1515

“Blocket för konsulter” förmedlar jobb för miljarder

Marknadsplatsen Resrc grundades för två år sedan. Redan idag annonseras konsultuppdrag för över en miljard kronor i månaden på plattformen. “Vi spränger tjugomiljardersgränsen i år”, säger medgrundare Daniel Asvelius.

Manuel de Verdier, vd och medgrundare på Resrc
Manuel de Verdier, vd och medgrundare på ResrcFoto:Privat

För att vara en bransch med fokus på digitalisering är it-konsultvärlden ofta förvånansvärt konservativ, åtminstone när det kommer till försäljning av de egna tjänsterna.  

”Konsultbranschens försäljningsmodeller är kvar där andra branscher var för tiotals år sedan. Man gör fortfarande affärer på personliga relationer trots att branschen idag har hundratusentals anställda”, säger Daniel Asvelius, medgrundare på Resrc.

Det är just det som Resrc hoppas bringa ordning i. Tjänsten kan enklast beskrivas som ett Blocket för konsultuppdrag. Resrc driver en öppen marknadsplats där konsultköpare och mäklare kan annonsera lediga uppdrag och där konsulter – enmansföretagare liksom stora konsultbolag – kan lägga bud och erbjuda sina tjänster.

Konsultbranschens försäljningsmodeller är kvar där andra branscher var för tiotals år sedan. 

“Vi såg tydligt att det fanns ett stort behov av att samla den här branschen på en gemensam plattform. Obeläggningen i konsultbranschen handlar inte om brist på uppdrag utan om brist på kommunikation. Det finns ett stort mismatch mellan köpare och säljare,” säger Daniel Asvelius.

Bolaget har sex medgrundare: Vd Manuel de Verdier, Daniel Asvelius, Magnus de Verdier, Nils Lager, Jakob Cardell och Benny Silfvergren. Alla har de en bakgrund på Zerochaos, en av världens största konsultmäklare.

Resrc har vuxit snabbt sedan starten för drygt ett år sedan. Idag annonseras mellan 1000 och 2000 konsultuppdrag i månaden på plattformen. Bland användarna finns stora bemanningsbolag som Proffice och Poolia, men också konsultbolag som börsnoterade Cybercom och Sigma samt Saab-ägda Combitech.  

Det är alltså stora summor pengar som byter händer via bolagets plattform.  

“Vår uppskattning är att en beställning brukar vara på i genomsnitt 1 miljon kronor. Det betyder att vi spränger 20-miljardersgränsen i år, sett till värdet på de uppdrag som annonserats hos oss”, säger Daniel Asvelius.

I jämförelse är bolagets egna intäkter fortfarande små. Resrc har nio anställda och tjänar i huvudsak pengar på att sälja medlemskap. I standardutförande är bolagets tjänst gratis att använda för både köpare och säljare. Den som vill få tillgång till en komplett lista på lediga uppdrag kan betala 995 kr i månaden för att bli medlem.

“Istället för att man ska ägna timmar åt att skrolla runt på mäklarsidor så får man allt på ett ställe”, säger Daniel Asvelius.

Sedan i somras sitter Resrc med i affärsinkubatorn Stings acceleratorprogram och har tagit in 300 000 kr i finansiering från det Sting-anslutna ängelnätverket Propel Capital. I övrigt är verksamheten helt självfinansierad.

I dagarna släppte Resrc en app för Iphone och Android som komplement till webbtjänsten. Tanken är att den ska göra plattformen smidigare och mer effektiv att använda.

“Våra användare är ju ute hos kund, om allt är som det ska. De har inte särskilt stora möjligheter att åka hem och sätta sig framför datorn för att leta fler jobb”, säger Daniel Asvelius.

I hotellbranschen och i taxinäringen hotar plattformar som Airbnb och Uber att slå undan benen för de mer traditionella aktörerna. Men Daniel Asvelius vill inte se Resrc som en konkurrent till de nuvarande konsultmäklarna. Hela branschen tjänar på mer transparens och mer utbyte, säger han:

“På sikt vill vi bli ett slags Linkedin för konsultbranschen. Vi tar ingen del i själva affären, istället vill vi bygga en databas och en plattform som kan stötta hela sektorn, oavsett om man är en köpare, säljare eller mäklare”, säger Daniel Asvelius.

Läs mer: Här är årets nya Sting-bolag


Innehåll från SavelendAnnons

Enastående framgångsrikt Q2 för SaveLend

Efter sommarens börsnotering har har P2P-investeringsplattformen SaveLend haft fortsatt vind i seglet, med stora onboardingar och rekordmånga nya kunder.

– Vi ser det stora intresset som ett kvitto på att detta är ett vinnande koncept, säger vd Ludwig Pettersson.

Läs mer om SaveLends plattform 

Under sommaren börsnoterades investerings- och sparplattformen SaveLend med en överteckning på cirka 680 procent och har nu över 2000 aktieägare. Sedan dess har såväl investerare som aktieägare på plattformen ökat. 

Dessutom har fastighetsförvaltaren Fastum och fackförbundet Akavia genomgått framgångsrik onboarding på faktureringsplattformen och bidragit med kraftigt ökade transaktionsvolymer.

– Vi har haft tydliga finansiella mål på att växa 25 procent organiskt varje år – dessa mål kommer vi att överträffa och vi ser fram emot att sätta upp nya mål inför nästa år. Det fanns en viss oro för att en så stark utveckling skulle anstränga vår organisation, men vi har upprätthållit vår leveranskapacitet utan problem, även under hög belastning. Därmed har vi också fått bekräftelse på plattformarnas skalbarhet.

Överträffar uttalad målsättning

Nyfikenheten på kreditinvesteringar blir allt större, vilket SaveLends peer-to-peer-plattform är ett levande bevis på. Krediter anses vara ett tryggt tillgångsslag som passar de flesta och avkastningen kommer investerarna till godo i form av utbetald ränta. 

– Krediter ger ett mer förutsägbart kassaflöde än andra tillgångsslag, eftersom det inte är avhängigt börsen i samma utsträckning. Detta har resulterat i att vi kontinuerligt har överträffat vår uttalade målsättning om att leverera 7-9 procents avkastning, vilket vi givetvis avser fortsätta med, betonar Ludwig.

Under augusti presenterades också SaveLends mycket positiva resultat för Q2. Plattformens samlade kapital ökade till 373 miljoner kronor jämfört med 222 miljoner kronor 2020, och snittavkastningen på utlånat kapital låg fortsatt mycket högt, på 10,7 procent. Samtidigt ökade nettoomsättningen med hela 75 procent. 

Med Europa som sitt spelfält

För närvarande är SaveLend aktiva i Sverige, Finland och Polen, vilka är stora marknader för kreditinvesteringar. Fokus ligger i dagsläget på att fortsätta befästa sin närvaro här, men i framtiden är målet att göra hela Europa till företagets spelfält. Ludwig konstaterar dock att det förutsätter en välutvecklad bankinfrastruktur, med fortsatt fokus på automatisering och bra tillgång till kreditdata. 

– Det finns alltid mycket att tänka på när man etablerar sig på nya marknader, men vi har en effektiv och smart modell med enorm potential. Det kommer att bli spännande att vidareutveckla den, avslutar Ludwig.

Sätt igång att investera i SaveLend 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?