1515

13 startupbolag i Stings nya startfält

Sting tar emot 13 bolag till sina två program Sting Incubate och Sting Accelerate. Det rör sig om allt från klimatsmarta livsmedel, mikroförsäkringar och skönhetstjänster.

Några av startupbolagen som är med i vårens Sting Incubate och Sting Accelerate.
Några av startupbolagen som är med i vårens Sting Incubate och Sting Accelerate.Foto:Sting

Sting hjälper bland annat bolagen att utveckla sin affär, söka finansiering och rekrytera medarbetare.

Dessutom har startupbolagen möjlighet att motta en investering om 300 000 kronor från sådd investeraren Propel Capital som är knuten till Sting.

"Vi har haft ett stort antal sökande till programmen och det är mycket roligt att vi i denna omgång har flera starka internationella team bland de antagna bolagen. Gruppen representerar en stor bredd av affärsidéer som sträcker sig från e-handel och digitala marknadsplatser till ett flertal bolag med molnbaserade tjänster som riktar sig till företagsmarknaden. Vi är laddade för att dra igång med entreprenörerna”, säger Fredrik Rosengren, affärscoach på Sting.

Sedan starten 2002 har Sting coachat över 250 startupbolag, däribland DP Organizer, Karma (NTL), Videoplaza (NTL), Volumental (NTL) och Yubico (NTL).

Läs mer: Karma har "räddat" 140 000 måltider 

De nya bolagen i Sting Accelerate

Baetes utvecklar en e-handelsplattform för modebranschen som nyttjar VR-, AR- och 3D-skanningsteknologier.

Bukvy skapar smarta väskor och accessoarer som tillverkas för hand i Europa.

Contentstudio är en AI-baserad och datadriven plattform för marknadsföring i sociala medier.

Cryptolens erbjuder en molntjänst som gör det enkelt att lansera och skydda alla sorters mjukvara med hjälp av AI-analys.

Foodla är en marknadsplats där kunderna snabbt och enkelt kan köpa och sälja lokalt plockade, tillagade eller ekologiskt odlade varor.

Knowlocker är en plattform för att effektivt lagra och dela kunskap i stora och små organisationer.

Margot International omvandlar handeln av tjänster och utrustning i offshore- och marinindustrierna.

Suavoo är ett beautytech-företag som via en app levererar skönhetstjänster till önskad plats såsom hemmet, kontoret eller hotellet.

De nya bolagen i Sting Incubate

Cribble utvecklar leksaker för barn, utvecklade med grund i forskning inom psykologi och pedagogik.

Intakt kommer att erbjuda digitala mikroförsäkringar.  

Mindmore utvecklar digitala neurokognitiva tester, bland annat ett diagnostiskt hjälpverktyg som främst riktar sig till primär- och slutenvården.

Nutrient utvecklar och producerar nya klimatsmarta livsmedel.

Qofind utvecklar den nya generationens babymonitorer som övervakar både temperatur och rörelse när barnet sover.

Läs mer: DP Organizer tar in 30 miljoner – ska skydda privatpersoners data 


Innehåll från MicrosoftAnnons

Därför är AI och molntjänster nästa steg för finansvärlden

Medan AI överlag anses vara framtiden är det fortfarande förhållandevis få företag som nyttjar AI till fullo i praktiken. Finansbranschen i synnerhet är i behov av applicerade AI-lösningar, inte minst för att driva den gröna utvecklingen, bygga digitala tjänster, göra riskanalyser och motverka bedrägerier. Så vad står i vägen? För att svara på den och andra aktuella frågor arrangerar Microsoft och DI ett webbinarium om den digitala utvecklingen för finansiella tjänster, såväl som finansbranschens framtidsutsikter och möjligheter.

Anmäl dig till Microsofts och DI:s webbinarium 

Medan de unga fintechbolagen rusar framåt inom digitaliseringen kämpar många traditionella aktörer med att hänga med i nya lösningar och tekniker. Regulatoriska villkor blir allt mer komplexa, samtidigt som konsumenternas krav och förväntningar förändras. Sammantaget ställer detta mycket höga krav på flexibilitet, en ordentlig utmaning inte minst då många finansiella aktörer sitter på trögrörliga och utdaterade legacysystem och en gigantisk infrastruktur. 

– Därtill kommer ständigt nya affärsmodeller och pandemin sätter tryck på att bankerna blir mer digitala i relationen med kunderna, samtidigt som antalet bedrägerier ökar lavinartat. Kombinerat innebär detta en komplex lägesbild som förutsätter snabbrörlighet och prediktivt arbete. För att möjliggöra detta och bibehålla sin konkurrenskraft behöver finansvärlden våga ta sig till nästa nivå, en utveckling som kommer att vara i fokus under webbinariet, säger Annica Wallenbro Stojcevski, affärsområdeschef inom Cloud & AI hos Microsoft, som också ansvarar för bolagets molnplattform.

Läs mer om Financial Services Sweden 

Ett första – avgörande – steg i detta arbete menar Annica är att i större utsträckning använda sig av molnet. Många ser emellertid fortfarande molntjänster som en risk snarare än en möjlighet – ett centralt exempel är säkerheten, som ofta felaktigt uppfattas som bristande.

– Därför bygger vi in säkerhet som en absolut grundbult i allt vi utvecklar. Microsoft är ett av de bolag, oavsett bransch, som satsar mest på säkerhet i hela världen; det inkluderar både fysisk säkerhet kring våra datacenter och avancerad cybersecurity som i realtid detekterar anomalier och brister.

Dessa brister kan sedan blixtsnabbt åtgärdas genom globala uppdateringar direkt i Microsofts molnplattform. Som om detta inte vore nog erbjuder plattformen också verktyg och stöd för full regelefterlevnad, oavsett vilka länder eller vilken bransch man är verksam i. Plattformen har dessutom överlägset flest ISO-certifieringar inom branschen, vilket innebär att företag kan känna sig helt trygga i att göra övergången till molnet. Denna aspekt är avgörande för den hårt reglerade finansbranschen. 

– Vårt moln är dessutom specifikt anpassat för finanssektorns specifika krav; den samlar alla tjänster från våra portföljer såväl som branschspecifika lösningar just för den finansiella sektorn. Det fungerar lite som ett startpaket i molnet för aktörer inom området, betonar Annica.

Här kan du läsa mer om Microsoft Cloud for Financial Services 

En av de största vinsterna med övergången till molnet, är de synergieffekter som erbjuds av AI och avancerad dataanalys. Möjligheten att automatisera allt från kundtjänst till rådgivning och andra interna operationella processer blir en enorm konkurrensfördel för finansvärlden, som dagligen hanterar otroligt mycket data. Detta aktualiseras i synnerhet när det handlar om riskbedömning och bedrägerisituationer; med AI och maskininlärning detekteras snabbt alla anomalier i säkerhetsflödet, vilket möjliggör avancerad analys och prediktion. 

– Som vi kommer att återknyta till under webbinariet lägger AI grunden för att på ett bättre sätt kunna kombinera digitala tjänster med personligt tilltal och bemötande av kundens behov, för en säkrare och bättre service och rådgivning. I förlängningen handlar det om att knyta samman hela kundresan inom den finansiella världen och därmed få insikt i hur kunderna beter sig genom hela flödet. Först då kan man erbjuda de personifierade tjänster och den kundnärhet som kunderna förväntar sig idag, avslutar Annica.

Anmäl dig till Microsofts och DI:s webbinarium här 

Mer från Microsoft

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Microsoft och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?