1515

Börsfloppen lanserar ny videotjänst – aktien rusar 160 procent

Videostreamingbolaget Bambuser lanserar en ny videotjänst ihop med Na-kd och Monki. Aktien stiger kraftigt.

Foto:Veronica Kindblad

På förmiddagen meddelade Bambuser BUSER -6,93% Dagens utveckling att man lanserar en ny tjänst inom livevideo för nätshopping med klädhandlare Na-kd och H&M-ägda Monki som första kunder.

Tanken är att detaljhandlare ska kunna livesända på sina egna sajter och i videoflödet även interagera med kunder och sälja produkter.

”När konsumenten tänker live så handlar det inte om nyheter på tv längre. Det finns i sociala medier och inom gamingvärlden. Nu ser vi en stor möjlighet för detta i retailbranschen”, säger Maryam Gharemani, Bambusers vd.

Efter beskedet steg aktien kraftigt från låga nivåer. Efter några timmar handel hade kursen stigit med 120 procent till 2,1 kronor. (Följ kursen här.)

Bambuser grundades 2007 utvecklade tidigt en banbrytande teknik för livesänd video men har än så länge haft svårt att nåt ut kommersiellt. 

Under första halvåret i år uppgick omsättningen till blygsamma 1,6 miljoner kronor, en minskning med 29 procent mot samma period 2018.

Vid stängning på onsdagen hade aktiekursen fallit med 84 procent sedan första handelsdagen i maj 2017.

Nu hoppas Maryam Gharemani, som tillträdde på vd-posten i mars 2018, att ”livecommerce”-trenden ska få bolaget att börja växa igen.

”När jag tog över handlade det om en turnaround. Bolaget hade en fantastisk grundteknik men ingen kommersiell produkt som låg rätt i tiden. Jag ser en positiv kursutveckling, självklart”, säger hon.

”Vi behöver en produkt vi kan ta betalt för och börja omsätta riktiga pengar. Vi har ingen guidance att gå ut med i nuläget.”

Med sig har Bambuser flera nya delägare som under 2019 har investerat totalt 35 miljoner kronor genom nyemissioner. En av de nya storägarna är investmentbolaget Wellstreet.

”Vi ser ingen aktör som låter återförsäljarna genomföra livesändningarna själva. Det är ofta marknadsplatser som erbjuder det fönstret”, säger Maryam Gharemani.

Rättelse: Wellstreet är en av Bambusers största ägare, inte majoritetsägare som texten tidigare angav.


Innehåll från AdmincontrolAnnons

Transparens och kundfokus – Admincontrol lanserar automatiserad webshop

Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.
Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.

Admincontrol tillhandahåller plattformar och tekniska verktyg för styrelsearbete, due diligence och andra affärskritiska processer. För att göra kundresan ännu smidigare och mer transparent har de nu utvecklat en webshop – för att snabbt och på begäran kunna möta kundens behov.

– I dagens digitala samhälle vill vi kunna bemöta kunden on-demand utefter deras önskemål, säger Feras Ibrahim, affärsutvecklare, Admincontrol.

Admincontrol grundades 2005 i Norge och har idag över 100 medarbetare i Skandinavien, Storbritannien och Nederländerna. I produktportföljen finns bland annat datarum, som är en due diligence-plattform för M&A, kapitalanskaffning och rekonstruktioner. 

– Vid en M&A-process är det otroligt viktigt att ha en säker portal för delning av den konfidentiella information som finns mellan de olika parterna. Datarum är ett tryggt och användarvänligt verktyg för den typen av affärskritiska processer, säger Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.

Tillgänglighet och transparens i fokus med nya webshopen

Admincontrol belyser vikten av tillgänglighet och transparens inför kunden. Som en naturlig utveckling av detta har de uppdaterat sin webshop till att bli automatiserad, lättnavigerad och med all nödvändig information tillgänglig.

Klicka här för att komma till Admincontrols Webshop 

– Vi hade en teori om att när det finns ett behov av att använda ett datarum behöver processen gå relativt fort. Vi vill väldigt gärna kunna erbjuda kunderna snabb och personlig service, något som möjliggörs med vår nya webshop, säger Mari Nygård.

– Vårt mål är att webshopen likt våra datarum ska vara användarvänlig och enkel att hantera, samtidigt som Datarummen erbjuder den avancerade funktionalitet som krävs vid due diligence-processer, säger Feras Ibrahim.

Inom ett år har den digitala försäljningen gått från 5% till 15 % av den totala försäljningen. 

Siktar på en majoritet digital försäljning

Eftersom M&A-processer kan variera i tid erbjuder Admincontrol en prenumerationsmodell där prisplanen löper månatligt – och prissättningen finns tillgänglig i webbshoppen. 

– I framtiden kommer sannolikt en majoritet av vår försäljning ske via webbshoppen och då vill vi att all information ska finnas där – enkelhet tillsammans med transparens har visat sig vara nyckeln till framgång, avslutar Feras Ibrahim.

 

Mer från Admincontrol

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Admincontrol och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?