1515
Annons

Balderton har sålt jättepost i Truecaller

Riskkapitalbolaget Balderton har sålt 4,6 miljoner aktier i kommunikationsappen Truecaller.

Transaktionen hanterades av Goldman Sachs och priset fastställdes till 79,25 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt om 8,1 procent mot gårdagens stängningskurs. Aktien tappar över 4 procent under tisdagsmorgonen. 

Alan Mamedi och Nami Zarringhalam har grundat Truecaller.
Alan Mamedi och Nami Zarringhalam har grundat Truecaller.Foto:Hampus Andersson

Truecaller TRUE B -3,78% Dagens utveckling har 326,9 miljoner utestående aktier och en så kallad free float på 112,1 miljoner aktier. Baldertons försäljning av 4,6 miljoner aktier motsvarar alltså en aktiepost om cirka 1,4 procent i Truecaller.

Sedan börsnoteringen i oktober har Truecaller gått starkt, men den senaste månaden har aktien fallit nära 40 procent från toppnoteringen.

Tillsammans med medgrundaren Nami Zarringhalam äger Alan Mamedi 14,5 procent av kapitalet i Truecaller. 

De har förbundit sig att inte sälja några aktier förrän tidigast ett år efter noteringen. Riskkapitalbolagen Sequoia, Kleiner Perkins, Atomico och Zenith har ett liknande lockup-avtal som gäller i 180 dagar. Däremot löpte lockup-perioden för ett trettiotal andra större ägare, som äger mellan 0,1 och 5 procent av bolaget, ut i början av januari.

I mitten av december sa Alan Mamedi såhär till Di apropå att fler kan börja sälja stora poster:

”Jag tror att de flesta inte säljer, även om det säkert kan finnas vissa som vill plocka ut delar av vinsten, men det återstår att se. När jag pratar runt är min känsla att våra ägare fortfarande är väldigt 'bullish'”, sa Alan Mamedi.

Di har sökt Baldertons investeringsansvarig för Norden, Magda Lukaszewicz, som avböjer att kommentera affären.

(Di Digital/Finwire)

 


Innehåll från Björn LundénAnnons

Allvarliga fel i företagens bokföring – litar för mycket på sina bokföringsprogram

Ulf Bokelund Svensson är vd på Björn Lundén AB som nu lanserar ett nytt bokföringsprogram med kunskapsstöd.
Ulf Bokelund Svensson är vd på Björn Lundén AB som nu lanserar ett nytt bokföringsprogram med kunskapsstöd.

Både myndigheter och branschorganisationer larmar nu om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren – som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt – riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott. Programvaruleverantören Björn Lundéns vd varnar för att det kan bli en utdragen och kostsam process men påpekar också att det finns sätt att undvika att hamna här.

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB.  

Vanliga fel i företagens redovisning är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Går inte att skylla på bokföringsprogrammet

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet. Inte heller på man fått tidigare års deklarationer ”godkända”. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så det faktum att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap. 

För den som inte har tid för eller intresse av att sköta bokföringen är Ulfs tips att helt enkelt ta hjälp av en redovisningsbyrå för att på så vis kvalitetssäkra redovisningen och samtidigt få mer tid för kärnverksamheten.  

Läs mer på bjornlunden.se 

 

 

Mer från Björn Lundén

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?