1515

Bokar hantverkare via video – ska minska klagomålen

Den nystartade appen Done kopplar ihop privatpersoner med hantverkare och låter affären ske på digital väg. Nu tar företaget in 3,4 miljoner kronor. Magnus Agervald, tidigare vd för Byggmax, är en av investerarna.

Grundarna bakom Done: Alek Åström, produktchef, och Malin Granlund, vd.
Grundarna bakom Done: Alek Åström, produktchef, och Malin Granlund, vd.Foto:Pressbild

Idén till Done föddes som en reaktion på att hantverkstjänster länge legat i topp när det kommer till antalet klagomål hos Konsumentverket. Kritiken gäller främst dålig kommunikation och otydliga köpprocesser.

Via appen matchas du med hantverkare, pratar med hantverkare och ser offertförfrågningar.

Företaget grundades av Malin Granlund och Alek Åström i februari i år, och i maj lanserades Done-appen. Genom att byta ut hembesök mot videosamtal och låta all kommunikation och offerthantering ske genom appen hoppas Done underlätta affären för både privatpersoner och hantverkare. 

”Det är vår grundstomme. Via appen matchas du med hantverkare, pratar med hantverkare och ser offertförfrågningar. Allt finns dokumenterat där, det är en trygghet för både kunden och hantverkaren.”, säger Malin Granlund, vd och medgrundare.

Läs mer: Schibsted går in i Anders Borgs betalapp för hantverkare 

Nu tar företaget in 3,4 miljoner kronor, pengar som huvudsakligen kommer användas till produktutveckling och marknadsföring. 

På listan över investerare finns Magnus Agervald, tidigare vd för Byggmax.

”Vi satsar på att etablera oss i Sverige. I dag finns vi i Stockholm, men vi planerar att expandera till Malmö och Göteborg också”, berättar Malin Granlund.

I sinom tid räknar Done även med en internationell expansion. Tyskland och Nederländerna nämns som två intressanta marknader

På listan över investerare finns branschnamn som Magnus Agervald, tidigare vd för Byggmax BMAX -1,06% Dagens utveckling och Johan Rosendahl, grundare av Byggarnas Partner. Även den internationella riskkapitalfonden Antler går in med pengar i bolaget.

Läs mer: Antler genererar 13 nya bolag – får dela på 13 miljoner 

”Jag tror det är viktigt att ha kunniga människor bakom sig, särskilt i en sådan här bransch. De har en helt annan förståelse för hantverkarna och deras problematik. Samtidigt kommer jag och Alek in med nya perspektiv, det tror vi är en vinnande kombination.”

Flera företag har satsat på att digitalisera hantverkartjänster. 2018 lanserade Clas Ohlson sin app Clas Fixare, där kunder kan få hjälp med saker som montering och underhåll. Även apparna Pandy och Offerta.se erbjuder liknande tjänster inom bland annat städning, flytt, bygg och renovering.

Läs mer: Kinnevik säljer hantverksappen Offerta för 100 miljoner

”Det som hittills har dominerat marknaden är plattformar som hanterar delar av processen att hitta en hantverkare. Där upplever vi att det fortfarande krävs mycket jobb av kunden. Vi möjliggör hela processen, från att hitta en hantverkare till att jobbet är slutfört”, säger Malin Granlund om konkurrensen.


Innehåll från TableauAnnons

Kraften i data – Tableau rustar bankerna inför framtiden

Den pågående transformationen av finansbranschen innebär stora utmaningar för de företag som ännu inte anpassat sin verksamhet till den digitala verklighet vi lever i. Den världsledande analysplattformen Tableau hjälper bolag att bli mer digitala, datadrivna och rustade inför framtiden. 

– Att förändra hur du ser på och hanterar din data hjälper dig att driva din digitala transformation, säger Fredrik Holmgren, nordisk säljchef på Tableau Software. 

Pandemiåret 2020 har drivit fram och skyndat på den digitala utveckling som redan pågått länge. För finansbranschen innebär det att förlegade system och manuella processer måste bytas ut snabbt och ge plats åt nya arbetssätt samt kompletteras med ny, relevant kompetens. Många banker och finansbolag använder fortfarande äldre system som skapar stora utmaningar för verksamheten.

Tableaus erbjudande går ut på att stötta verksamheter på data- och digitaliseringsresan. Detta genom att bland annat samla data från olika källor och på ett säkert sätt skapa en gemensam analysbild som påskyndar den insiktsdrivna affärsstrategin. Det i sin tur frigör potentialen hos medarbetarna att förstå viktiga frågor och hur de ska arbeta mot gemensamma lösningar. 

– Sammanhållningen och gemenskapen inom verksamheten är helt central för att man ska lyckas och genom att erbjuda medarbetare ett analysverktyg via självbetjäning får medarbetaren en större frihet att se nya affärsmöjligheter utan att behöva vänta på IT och IT frigör tid till annat, säger Fredrik Holmgren.

Viktigt att förstå kundernas behov

Den digitala eran kommer med ökade krav på bankernas service. Tableau ser att nyckeln till ett bra kundbemötande är att möta kundernas behov på djupet; hur komplext ärendet än är måste kundupplevelsen vara snabb och friktionsfri.

– Det handlar inte längre om att svara på förändringar på marknaden, det handlar om att förstå kundbehov och att möta dem innan konkurrenterna gör det. Banker kan växa med upp till 27,5% bara genom att förbättra deras kundupplevelse, säger Fredrik Holmgren.

Men det är inte bara kraven på kundbemötande som behöver ses över. Regleringar när det gäller data- och integritetsfrågor skärps i takt med den digitala utvecklingen och för att uppfylla de nya lagkraven krävs en förbättrad datakapacitet. Fredrik lyfter vikten av att vara proaktiv. 

– När reglerna skärps är det viktigt att vara beredd. Dina uppgifter kan ge dig full insyn i risk, försäljning och kundnytta och att samtidigt samla in dem kan bidra till att förekomma eventuella framtida lagkrav.

Kraften i data

Kraften i data är stark. Den kan hjälpa till att övervinna kostnads- och processineffektivitet, förbättra riskhanteringen samt ge finansiella organisationer verktyg att identifiera nya hot samt förutsäga och varna för potentiellt bedrägeri.

– Att välja den digitala vägen handlar inte bara om framtiden för finansbranschen, utan man bör agera redan idag. Företag som inte anpassar sig till den nya digitala verkligheten står inför mycket verkliga och växande risker. Data ligger i hjärtat av denna omvandling, avslutar Fredrik Holmgren.

 

Mer från Tableau

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tableau och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?