1515

500 Startups mångfaldschef: "Tech behöver kvinnliga förebilder" 

Jess Ericksons jobb går ut på att hitta svar på ett problem som än så länge ingen har lyckats lösa. Hon är mångfaldschef på Silicon Valley-acceleratorn 500 Startups.

Jess Erickson, mångfaldschef på acceleratorn 500 Startups, är själv norsk-korean och uppvuxen i USA.
Jess Erickson, mångfaldschef på acceleratorn 500 Startups, är själv norsk-korean och uppvuxen i USA.Foto:Miriam Olsson Jeffery

(Di Digital / Silicon Valley) Liksom i Sverige är de flesta startupgrundare i Silicon Valley män. Ett förhållande som även gäller riskkapitalister och ängelinvesterare. Det finns en övervägande del vita män i entreprenörskåren, och det saknas exempelvis afro- och latinamerikaner.

”Alla jag träffar inom techindustrin har olika idéer om hur vi ska lösa mångfaldsproblemet. Det ska bli intressant att se om någon kan göra något åt det. Ingen har hittat de hemliga ingredienserna än”, säger Jess Erickson.

Hon är sedan ett par månader tillbaka anställd som mångfaldschef på 500 Startups, en av Silicon Valleys mer kända acceleratorer, som dessutom nyligen etablerade sig i Skandinavien.

Läs även: Superacceleratorn 500 Startups kommer till Stockholm

"Jag vill att 500 Startups ska vara en förebild i en kultur där många är vita män”, säger hon.

Jess Erickson har en rad olika idéer om hur det ska gå till. Ett sätt är att dela med sig av personers berättelser från underrepresenterade grupper. Närmast handlar det om intervjuer med grundare, som till exempelvis podcasts och videoklipp. Och workshops och meetups i ämnen som förhandlingsstrategi och hur man ska navigera i Silicon Valley som kvinna.

”Vi kommer att ha en mångfaldskonferens i år, då vi kommer att titta på mångfald i olika grupper, som kön, HBTQ, könsneutralt och minoriteter”, säger Jess Erickson.

Alla jag träffar har olika idéer om hur vi ska lösa mångfaldsproblemet. Ingen har hittat de hemliga ingredienserna än.

Tidigare har 500 Startups startat ett syndikat av ängelinvesterare som vill investera i kvinnliga grundare, och det initiativet hoppas Jess Erickson kunna plocka upp igen. Hon är övertygad om att det även måste ske en förändring på ”andra sidan bordet”. Det vill säga att det också bör vara fler kvinnliga riskkapitalister och affärsänglar.

500 Startups har startat en tvåveckorsutbildning för investerare i samarbete med Stanford University. Till den delar de ut ett antal stipendier till kvinnor och personer med olika bakgrund, som täcker halva kursavgiften. Acceleratorn vill också samarbeta med andra organisationer med samma mål, som exempelvis Women 2.0 och Girls in tech i San Francisco.

Själv har Jess Erickson startat Geekettes, en organisation för kvinnliga techentreprenörer, som i dag har aktiva grupper i Berlin, Hamburg, New York, London, Porto och Lissabon, Twin Cities, Maastricht och senast Gaza.

Hon visar stolt upp 500 Startups egna siffror. Numera har acceleratorn över 100 anställda och verksamhet i 18 städer, som Bangalore, Peking, Delhi, Istanbul, Mexico City och Tel Aviv. De anställda kommer från hela världen och 50 procent är kvinnor. Bland acceleratorns portföljbolag finns 400 kvinnliga grundare, 300 startups med fler än en kvinnlig grundare och 200 kvinnliga vd:ar.

Totalt har 500 Startups investerat i över 1 400 startups från 50 länder, som har gått igenom något av deras program. Alltså har runt 21,5 procent av dem en eller flera kvinnliga grundare.

Mångfald och bristen på kvinnor är en het potatis i startupvärlden. Flera av de andra acceleratorna i Silicon Valley jobbar också aktivt med de frågorna. Till exempel har prestigeacceleratorn Y Combinators medgrundare Jessica Livingston sedan några år tillbaka arrangerat konferensen Female Founders. I Y Combinators vårprogram med 114 startups förra året var knappt 22 procent av grundarna kvinnor. Åtta procent var afroamerikaner och fem procent latinamerikaner.

Andra exempel på inititativ i Silicon Valley för underrepresenterade grupper är Manos Accelerator för latinamerikanska entreprenörer och Women Startup Lab. 

Jess Erickson radar upp statistik på hur det ser ut i techvärlden överlag. Tre procent av techbolagen är grundade av kvinnor, säger hon. Och fyra procent av riskkapitalisterna är kvinnor.

Nyligen visade en granskning av Di Digital att nio av tio svenska riskkapitalinvesteringar görs i bolag med manliga grundare

”Det finns så mycket att göra”, säger hon och berättar om en kommande dokumentär om kvinnliga entreprenörer som heter She started it, som följer en grupp unga, kvinnliga entreprenörer i tech- och internetindustrin.

”Jag tror verkligen att vi behöver fler förebilder”, säger Jess Erickson.


Innehåll från SavelendAnnons

Efter lyckade börsintroduktionen, nu satsar SaveLend på att ytterligare öka verksamheten

Ludwig Pettersson, VD och grundare av SaveLend.
Ludwig Pettersson, VD och grundare av SaveLend.

När fintechbolaget SaveLend börsnoterades 9 juni var det övertecknat till 682 procent – och i första dagens handel tog aktiekursen ett glädjeskutt på 74 procent.

Men nu när yran lagt sig och vardagen tagit vid, lägger bolagets VD Ludwig Pettersson ut kursen framåt.

– Nu ska vi börja jobba ordentligt. Vi ska överträffa våra finansiella mål, något vi är väldigt komfortabla med att vi kommer att göra, och dessutom göra förvärv på vägen som hjälper oss att bli större, säger han. 

SaveLend tillhandahåller två plattformar. Den ena är en investeringsplattform där investerare kopplas samman med låntagare utan att de traditionella bankerna kopplas in. Tillvägagångssättet kallas för peer-to-peer, eller P2P, och har vuxit i popularitet de senaste åren. Den andra är en faktureringsplattform som består av ett komplett faktureringssystem, innehållandes bland annat kundreskontra, avisering, betaltjänster, inkasso och finansieringslösningar. 

Företaget grundades 2014 av Ludwig Pettersson, och 9 juni nåddes ett viktigt delmål på SaveLends resa då man noterades på Nasdaq First North Growth. 

– Det var ett stort intresse på förhand och det var 682 procent övertecknat. Sedan blev det en bra start första dagen. Vi är nöjda, säger han. 

Bolaget tillfördes med noteringen cirka 1220 nya aktieägare och en emissionslikvid om cirka 50 miljoner kronor.

Börsnotering bra för tillväxten

Att vara noterade på Nasdaq är något som kommer att hjälpa SaveLend på den fortsatta tillväxtresan.

– Det stärker absolut vårt varumärke. Det underlättar när vi ska expandera ute i Europa att ha varumärket ”Nasdaq listed” i ryggen och att vi därigenom har gått igenom en noteringsprocess, säger Ludwig Pettersson. 

SaveLend har växt kontinuerligt sedan lanseringen 2014 och 2020 tog det fart ordentligt. Man uppnådde då 1 miljon hanterade fakturor i faktureringsplattformen, en ökning med 400 procent sedan 2018. Under fjärde kvartalet 2020 omsatte SaveLend-koncernen 17,3 miljoner kronor, vilket var 48 procent mer än samma period 2019. Under första kvartalet i år ökade omsättningen med 57 procent jämfört med samma period förra året. 

Den genomsnittliga årsavkastningen för plattformens investerare har varit över 9 procent sedan starten och tillväxten i kapital på investeringsplattformen har de två senaste räkenskapsåren varit 150 procent.

– Vi är på en stark tillväxtmarknad i Sverige, i Europa och globalt. Tillväxten av nya kunder är stor, säger han.

Personlig seger

Att vara börsnoterad innebär också större krav på företaget, något som Ludwig Pettersson välkomnar.

– Vi gillar den ökade transparensen som det innebär att vara noterad. Vi vill ge våra investerare en större inblick i vår verksamhet, säger han.

För Ludwig Pettersson är börsnoteringen också en personlig seger. För många år sedan, i begynnelsen av sin karriär som entreprenör, lovade han sig själv att ta ett bolag till börsen innan han fyller 30. Det lyckades han med, med två månaders marginal.

– Det är kul och man njuter några dagar, men sedan är man tillbaka på jobbet och arbetar mot nästa mål. Där är jag nu, avslutar han.

Läs mer om SaveLend på www.savelend.se 

 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?