1515

Apples krafttag: Här är corona-apparna som förbjuds från och med nu

Mängden falsk information som sprids om Covid-19 ökar. Nu gör Apple sitt för att motverka oseriösa aktörer och förbjuder vissa typer av spel. Det skriver bolaget i ett brev till app-utvecklare.

Genrebild. Spelet på bilden har inget med nyheten att göra. Men Tim Cooks Apple är tydliga med att de inte tänker låta företag distribuera underhållning eller spel med anknytning till Covid-19-utbrottet.
Genrebild. Spelet på bilden har inget med nyheten att göra. Men Tim Cooks Apple är tydliga med att de inte tänker låta företag distribuera underhållning eller spel med anknytning till Covid-19-utbrottet.Foto:Press och TT.

”Pandemic 2” är ett av spelen som fått nytt liv på nätet efter utbrottet av coronaviruset.

Men i Apples AAPL -0,61% Dagens utveckling app store kommer det bli stopp för de aktörer som hoppas på att få distribuera underhållning i virusets namn.

Det meddelade Apple till utvecklare som producerar appar till butiken App Store i dag.

”App Store ska vara en trygg plats för användare att ladda ned appar från”, skriver bolaget, och förklarar att samhället litar på just applikationer att vägleda dem genom krisen.

Därför agerar nu företaget för att öka trovärdigheten i butiken. Fler bra appar ska in, allt annat ratas.

”Underhållningsappar- och spel med Covid-19 som tema kommer inte att godkännas”, konstaterar Apple i brevet till utvecklarna.

Läs även: Profilen efter krispaketet: ”SAS klarar sig – men inte pizzerian på hörnet”

I stället ska techjätten fokusera på att distribuera tjänster från trovärdiga myndigheter, hälsoorienterade välgörenhetsorganisationer och företag med goda meriter inom hälso- och sjukvård.

”Vi förstår att det är bråttom att få ut de här apparna till användarna så fort som möjligt”, skriver företaget.

De uppmanar också utvecklare som uppfyller kriterierna att ansöka om prioriterad status för att snabbare få ut rätt appar.

Läs även: Populärt virusspel stoppas i kinesiska appbutiker

Läs även: Hackare använder coronakartor för att lura oroliga


Innehåll från SavelendAnnons

SaveLend Group får en flygande start i Finland

Under senaste året har uppstickaren och innovatören SaveLend Group gått från klarhet till klarhet. Efter en lyckad börsnotering och en stadig ström av nya kunder, samarbeten och förvärv, har SaveLend Group satt upp nya finansiella mål och utvecklat sin tillväxtstrategi. Nu siktar företaget på att ytterligare stärka sin närvaro i Europa, med särskild tonvikt på Finland.

Mer om SaveLend Group 

P2P-investeringsaktören SaveLend Groups nya finansiella mål innebär att verksamheten ska nå minst 300 miljoner kronor i omsättning till 2025. Den tidigare målsättningen på 25 procent organisk tillväxt per år har företaget nått med råge, vilket har resulterat i att man också introducerat ett lönsamhetsmått om 25 procent EBITDA-marginal till 2025. 

– Vi befinner oss i en expansiv fas och våra mål är tydliga, vi ska fortsätta på det här spåret och sikta högre och högre, resonerar vd Ludwig Pettersson.

Nya förvärv och partnerskap

De senaste nyheterna inkluderar förvärvet av P2P-pionjären Fixura Ab Oy och ett partnerskap med Bruk Financial Services Oy i Finland. Ludwig berättar att Fixura – som specialiserar sig på investeringar i eurokrediter – är det äldsta P2P-företaget i Norden och därmed sitter på kritisk affärsdata, såväl kring den finska marknaden men också P2P-kunder i stort. 

– Detta är ett förvärv som ger oss en flygande start och öppnar upp för en betydligt större marknad. Fixuras vässade kompetens och omfattande data, i kombination med den teknik vi redan har på plats, gör att vi mycket snabbt kan komma igång på den finska marknaden.

En win-win för båda

Samarbetet med fintech-bolaget Bruk skapar i sin tur en distributionskanal för fakturaköp och förmedling av kapital i Finland. SaveLend Group blir i och med samarbetet Bruks lösning för fakturaköp och dessa finansieras genom investeringsplattformen SaveLend.se. Detta innebär att partnerskapet är en win-win för båda företagen.

– Samarbetet med Bruk har verkligen fina synergier, vi blir deras lösning för fakturaköp och de blir vår kanal för att nå ut brett direkt, det är en stor fördel med att samarbeta med en redan etablerad aktör, säger Ludwig Pettersson.

Fortsätter utveckla sina marknader

Framöver är SaveLend Groups mål att fortsätta utveckla sina existerande marknader, men också att ta ett bredare perspektiv. Riktningen är ännu inte uttagen till 100 procent, men enligt Ludwig finns en tydlig vision om att vara en synlig aktör som erbjuder krediter som tillgångsslag, på hela den europeiska marknaden. Exakt hur fort det kommer att gå vill han dock inte spekulera i. 

– Det beror på de marknader vi söker oss till; varje expansion kräver att verksamheten får slå rot ordentligt så att den kan komma i rullning.

I Finland har emellertid SaveLend Group bevisligen en mycket bra grund för att snabbt komma igång – samarbetet med Bruk förväntas ge över 10 miljoner kronor i omsättning redan under nästa år och förvärvet av Fixura väntas resultera i en positiv utveckling för SaveLend Group i stort, med en omsättning på 20 miljoner kronor under 2022. 

– Det är en spännande balansgång att expandera på ett sunt sätt, utan allt för mycket växtvärk, men vi ser mycket positivt på framtiden, avslutar Ludwig.

Läs mer om SaveLend Groups expansionsplaner  

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?