1515

Bolagen som växer snabbast i Europa – gambling och matkassar tar över efter Daniel Wellington

I fjol låg Daniel Wellington i topp när Europas snabbast växande bolag listades. I år är Jessica Nilssons Hellofresh det bolag som hamnar högst bland de med svenskkopplingar.

Klockvis från vänster: Leovegas grundare Robin Ramm-Ericson och Gustaf Hagman, Hellofreshs medgrundare Jessica Nilsson, Daniel Wellingtons grundare Filip Tysander och United Screens grundare Malte Andreasson och Stina Bergfors.
Klockvis från vänster: Leovegas grundare Robin Ramm-Ericson och Gustaf Hagman, Hellofreshs medgrundare Jessica Nilsson, Daniel Wellingtons grundare Filip Tysander och United Screens grundare Malte Andreasson och Stina Bergfors.Foto:kollage

Webbtidningen Inc listar årligen de privatägda bolag som växer snabbast i Europa. Listan baseras på tillväxten i omsättning för de senaste tre åren. En stor andel av bolagen har en digital affärsmodell och i fjol toppades hela listan av svenska Daniel Wellington.

Den treåriga tillväxten för Filip Tysanders klockbolag var i fjol 4 695 procent. I årets lista har klockbolaget däremot tappat från plats 1 till plats 202 på listan, i och med att omsättningen för de senaste tre åren har legat på 1 763 procent.  

Läs även: Bolagen som växer snabbast i Europa – svenskar i topp 

Det bolag som toppar hela listan i år är den brittiska Izettle-utmanaren Sumup Payments. Bolaget har de senaste tre åren haft en tillväxt på 14 368 procent med en omsättning på 56 miljoner euro 2016. 

Det första bolaget på årets lista med en svenskkoppling är det tyska matkassebolaget Hellofresh med Jessica Nilsson, numera partner på Northzone, som medgrundare. Hellofresh som noterades på Frankfurtbörsen i höstas hamnar på plats 27 på listan med en tillväxt på 4 117 procent.

Läs även: Hela listan – de kan bli miljardärer på tech 

Listan för svenska bolag toppas i år av gambling-bolaget Gears of Leo. Bolaget som är ett dotterbolag till börsnoterade Leovegas har enligt Inc en tillväxt de senaste tre åren på 3 451 procent vilket placerar bolaget på plats 47.

Även Youtube-bolaget United Screens, som nyligen såldes till tyska RTL group, finns med på plats 77 på listan. På plats 206 och 211 återfinns även konkurrenten Splay och djurfoderbolaget Vetzoo, som såldes till finska Musti ja Mirri i höstas.  

Läs även: Djur-affär: Vetzoo köps upp av finsk jätte 


Innehåll från WebbhusetAnnons

Outl1:s nya e-handelslösning har gett effektivare administration, ökad omsättning och bättre användarupplevelse

Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.
Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.

Med hjälp av Webbhuset kunde Outl1, på bara tre månader, byta ut sin gamla e-handelslösning och lansera sin nya. En systemlösning som hjälpt dem att effektivisera digitala processer, få kvalitativ data i realtid och maximera kundnyttan.

– Vi jobbar med Magento som plattform, och strukturen i vår gamla e-handelslösning gjorde att vi inte kunde vara så dynamiska som vi ville vara. Vi märkte också att vår gamla lösning inte kunde hänga med när vi behövde skala upp. Vi började leta efter en ny samarbetspartner för en smartare e-handelslösning kring Magento som kunde vara lika snabbfotad som oss och som kunde följa med oss i vår framtida utvecklingsresa, säger Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1. 

Det som var absolut viktigast för Outl1, när de letade ny leverantör, var att hitta en stabil partner med egen expertis.  

– Vi satte stort värde i att Webbhuset har lång erfarenhet av Magento och bara har inhouse-utvecklare till skillnad från många andra aktörer på marknaden. Webbhusets genuina intresse för helheten i Outl1:s affär och inte endast fokuserat på själva sajten har bidragit såväl till ett effektivt samarbete som en bättre slutprodukt. Erfarenhet av att jobba med större e-handelsbolag med stora trafikvolymer, hög konvertering och stora orderflöden, var såklart en extra trygghet i val av partner när vi bestämt oss för att göra stora investeringar för att få en till en lösning som är verkligt skalbar och framtidssäkrad 

Outl1 erbjuder produkter med hög kvalité till konkurrenskraftiga priser inom framför allt hem,  hushåll, trädgård, sport och fritid via nätet. Företaget har funnits sedan 2014 och har sedan dess etablerat sig som en självklar destination i sin nisch med en stark marknadsposition på den svenska marknaden.

– Vi har haft en fantastisk tillväxtresa under de senaste åren och tillslut blev vår plattform en bromskloss. Med vår nya lösning kan vi koppla ihop flera av våra affärssystem, effektivisera vår administration och hantera mycket större flöden än tidigare. Vi kan exempelvis synka order, lager och frakt i realtid, få kvalitativ data snabbare vilket gör att vi kan vara mer proaktiva än tidigare. Våra kunder möts idag av en mer lättnavigerad, snabbare webbplats med ett lagersaldo som hela tiden är korrekt. Vi har exempelvis kunnat automatisera allt som rör förbokningar för att kunna ge kunden en bättre service.

Att få tillgång till ett system som kan implementera det senaste inom digitalisering och e-handel nu och framöver var ett av de krav som Outl1 hade på sin nya e-handelslösning.  

– Vi har en tät dialog med Webbhuset när det kommer till ny funktionalitet. De är mycket proaktiva och kommer med många innovativa lösningar som fungerar för vår verksamhet. Vi gick live i mars och det har fungerat otroligt smidigt. Vi fick dessutom ihop e-handelslösningen på bara tre månader tack vare att Webbhuset toppade sitt team. Vi har nu ett system som är kraftfullt, dynamiskt, skalbart och framtidssäkrat, avslutar Aram Soltani.

Besök outl1 

 

 

 

Mer från Webbhuset

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Webbhuset och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?