Annons

Årets investerare: ”Jag jobbar för entreprenörer som är bortsedda”

Deqa Abukar, som står bakom Bling Capital, vill demokratisera entreprenörskap. I veckan blev hon utsedd till årets viktigaste kvinnliga investerare av Di Digitals läsare.

”Det har varit ett lärorikt år som började vid ritbordet och slutar nu i vår första investering”.

Foto:Pax Engström Nyström

På onsdagskvällen korades Deqa Abukar till årets kvinnliga investerare på Di Digitals event Female Founders.

”Det känns otroligt bra och peppande! Mitt arbete har från start har grundat sig i att jobba för ett community som är bortsedda och att få detta pris är ett kvitto på att jag har folkets stöd. Jag tackar ödmjukt till alla som har röstat på mig och det har varit en stor ära att få dela lista med otroligt inspirerande kvinnor”, säger Deqa Abukar, vd för Bling Capital.

Foto:Pax Engström Nyström

2014 startade hon den ideella organisationen Bling Startup, tillsammans med sin medgrundare Adnan Yousuf, som verkar för att demokratisera entreprenörskap. Bling riktar sig till personer i utanförskapsområden och erbjuder hjälp med allt från coachning till nätverk, rådgivning kapitalanskaffning och mentorskap.

Bling håller till i en butikslokal i Kista Galleria, där lokala entreprenörer också kan ställa ut och sälja sina produkter. I dag har man fem anställda och har bidragit till att starta över 200 företag.

”Genom åren har vi stött på flera grymma bolag som vill skala upp men saknar nätverk och kapital. Vi har gjort olika projekt för att möta deras behov såsom Shift där vi tillsammans med Breakit matchar entreprenörer med investerare. Att starta Bling Capital-fonden blev ett naturligt nästa steg i att brygga gapet mellan kapitalet och entreprenörerna.”

Det var i juli i år som Deqa Abukar lanserade Bling Capital, för att investera i entreprenörer som normalt förbises i investeringssammanhang. Hittills har Pär-Jörgen Pärson, till vardags partner på riskkapitalbolaget Northzone, tillsammans med Johan Karlsson, vd på fastighetsbolaget Slättö, gått in med 15 miljoner kronor i fonden. Fler privata investerare är på väg in, bland andra Fredrik Cassel och Johan Brenner, till vardags partners på riskkapitalbolaget Creandum, och affärsängeln Sara Lilja.

Fonden lägger in pengar i tidiga faser och i bolag med minst två grundare, varav minst en tillhör en underrepresenterad grupp. Varje investering är upp till en miljon kronor. 

”Det har varit ett lärorikt år som började vid ritbordet och slutar nu i vår första investering. Min roll har inneburit att balansera flera hattar precis som i början på en startup, allt från att sätta struktur för fonden till att resa kapital och börja investera.”

Deqa Abukar har också varit med och startat nätverket Womenisa med visionen att inspirera kvinnor, särskilt kvinnor med utländsk bakgrund, att hävda sin rätt i samhället. Hon flydde själv från Somalia till Sverige som barn med sin mamma och sina syskon. 

Hur ser du på techbranschen när det kommer till mångfald och inkludering?
”Jag ser att framsteg görs men att vi fortfarande är en lång väg att gå. Techbranschen, precis som alla andra branscher, har ett samhällsansvar och bolagen behöver inse att de behöver spegla sina kunder för att fortsätta vara konkurrenskraftiga.”

Här är de nominerade till: Sveriges viktigaste kvinnliga investerare 2022

Läs också: Terapitjänsten vann pitchtävlingen på Female Founders

Innehåll från WintAnnons

Egen konsultfirma – hur mycket måste du ta betalt?

Många som driver tjänste- och konsultbolag vet inte ifall deras timpriser kan täcka bolagets löpande utgifter, vilket kan få förödande konsekvenser för deras ekonomi. Anders Nilsson från den automatiserade bokföringstjänsten Wint berättar hur du kan försäkra dig om att du tar rätt timpris för dina tjänster.

