Annons

Bildelningsbolaget Aimo lanserar egen elscooter

Bildelningstjänsten Aimo lanserar en egen elscooter. Ambitionen är att bli ett ledande mobilitetsbolag i Sverige - och sedan expandera till Europa. 

Bildelningstjänsten Aimo gör som Voi, Lime, Tier, Circ, Ayo och Moow.
Bildelningstjänsten Aimo gör som Voi, Lime, Tier, Circ, Ayo och Moow.Foto:Pressbild.

Precis när man trodde att Stockholm uppnått ”peak elscooter” händer det. Under måndagen meddelade bildelningstjänsten Aimo att man lanserar en egen elscooter. Den blir därmed en konkurrent till Voi, Lime, Tier, Circ, Ayo och Moow i huvudstaden. 

”Vi vill erbjuda en helhetslösning - dörr till dörr - och kommer därför att lansera elscootrar på försök. Från och med den 5 augusti och till dess snön faller så kommer det att finnas både elscootrar och bilar i aimoappen” säger Koichi Harayama, vd för Aimo, i ett skriftligt uttalande.

Vår ambition är att påskynda övergången från att äga sin privata bil till ett mer hållbart sätt att resa.

Aimo beskrivs som en svensk startup. Men bolaget är helägt av det anrika Sumitomo Corporation, som är ett av världens största investmentbolag.

Aimo lanserade sin tjänst i höstas och har idag 300 elbilar i sitt system.

”Vi tror att det finns ett sätt att erbjuda en scootertjänst som kan användas på ett säkert sätt utan att störa fotgängare”, säger vd  Koichi Harayama.

I ett pressmeddelande uppger Aimo att man skrivit under en avsiktsförklaring med Stockholms stad. 

Läs mer: Hotet mot Voi: Amerikanska jättarna går ihop 

Aimos ambition är att först bli ett ledande mobilitetsbolag i Sverige och sedan expandera till övriga Europa, enligt bolagets svenska presstalesperson Josephine Adorelle.

”Vår ambition är att påskynda övergången från att äga sin privata bil till ett mer hållbart sätt att resa”, säger vd Koichi Harayama.

Aimos elscootrar kan bokas i appen. Användare över 19 år med körkort kan registrera sig gratis och få tillgång till hela tjänsten med både scootrar och bilar. 

Man kan boka scootern 15 minuter före avresa, men ändå enbart betala för tiden scootern används. En resa kostar 2 kr per minut, utan öppningsavgift. 

Läs mer: Blev mångmiljonär på matleveranser – lanserar elscootrar i Stockholm 

Förutom Aimo äger Sumitomo även SC Motors Sweden AB i Sverige som idag är generalagent för Mitsubishi Motors och Citroen. De köpte även parkeringsbolaget Q-park Norden för ett par månader sedan.  

Totalt har Sumitomo drygt 72 000 anställda i 65 länder. 

Innehåll från OxceedAnnons

Därför använder SaaS-bolagen Oxceed till sin finansiella rapportering

Flexibelt, säkert och enkelt – det är några av anledningarna till att allt fler SaaS-bolag väljer Oxceed som rapporteringsverktyg. 

Oxceeds innovativa lösning ger företag en bättre överblick av sin ekonomi och underlättar arbetet med att ta fram rapporter och beslutsunderlag.

– SaaS-bolag rör sig snabbt, då är det en stor fördel att ha ett flexibelt och användarvänligt verktyg för att kunna skapa skräddarsydda rapporter och rätt beslutsunderlag, säger Jonathan Bernelöv, CFO på Oxceed.

Bolag inom SaaS-branschen behöver ofta ta snabba beslut och är i behov av tillgång till data i realtid. Med Oxceeds lösning kan SaaS-bolagen titta på nyckeltal som skiljer sig från andra branscher och affärsmodeller. Dessutom synkas Oxceed automatiskt med bokföringssystemet, vilket gör att all data förs in automatiskt och minimerar risken för fel. Många av SaaS-bolagen som arbetar med Oxceed nyttjar även möjligheten att göra en likviditetsbudget för tolv månader framåt. 

– Det är ett kraftfullt verktyg som uppskattas av många. Likviditeten är i många fall det viktigaste för ett SaaS-bolag att hålla koll på. Du behöver kunna prognostisera löpande på ett enkelt sätt för att alltid ha en uppdaterad bild av din burn rate och din cash runway. Det är möjligt i vår lösning, säger Jonathan Bernelöv. 

Ladda ner: 10 nyckeltal för SaaS-företag

Skräddarsyr och målgruppsanpassar rapporter

I Oxceeds verktyg kan bolag skräddarsy rapporter med egna nyckeltal, vilket är en vanlig orsak till att SaaS-bolag väljer Oxceed. En annan anledning är möjligheten att kombinera icke-finansiella data med bokföringsdata i rapporterna, dessa funktioner gör att bolag på ett smidigt sätt kan ta fram vikiga nyckeltal som till exempel snittintäkt per kund. 

– Att skapa nyckeltal av finansiella och icke-finansiella data och få det presenterat på ett standardiserat sätt i rapporter som sätter siffrorna i ett sammanhang är något som värderas högt av SaaS-bolagen. Att kunna skräddarsy rapportmallar gör det också lätt att bygga rapporter för olika målgrupper, något som är värdefullt för bolag som exempelvis vill skapa tydliga rapporter för investerare, säger Jonathan Bernelöv. 

Underlättar rapportering för techbolag

SaaS-bolaget Zynca, som arbetar med att automatisera rekryteringsprocesser, har valt Oxceed för att underlätta sin rapportering. Zyncas CFO Zeljko Arezina använder Oxceed som ett stöd för att effektivisera verksamheten och menar att verktyget både sparat tid och gett företaget en bättre överblick av ekonomin. 

– Genom Oxceed kan jag gå in både på en mer övergripande nivå och göra en mer detaljerad analys för att hitta de ställen där vi är ineffektiva, säger Zeljko Arezina och lägger till: 

– Att föra in data manuellt medför alltid en risk för fel. Med Oxceed elimineras den riskfaktorn, vilket är helt fantastiskt. Techbranschen är extremt kapitalkrävande och det är därmed viktigt att ta rätt beslut om kostnader och investeringar, något som Oxceed verkligen underlättar för oss. 

Läs vidare: Techbolag i tillväxt effektiviserar med Oxceed

 

Mer från Oxceed

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oxceed och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera