1515

500 Startups mångfaldschef: "Tech behöver kvinnliga förebilder" 

Jess Ericksons jobb går ut på att hitta svar på ett problem som än så länge ingen har lyckats lösa. Hon är mångfaldschef på Silicon Valley-acceleratorn 500 Startups.

Jess Erickson, mångfaldschef på acceleratorn 500 Startups, är själv norsk-korean och uppvuxen i USA.
Jess Erickson, mångfaldschef på acceleratorn 500 Startups, är själv norsk-korean och uppvuxen i USA.Foto:Miriam Olsson Jeffery

(Di Digital / Silicon Valley) Liksom i Sverige är de flesta startupgrundare i Silicon Valley män. Ett förhållande som även gäller riskkapitalister och ängelinvesterare. Det finns en övervägande del vita män i entreprenörskåren, och det saknas exempelvis afro- och latinamerikaner.

”Alla jag träffar inom techindustrin har olika idéer om hur vi ska lösa mångfaldsproblemet. Det ska bli intressant att se om någon kan göra något åt det. Ingen har hittat de hemliga ingredienserna än”, säger Jess Erickson.

Hon är sedan ett par månader tillbaka anställd som mångfaldschef på 500 Startups, en av Silicon Valleys mer kända acceleratorer, som dessutom nyligen etablerade sig i Skandinavien.

Läs även: Superacceleratorn 500 Startups kommer till Stockholm

"Jag vill att 500 Startups ska vara en förebild i en kultur där många är vita män”, säger hon.

Jess Erickson har en rad olika idéer om hur det ska gå till. Ett sätt är att dela med sig av personers berättelser från underrepresenterade grupper. Närmast handlar det om intervjuer med grundare, som till exempelvis podcasts och videoklipp. Och workshops och meetups i ämnen som förhandlingsstrategi och hur man ska navigera i Silicon Valley som kvinna.

”Vi kommer att ha en mångfaldskonferens i år, då vi kommer att titta på mångfald i olika grupper, som kön, HBTQ, könsneutralt och minoriteter”, säger Jess Erickson.

Alla jag träffar har olika idéer om hur vi ska lösa mångfaldsproblemet. Ingen har hittat de hemliga ingredienserna än.

Tidigare har 500 Startups startat ett syndikat av ängelinvesterare som vill investera i kvinnliga grundare, och det initiativet hoppas Jess Erickson kunna plocka upp igen. Hon är övertygad om att det även måste ske en förändring på ”andra sidan bordet”. Det vill säga att det också bör vara fler kvinnliga riskkapitalister och affärsänglar.

500 Startups har startat en tvåveckorsutbildning för investerare i samarbete med Stanford University. Till den delar de ut ett antal stipendier till kvinnor och personer med olika bakgrund, som täcker halva kursavgiften. Acceleratorn vill också samarbeta med andra organisationer med samma mål, som exempelvis Women 2.0 och Girls in tech i San Francisco.

Själv har Jess Erickson startat Geekettes, en organisation för kvinnliga techentreprenörer, som i dag har aktiva grupper i Berlin, Hamburg, New York, London, Porto och Lissabon, Twin Cities, Maastricht och senast Gaza.

Hon visar stolt upp 500 Startups egna siffror. Numera har acceleratorn över 100 anställda och verksamhet i 18 städer, som Bangalore, Peking, Delhi, Istanbul, Mexico City och Tel Aviv. De anställda kommer från hela världen och 50 procent är kvinnor. Bland acceleratorns portföljbolag finns 400 kvinnliga grundare, 300 startups med fler än en kvinnlig grundare och 200 kvinnliga vd:ar.

Totalt har 500 Startups investerat i över 1 400 startups från 50 länder, som har gått igenom något av deras program. Alltså har runt 21,5 procent av dem en eller flera kvinnliga grundare.

Mångfald och bristen på kvinnor är en het potatis i startupvärlden. Flera av de andra acceleratorna i Silicon Valley jobbar också aktivt med de frågorna. Till exempel har prestigeacceleratorn Y Combinators medgrundare Jessica Livingston sedan några år tillbaka arrangerat konferensen Female Founders. I Y Combinators vårprogram med 114 startups förra året var knappt 22 procent av grundarna kvinnor. Åtta procent var afroamerikaner och fem procent latinamerikaner.

