1515

Bitcoin nosar på rekordet – upp över 62.000 dollar

Bitcoin har under tisdagen rört sig över 62.000 dollar och närmar sig därmed rekordnivån från april på 64.895 dollar.

Bitcoin har haft en turbulent höst där marknadsoro, möjliga regleringar och Kinas beslut att förbjuda handel med kryptotillgångar fått kursen att sjunka.

Under de senaste veckorna har kryptovalutan fått ny luft under vingarna och ligger nu på 62.259 dollar, inte långt från rekordet från april på 64.895 dollar.

Fortsätter handeln i samma takt kan spotpriserna fortsatt öka, skriver en analytiker på Arcane Research enligt Reuters. 

I fredags godkände den amerikanska finansinspektionen SEC handel med terminskontrakt för börshandlade fonder (ETF) med bitcoin, och under tisdagen är det premiär för ETF-specialisten Proshares börshandlade fond.

Med ETF:en kommer det vara möjligt för investerare att exponera sig mot kryptovalutan utan direkt hantering.

Fonden handlar som sagt i terminerna och inte i spotpriset, men kan ändå ge spotpriset ett skjuts. 

”Det kan leda till ett större köptryck på hos börsoperatören CME, vilket får det mängden öppna terminskontrakt att öka. Det kommer att locka mer pengar och föra med sig möjligheter, vilket leder till köptryck på spotmarknaden”, säger kryptoanalytiker vid Arcane Research som nyhetsbyrån Reuters varit i kontakt med. 

Läs mer: Kryptoexperten: Därför rusar bitcoin – och det är faran framöver

 

 

 


Innehåll från Björn LundénAnnons

Bokföringsprogrammet som ser till att du inte får bakläxa av Skatteverket

Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Men nu larmar både myndigheter och branschorganisationer om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren, som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt, riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott.

Inbyggt kunskapsstöd i Björn Lundéns nya bokföringsprogram 

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB. Vanliga fel är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Företagaren ensam ansvarig för bokföringen

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet eller på att man inte fått tidigare års deklarationer underkända. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap.

Läs mer på bjornlunden.se  

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?