1515

Är ditt bolag nästa digitala vårdsuccé? Sök till Health Tech Pitch Day 2020

För fjärde året i rad arrangeras pitchtävlingen Health Tech Pitch Day. Är ditt bolag ett av de mest spännande företagen inom digital hälsa? Ansök om att vara med! Segraren belönas bland annat med annonsering i Dagens Medicin och Dagens Industri.

Läkarstudenten Linus Kullänger, medgrundare till språkappen Care To Translate, prisades för bästa pitch på 2019 års upplaga av Health Tech Pitch Day.
Läkarstudenten Linus Kullänger, medgrundare till språkappen Care To Translate, prisades för bästa pitch på 2019 års upplaga av Health Tech Pitch Day.Foto:Jonas Eng (Di).

Bolagen inom health tech – eller digital vård – har ögonen på sig från så väl patienter, riskkapitalister som politiker.

Aktörer som Apotea, Doktor.se, Kry, Min Doktor och Natural Cycles är några av aktörerna som rönt framgång och samtliga värderas till över 1 miljard kronor.

Men branschen är också omdiskuterad. Vilken roll ska egentligen nätläkarna ha i det komplexa vårdsystemet? 

Nu bjuder Di Digital, Dagens Medicin och Digital Hälsa in till 2020 års upplaga av succé-eventet Health Tech Pitch Day, som samlar innovativa health tech-bolag, makthavare och investerare.

Syftet med dagen är att ge fördjupning i de utmaningar och möjligheter som kommer med digitaliseringen av vården. Dessutom ska vi hitta Sveriges nästa health tech-succé.

Vill du vara ett av fyra digitala vårdbolag som pitchar inför en tung jury? Ansök här

Sista dagen för anmälan är 20 mars. Segraren belönas bland annat med annonsering i Dagens Medicin och Dagens Industri.

Eventet äger rum under Vitalis, Nordens ledande e-hälsomöte, i Göteborg tisdagen den 5 maj. Anmäl dig här för att säkra din plats i publiken. Eventet är kostnadsfritt.

Med oss på scen är bland andra profilen Magnus Liungman, medgrundare av Doctrin som tidigare vunnit Health Tech Pitch Day, samt Patrik Sundström som är e-hälsoansvarig på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

Bolag från hela landet är välkomna att ansöka. Juryn består av några av landets tyngsta investerare och branschexperter. 

Kriterier för att ansöka:

En unik affärsidé.

Kan åstadkomma snabb, skalbar tillväxt.

Och med tiden kunna bli stora nog att förändra sin nisch.

Tidigare vinnare:

2017 – Doctrin.

2018 – Medituner.

2019 – Care To Translate. 

 


Innehåll från WintAnnons

Konsulter som struntar i admin tjänar troligen mer

Daniel Johansson, VD Wint.
Daniel Johansson, VD Wint.

I Brainvilles konsultrapport över första halvåret 2021 går det att läsa att ett för konsulter angenämt problem uppstått. Det finns fler uppdrag än konsulter just nu, och precis som på bostadsmarknaden är det säljarens, alltså konsultens, marknad. Wint ser liknande vindar både där fler konsulter efterfrågar en lösning för att lätta arbetsbördan, men också att fler nya bolag startas.

Hos den automatiserade bokföringstjänsten Wint kan man relatera till den utveckling som Brainvilles siffror visar. Det finns en större efterfrågan från både nystartade och äldre bolag. 

– En stor del av vår kundbas är få- och flermans konsultbolag, såväl IT- som HR- och management-konsulter. Många är så gott som fullbelagda just nu och behöver optimera sin tid och sina arbetsdagar. Att då lägga tid på administration funkar inte, det är debiterbara timmar som egentligen bara försvinner. Jag kan absolut gå så långt som att säga att konsulter som släpper mycket av administrationen och istället låter oss sköta den, troligen tjänar mer, säger Daniel Johansson, VD på Wint. 

Wints tjänst är framtagen med grundidén om att företagande ska vara superenkelt. Alla onödiga moment som stjäl tid ska skalas bort. Som konsult ger det ju mer tid till kunden och uppdraget. Till skillnad från många andra tjänster på marknaden är Wint en helhetslösning som helt tar över administrationen, från löner och betalningar till deklarationer och bokslut. I modellen ingår även att kunna ge företagare ekonomisk rådgivning utifrån deras företag och behov, allt till en fast månadskostnad. 

Läs också: så förenklar Wint vardagen för hundratals svenska konsulter 

Stort behov av effektivisering

När första halvårets konsultrapport från Brainville presenterades visade det sig att uppdragen i storstadsregionerna just nu är så många att konsulternas tid inte räcker till. Det går att välja och vraka bland uppdrag och det finns en tendens att alla företag inte kan få den hjälp de behöver. 

– Det är absolut konsulternas marknad. Samtidigt som de har ett stort behov av att effektivisera och strukturera för att möta efterfrågan går det ju inte heller att jobba fler timmar än vad som finns på ett dygn. Att konsulterna själva börjar leja bort jobb och uppgifter är en naturlig del i det här, säger Manuel de Verdier på Brainville. 

Förändrad prisbild och bättre lönsamhet

En annan del av utvecklingen där uppdragen är fler än konsulterna är att prisbilden kan förändras. Som vanligt när marknaden styrs efter tillgång och efterfrågan finns det utrymme att se över prissättning och utveckla nya delar av sitt erbjudande. Brainville ser att marknaden är redo att betala det konsulterna begär.

– Vi ser mindre skillnad mellan vad konsulterna vill ha betalt och det uppdragsgivarna är villiga att betala. Detta halvår är det lite extra intressant att se att uppdragsgivarnas priser har ökat snabbare än säljarnas, vilket förstås är ett tydligt tecken på att det är säljarens marknad.

Att både kunna höja sitt arvode och samtidigt använda sig av en extern tjänst för löneutbetalningar, deklarationer, betalningar och bokslut ger stora möjligheter till större lönsamhet och bättre rörelseresultat. 

 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?