Andra exempel på inititativ i Silicon Valley för underrepresenterade grupper är Manos Accelerator för latinamerikanska entreprenörer och Women Startup Lab. 

Jess Erickson radar upp statistik på hur det ser ut i techvärlden överlag. Tre procent av techbolagen är grundade av kvinnor, säger hon. Och fyra procent av riskkapitalisterna är kvinnor.

Nyligen visade en granskning av Di Digital att nio av tio svenska riskkapitalinvesteringar görs i bolag med manliga grundare

”Det finns så mycket att göra”, säger hon och berättar om en kommande dokumentär om kvinnliga entreprenörer som heter She started it, som följer en grupp unga, kvinnliga entreprenörer i tech- och internetindustrin.

”Jag tror verkligen att vi behöver fler förebilder”, säger Jess Erickson.


Innehåll från WintAnnons

Konsulter som struntar i admin tjänar troligen mer

Daniel Johansson, VD Wint.
Daniel Johansson, VD Wint.

I Brainvilles konsultrapport över första halvåret 2021 går det att läsa att ett för konsulter angenämt problem uppstått. Det finns fler uppdrag än konsulter just nu, och precis som på bostadsmarknaden är det säljarens, alltså konsultens, marknad. Wint ser liknande vindar både där fler konsulter efterfrågar en lösning för att lätta arbetsbördan, men också att fler nya bolag startas.

Hos den automatiserade bokföringstjänsten Wint kan man relatera till den utveckling som Brainvilles siffror visar. Det finns en större efterfrågan från både nystartade och äldre bolag. 

– En stor del av vår kundbas är få- och flermans konsultbolag, såväl IT- som HR- och management-konsulter. Många är så gott som fullbelagda just nu och behöver optimera sin tid och sina arbetsdagar. Att då lägga tid på administration funkar inte, det är debiterbara timmar som egentligen bara försvinner. Jag kan absolut gå så långt som att säga att konsulter som släpper mycket av administrationen och istället låter oss sköta den, troligen tjänar mer, säger Daniel Johansson, VD på Wint. 

Wints tjänst är framtagen med grundidén om att företagande ska vara superenkelt. Alla onödiga moment som stjäl tid ska skalas bort. Som konsult ger det ju mer tid till kunden och uppdraget. Till skillnad från många andra tjänster på marknaden är Wint en helhetslösning som helt tar över administrationen, från löner och betalningar till deklarationer och bokslut. I modellen ingår även att kunna ge företagare ekonomisk rådgivning utifrån deras företag och behov, allt till en fast månadskostnad. 

Läs också: så förenklar Wint vardagen för hundratals svenska konsulter 

Stort behov av effektivisering

När första halvårets konsultrapport från Brainville presenterades visade det sig att uppdragen i storstadsregionerna just nu är så många att konsulternas tid inte räcker till. Det går att välja och vraka bland uppdrag och det finns en tendens att alla företag inte kan få den hjälp de behöver. 

– Det är absolut konsulternas marknad. Samtidigt som de har ett stort behov av att effektivisera och strukturera för att möta efterfrågan går det ju inte heller att jobba fler timmar än vad som finns på ett dygn. Att konsulterna själva börjar leja bort jobb och uppgifter är en naturlig del i det här, säger Manuel de Verdier på Brainville. 

Förändrad prisbild och bättre lönsamhet

En annan del av utvecklingen där uppdragen är fler än konsulterna är att prisbilden kan förändras. Som vanligt när marknaden styrs efter tillgång och efterfrågan finns det utrymme att se över prissättning och utveckla nya delar av sitt erbjudande. Brainville ser att marknaden är redo att betala det konsulterna begär.

– Vi ser mindre skillnad mellan vad konsulterna vill ha betalt och det uppdragsgivarna är villiga att betala. Detta halvår är det lite extra intressant att se att uppdragsgivarnas priser har ökat snabbare än säljarnas, vilket förstås är ett tydligt tecken på att det är säljarens marknad.

Att både kunna höja sitt arvode och samtidigt använda sig av en extern tjänst för löneutbetalningar, deklarationer, betalningar och bokslut ger stora möjligheter till större lönsamhet och bättre rörelseresultat. 

 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?