Det är vanligare än man kan tro att den som startar upp ett tjänsteföretag väljer att erbjuda ett timpris helt baserat på magkänsla – eller genom att lägga sig på samma nivå som sina konkurrenter. 

– Det man då glömmer bort är att timpriset inte bara är en siffra i en offert, utan någonting som ska se till att du har råd att betala ut din lön och täcka bolagets kostnader varje månad, säger Anders Nilsson, skatte- och redovisningsexpert på den automatiserade bokföringstjänsten Wint. 

Hur mycket behöver du fakturera varje månad?

Det bästa sättet för att bestämma ditt timpris är enligt Anders att börja bakifrån och ställa dig följande frågor:

1. Hur hög lön vill jag och mina eventuella kollegor kunna ta ut varje månad, före skatt?

2. Vilka fasta kostnader, utöver lönekostnader och arbetsgivaravgifter, har jag i firman? (hyra av kontor, telefonräkning, bokföringskostnader, programvaror, etc.)

– När du har dessa summor klara för dig finns flera kalkylverktyg på nätet som du kan använda för att räkna ut hur mycket du behöver fakturera varje månad för att täcka såväl de fasta kostnaderna som din lön och arbetsgivaravgifterna, säger han.

– Ponera att du är ensam i bolaget och vill plocka ut en lön på 40 000 kr före skatt. Dessutom har du fasta kostnader på 15 000 kr i månaden. Då skulle du behöva fakturera för ungefär 76 100 kr/månad för att gå plus minus noll. Men helst vill du såklart gå ytterligare lite plus varje månad för att få ett bra resultat och möjlighet till en utdelning i slutet av året, så vi höjer den siffran till minst 80 000 kr.

Läs också: Företagare – så bör du tänka kring din lön 2023 

Vad blir ditt timpris?

Nu när du vet detta blir nästa steg att avgöra hur många timmar i månaden du kommer kunna ta betalt för. En genomsnittlig arbetsmånad består av 167 timmar, varav ganska många kommer behöva vara odebiterade, då du arbetar med administration, försäljning, reser, går på kundmöten eller på annat sätt lägger ner tid som du inte kan ta betalt för. 

När du räknar ut ditt timpris måste du med andra ord ta höjd för vilken debiteringsgrad du kommer kunna upprätthålla. 

– Man skulle kunna hävda att en sjuttioprocentig debiteringsgrad är ett riktmärke att sträva mot. Det skulle i så fall innebära att du ska försöka ta betalt för ca 117 av dina 167 timmar varje månad, vilket ger dig ett lägsta timpris på ca 685 kr/h (80 000 / 117 ≈ 683,8). För att klara break-even varje månad alltså, påpekar Anders.

Tänk på marginalerna

Nu när du vet allt detta kan du börja kolla vad du har för marginaler att höja ditt timpris ytterligare. 685 kr/h är ditt minimum, men du vill ju kunna gå plus när du har en bra månad så att du har en extra buffert att spela på ifall någon månad skulle gå sämre. Helst vill du alltså höja priset lite till. 

– Det är nu du kan börja snegla på konkurrenterna. Tar de 800, 900 eller till och med 1100 kr/h? Då finns såklart utrymme för dig att höja ditt pris också. Ju högre du har utrymme att gå, desto bättre för dina marginaler, säger Anders. 

Han påpekar också att det finns fler parametrar att ta hänsyn till när det gäller just marginalerna, till exempel att försöka öka debiteringsgraden. Eftersom tid bokstavligt talat är pengar för den som säljer tjänster finns mycket att vinna på att minimera den arbetstid som du inte kan ta betalt för. 

– Ju fler administrationstimmar du kan kapa bort, desto mer tid kan du lägga på att hjälpa dina kunder – vilket innebär extra klirr i kassan för dig. Genom att automatisera din bokföring och ekonomihantering slipper du mycket pappersarbete som du istället kan lägga på det du gör bäst.

Läs mer: så automatiserar Wint din bokföring 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera