Annons

Binance-grundaren vill rädda kryptoindustrin med 10 miljarder

Kryptobörsen Binances grundare Changpeng Zhao har i en intervju med Bloomberg TV sagt att han tänker samla ihop minst en miljard dollar från industrin för att köpa nödställda tillgångar och rädda kryptoindustrin. 

Häromveckan flaggade Changpeng Zhao för en räddningsfond för att rädda branschen, och i en intervju med Bloomberg säger han nu att siktet är inställt på en miljard dollar, runt 10.5 miljarder kronor. 

”Om det inte är tillräckligt kan vi allokera mer”, kommenterar han och utlovar en utförlig beskrivning i ett kommande blogginlägg.

”Vi går ut med en öppen förfrågan till spelarna i industrin där man får bidra med så mycket man vill”, fortsätter han. 

Efter FTX:s kollaps har Binance cementerat sin position som världens största kryptoplattform, och grundaren och vd Changpeng Zhao något av en talesperson för hela branschen. 

På sätt och vis var det Changpeng Zhao som satte snöbollen i rullning. Efter att han gått ut på Twitter med att Binance avsåg dumpa hela sitt innehav av FTT:s – FTX egen kryptotillgång – gjorde många samma sak vilket ledde till en snabb krasch i tillgången och en dominoeffekt som skapat likviditetskris i flera kryptobolag. 

Zhao uppgav också att Binance kommer lägga ett nytt bud på den konkursdrabbade långivaren Voyager Digital.

Voyager förvärvades i september av FTX, men efter att FTX gick i konkurs har Voyager sagt att man återigen öppnar upp för ett uppköp.

Årets kryptoras har kapat runt 80 miljarder dollar från Changpeng Zhaos förmögenhet, men han har 15 miljarder dollar kvar. Det utklassar alla andra i kryptobranschen, och en sista-placering på Bloombergs miljardärsindex. 

Innehåll från ProactAnnons

Hybrid cloud – men var borde jag spara mitt data?

Molnteknologi är i dag en av de viktigaste faktorerna för en stark tillväxt. Att kombinera lokalt data med molntjänster möjliggör en flexibilitet som ger goda förutsättningar för nya affärsmodeller att växa fram. Här kommer Proacts gedigna erfarenhet av datalagring in.

Förr var det tillgängligheten av data som var fokus och utmaning för många organisationer, man jobbade hårt med exempelvis spegling av data mellan sina datacenter, vilket var tekniskt jobbigt och kostsamt. I dag är det enklare, nu är det dataskydd och säkerhet som seglat upp som den viktigaste frågan. I samband med den ökade konsumtionen av molntjänster ställs alla organisationer inför utmaningen hur och var deras värdefulla data ska lagras och skyddas. Många tjänster tillhandahåller lagring i själva applikationen, men detta är ofta inte optimalt då man skapar öar av data, menar Mattias Tamme, Presaleschef på Proact.

– Tänk på att ingen annan älskar ditt data som du, data är ofta en organisations mest värdefulla tillgång! 

För ökad kontroll pekar dock trenden på att fler och fler verksamheter idag väljer att kombinera lokalt lagrade data med molntjänster, en så kallad hybridlösning. Här ligger Proact i framkant, med skräddarsydda lösningar som matchar såväl den egna verksamheten som slutkundens krav.

Erfarenhet av säkra lagringslösningar

Proact är ett svenskgrundat men numera internationellt it-bolag med specialistkompetens inom molntjänster och lagring. Efter 28 år inom data management har man tillsammans med teknikleverantörer såsom NetApp, Commvault, Rubrik med flera utvecklat den erfarenhet som krävs för att skapa agila, kostnadseffektiva och säkra lagringslösningar, oavsett var man väljer att lagra sina data.  

Det kan vara ett avancerat och riskabelt jobb att flytta stora mängder data, och i synnerhet om informationen ska vara tillgänglig under perioden den flyttas. Molnplattformen Proact Hybrid Cloud är utvecklad i syfte att förenkla IT-infrastrukturen och därmed frigöra tid och skapa flexibilitet och frihet för verksamheten. Det är helt upp till kunden var ens data ska lagras: lokalt, hos Proact, i ett publikt moln – eller i en hybrid av samtliga alternativ.

– Vår definition av hybrid cloud handlar om att hitta den rätta mixen av olika typer av IT-lösningar som erbjuder en dynamisk flexibilitet, utan tekniska hinder. Kunden väljer externa eller interna IT-leverantörstjänster beroende på projekt, typen av data och legala krav, säger Mattias Tamme.

Säkerhet i flera lager

Med stora mängder data som är kritisk för verksamheten blir säkerhetsaspekten viktigare än någonsin, och något som alltid behöver tas i beaktning. Här har Proact stor erfarenhet att skydda organisationer mot till exempel ransomwarehot.

– Säkerhetslandskapet har ändrats markant, det räcker inte längre med brandväggar och antivirussystem, man behöver bygga säkerhet i flera lager och designa med inställningen att man garanterat förr eller senare kommer att drabbas av någon typ av intrång, säger Tamme och lyfter komplexiteten i att planera för sin datalagring.

– Allting passar inte i molnet och allt passar inte i samma moln. I dag har kunder en mer nyanserad och mogen moln-strategi än för ett par år sedan då publika moln var lösningen på alla problem. Nu ser vi i stället att många bygger sina egna privata moln – ”cloud on the ground”-organisationer – och de allra flesta kör hybrida miljöer. Det ger friheten att välja den bästa plattformen för varje enskild uppgift och möjliggör på så vis agilitet, avslutar Mattias Tamme. 

 

Mer från Proact

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Proact och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera