1515
Annons

Barnmobil tar in 9 miljoner inför butikspremiären

Tinitell, som utvecklat en armbandsmobil för barn, plockar in närmare 9 miljoner kronor från Optimizer Invest och en rad affärsänglar. Pengarna ska användas till butikspremiären på Mediamarkt i november.

Mats Horn, vd och medgrundare på Tinitell.
Mats Horn, vd och medgrundare på Tinitell.Foto:Tinitell

Teknikbolaget Tinitell (NTL) uppmärksammades för första gången i samband med en framgångsrik crowdfundingkampanj på Kickstarter 2014. Men trots att 6 000 enheter har levererats till Kickstarter-fansen har Tinitells produkt ändå inte gått att köpa i vanliga butiker.

Läs mer: Armbandsmobil får tillväxtpengar

Bolagets produkt, som även den heter Tinitell, är en armbandsmobil för barn med en enda knapp. Mobilen, som saknar skärm, är bara utrustad med högtalare och mikrofon. Föräldrarna kan lägga in tolv nummer. När barnet bläddrar mellan kontakterna läser en röst, som användaren själv spelar in, upp namnen.

Vi hoppas att Tinitell ska bli årets julklapp!

I april i fjol drog bolaget in ytterligare 2 miljoner dollar i riskkapital från en rad internationella investerare. En av dem var Optimizer Invest (NTL), ett investmentbolag som är grundat av två svenskar och en norrman och är registrerat på Malta. Optimizer Invest står bland annat bakom börsbolaget Catena Media, vars affärsidé är att slussa användare till bettingsajter.

Läs mer: Optimizers Henrik Persson Ekdahl bland Sveriges 27 tech-miljardärer

Men ännu har de svarta siffrorna lyst med sin frånvaro. I fjol redovisade bolaget en omsättning på 330 000 kronor och en förlust på 6,1 miljoner kronor.

Så fungerar Tinitells armbandsmobil för barn.

Nu tar Tinitell in ytterligare 9 Mkr från Optimizer Invest och en rad affärsänglar. Bland de privata investerarna kan nämnas den tyska affärsängeln Andreas Mihalovits samt flera av vd:n Mats Horns familjemedlemmar. Rundan blev egentligen klar för en dryg månad sedan men har inte varit känd förrän nu.

”Pengarna ska användas till marknadsföring och till att bygga upp vårt lager”, säger Tinitells vd och medgrundare Mats Horn (NTL).

Läs mer: Internetbolaget Catena Media till börsen – ägarna cashar in

Den 16 november ska armbandsmobilen Tinitell börja säljas på hemelektronikkedjan Mediamarkt i Sverige. Prislappen mot kund blir då knappt 1 500 kronor.

”Vi hoppas att Tinitell ska bli årets julklapp! Ambitionen är att sälja 10 000 enheter i Sverige fram till jul”, säger Mats Horn.

Nästa steg blir att lansera Tinitell internationellt.

”Mediamarkt är exklusiv återförsäljare av Tinitell i Sverige. Vi söker nu återförsäljare i USA och Storbritannien med start under första kvartalet nästa år”, säger vd Mats Horn, som har svenska föräldrar, men är född och uppvuxen i Memphis, USA.

Fotnot: NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med bolagen och investerarna i den nordiska startupsektorn.


Innehåll från SavelendAnnons

Starta året med en ny vana: Få dina sparpengar att växa utan ansträngning

Återigen är januari här, månaden som både betraktas som årets fattigaste och ett startskott för nya löften. Sparplattformen SaveLend vill uppmuntra alla att använda det nya året till att se över sitt sparande och ta tillfället i akt att bygga en stabil ekonomisk grund. I stället för att låta dina pengar ligga sovandes på ett sparkonto utan ränta kan SaveLend hjälpa dig att sätta sparpengarna i arbete – och skapa möjlighet för dem att växa.

Ett nytt år är här och för många markerar det en möjlighet att börja med, eller återuppta, olika goda vanor. Att komma i gång med träningen eller ge upp tobak är nog några av de allra vanligaste nyårslöftena men 2022 kan också bli året du börjar satsa på ditt sparande, på riktigt. Många har idag stora summor pengar på vanliga sparkonton till nollränta, helt utan avkastning. Det är precis lika ineffektivt som att stoppa pengar i madrassen, menar Ludwig Pettersson, vd på SaveLend.

– Riksbanken har som uppgift att hålla inflationen på runt 2 procent per år så faktum är att dina sparpengar tappar köpkraft med tiden om de ligger vilande. Du bör i stället se till att placera pengarna där de jobbar och levererar avkastning. 

Steg ett är helt enkelt att komma i gång med det aktiva sparandet och det kan göras på många olika sätt, du kan till exempel köpa aktier och fonder, investera i råvaror eller spara i krediter. Nästa steg är att se till att du har en plan framåt, förklarar Ludwig Pettersson. En annan viktig faktor för ett framgångsrikt sparande är nämligen att spara varje månad, över tid. På så vis investerar man i alla konjunkturer och slipper tänka på att försöka förutse marknaden.

En naturlig diversifiering

Idén till SaveLend föddes 2014 ur viljan att erbjuda en sparform som står utanför aktiemarknadens dagliga svängningar och som ger grund för stabil avkastning. Krediter är en välkänd och beprövad investeringsform som tack vare teknikens utveckling numera kan erbjudas till alla. Genom att dela upp kapitalet på många olika krediter och kredittyper når man också en naturlig diversifiering då risken delas upp både sett till koncentration per kredit och kredittyper – så som företagslån, fastighetskrediter, konsumentlån och liknande. Det är också en sparform som inte kräver några förkunskaper eller stora startkapital. 

– Att spara i krediter skapar ett naturligt kassaflöde med ränteutbetalningar vid olika tillfällen och tider så att pengar fortsätter att ticka in. Och sedan får man ränta-på-ränta-effekten på det, säger Ludwig.  

Lägre risk

Han understryker att samtliga krediter hos SaveLend omfattas av en noggrann kreditkontroll och att krediter som tillgångsslag generellt har lägre risk än aktier. Trots detta ska krediter inte heller utgöra hela sparportföljen utan det är alltid viktigt att säkerställa en bra bredd så att man sprider sina risker. Avkastning och risk går hand i hand och man ska vara medveten om att en möjlighet till hög avkastning också innebär en hög risk. Du måste därför fundera på hur planen för ditt eget sparande ser ut. 

– Krediter bör vara en självklar del av varje sparportfölj för att skapa en bra diversifiering mellan både tillgångsslag och risknivåer. Vår målavkastning ligger på 7–9 procent per år, och under de senaste tolv månaderna nådde vi 8,92 procents avkastning efter avgifter och kreditförluster. 

Möter både nya och erfarna sparare

SaveLends plattform är utformad för att möta behovet hos alla typer av sparare. Från nybörjarsparare, som förstår att pengar behöver aktiveras men inte har något större intresse av att hålla koll på att köpa och sälja. Till de mer erfarna och kapitalstarka investerarna som vill ha en större bredd i portföljen och en tryggare investeringsgrund att stå på. 

– Vår investeringsmotor SmartInvest möjliggör ett helt automatiskt sparande i krediter vilket gör att vi kan möta de med lite mindre kapital som bara vill komma i gång och aktivera sitt kapital. Samtidigt kan de mer erfarna investerarna engagera sig mer i plattformen och göra egna inställningar för att få den spridning de vill ha i olika kredittyper samt bestämma exakt koncentration av kapital per kredit, avslutar Ludwig Pettersson. 

Kom i gång idag på Savelend.se 

 

 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?