nordics b-aktie med 14 procent till 56,50. (Följ kursen här.)

THQ Nordic planerar att lansera sju nya spel under det andra kvartalet, däribland ”Locks Quest” och ”Baja: Edge of Control HD”.

Som bolaget nämnde i sitt bokslut kommer 2017 att bli det första året då THQ Nordic lanserar helt nya uppföljare av bolagets egna varumärken. Dessa förväntas lanseras under tredje respektive fjärde kvartalet 2017. Under andra halvåret väntas även ett antal förlagstitlar kunna lanseras.

Direkt/Di Digital

Läs mer: De köper aktier för 210 miljoner när THQ Nordic noteras

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:
Foto:


Innehåll från InbooksAnnons

Så får redovisningsbyråerna bättre flyt med Flow

INBooks är den Växjö-baserade uppstickaren som revolutionerar redovisningsmarknaden. Programmet INBooks Flow förenklar det dagliga arbetet hos bokföringskonsulten.

– Vårt fokus är att effektivisera, utveckla och förbättra för byråerna så att de kan ta sig högre upp i värdekedjan, säger Jennie Nivard, produktchef Flow.

Som redovisningskonsult kan det vara en utmaning att få vardagspusslet att gå ihop. Egenskapen ”ha många bollar i luften samtidigt” tycks vara en viktig del i arbetsbeskrivningen. Det gäller att vara serviceminded, ha full kontroll på alla uppdrag, tidsnedläggelse, skattejuridik och viktiga datum – och samtidigt se till att inte lägga för mycket tid på ”fel” saker. 

– Många redovisningskonsulter har olika system för att underlätta planering, tidrapportering, kundkontakter, uppdragsbrev och så vidare, men att lära sig alla dessa system tar tid. De riskerar också att missa något när de ständigt måste hoppa mellan de olika programmen, säger Jennie Nivard, produktchef Flow på INBooks.

Uppdragsbrevet är systemets hjärta

Flow är ett molnbaserat verktyg som samlar redovisningsbyråns alla uppdrag på ett och samma ställe så att konsulterna kan jobba mer effektivt.

– När du har allt i samma vy får du större överblick. Allt blir tydligare och du får kontroll över arbetsdagen. Resursfördelningen på byrån blir mer effektiv när byråledaren får tillgång till konsulternas planering och enkelt kan flytta aktiviteter mellan olika personer, säger Jennie.

INBooks VD Mikael Folkesson vill gärna lyfta fram funktionen ”uppdragsbrevet”.

– Vi grundare, som alla kommer från branschen, såg det stora behovet att digitalisera och effektivisera. Den verkliga knuten vi lyckats lösa är att vi har digitaliserat grunden för samarbetet mellan byråerna och deras kunder – de så kallade uppdragsbreven – och sedan byggt hela systemet runt det. 

I uppdragsbrevet stipuleras vad byrån ska göra, till vilket pris etcetera. 

– Det är ”hjärtat i systemet”. Klienten skapar snabbt ett uppdragsbrev i programmet och låter sedan klienten signera det digitalt med Kivra. På så sätt kvalitetssäkras alla byråns processer från början och det går smidigt att göra uppdateringar efterhand, säger Jennie.

Frigör resurser och höjer kompetensen

INBooks mål är högt ställda – att öka lönsamheten i hela branschen. 

– Idag hotas redovisningsbyråerna av sjunkande marginaler. Flera av deras tjänster är svåra att ta betalt för hos en mindre kund, och i och med att 90 procent av Sveriges företag är småföretagare är det ett växande problem. Vi digitaliserar den typ av tjänster som byråerna inte tjänar pengar på idag och frigör i stället resurser till sådant som ökar kompetensen och kan ge större värde till kunderna, säger Mikael. INBooks grundades 2019 och företaget växer snabbt. 

– Den första versionen av vårt bokföringsprogram för små företagare, INBooks Go, lanserades senhösten 2019 och INBooks Flow lanserades hösten 2021. Vi har hela tiden haft användarupplevelsen i fokus och gensvaret från marknaden har varit fantastiskt, säger han.

Småländska rötter

INBooks kommer från Växjö, staden som varit hemvist för många bolagsraketer inom just bokföringsbranschen.

– Ja, Växjö har ju blivit en hub för företag inom digital ekonomi. Jag är själv gammal programmerare och entreprenör. När jag var ung satt jag hemma och knåpade ihop ett eget redovisningssystem i DOS – sedan åkte jag runt och sålde det med min moped. Jag hade ett tiotal kunder som mest, avslutar Mikael.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Inbooks och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?