1515
Annons

1,8 miljarder kronor stulna i attack mot kryptoväxlare

Antalet hackerattacker mot kryptotillgångar ökar. Under helgen lyckades hackare komma över 196 miljoner dollar, nästan 1,8 miljarder kronor, i tillgångar från kryptoväxlaren Bitmart. Det rapporterar CNBC. 

Tidigare i veckan blev den decentraliserade kryptoplattformen Badger utsatt för en attack på 120 miljoner dollar, och i helgen var det dags igen. Under lördagen meddelade kryptoplattformen Bitmart att man utsatts för ett storskaligt säkerhetsintrång. 

Den centraliserade plattformen Bitmart räknas som en av de största sett till volymer enligt valutabevakaren Coingecko. 

Bolaget hävdar i ett pressmeddelande att tillgångar för 150 miljoner dollar stals, motsvarande nästan 1,4 miljarder kronor. Men säkerhetsbolaget Peckshield som upptäckte attacken menar att det snarare rör sig om 196 miljoner dollar, 1,8 miljarder kronor. Av dessa var 100 miljoner dollar via blandande kryptovalutor på Ethereum-blockkedjan och resterade via tillgångar på Binance-blockkedjan. Hackarna plockade på sig en mix av över 20 tillgångar som bland annat innehöll binance coin, safemoon och shiba inu.

Kryptotillgångar kan antingen förvaras i en så kallad ”hot wallet”, en digital plånbok uppkopplad på internet, eller i en säkrare analog förvaring på exempelvis en hårddisk. Fördelen med en digital plånbok är enklare tillgång, vilket dock gör den mer utsatt för attacker. Nackdelen med en analog plånbok är att åtkomsten kan försvinna eller att själva förvaringen blir förstörd eller tappas bort.

Det är ännu oklart vilka metoder hackarna använde för att ta sig in, men när tillgångarna plockats ned användes den decentraliserade plattformen 1Inch för att växla tillgångarna till ether. Dessa sattes senare in i Tornado Clash, en penningtvättstjänst som försvårar spårbarheten.

Läs mer: Kraftigt kryptoras – El Salvador köpte dippen

Enligt det amerikanska bolaget Atlas VPN innebar de första tre kvartalen 2021 146 attacker, vilket är fler än under de senaste tre åren. Bara under det tredje kvartalet stals kryptotillgångar för över 1 miljard dollar, 9 miljarder kronor.

Mest utsatt är ekosystemet Ethereum med 20 attacker under kvartalet till ett sammanlagt värde på 800 miljoner dollar, 7,2 miljarder kronor. Det fall som sticker ut mest är attacken mot kryptoplattformen Poly Network på 600 miljoner dollar, 5,5 miljarder kronor. Mystiskt nog återlämnades dock majoriteten av tillgångarna senare av hackaren.

Läs mer: Kryptotillgångar för över 1 miljard kronor stulna

 

 

 


Innehåll från FintechFactoryAnnons

Gör ditt företag mer lönsamt 2022: Outsourca

Blir 2022 året som ditt bolag ska vinna mark och bli mer lönsamt? I så fall så bör outsourcing vara en del av er strategi för ditt företag. Här listar FintechFactory några av de främsta skälen till att outsourcing kan gynna just ditt företag!

Oavsett om du har en startup, ett mindre eller medelstort företag som befinner sig i en tillväxtfas, eller om du redan är en större aktör på marknaden – outsourcing av kundtjänst kommer med flera fördelar som kan gynna just ditt bolag.

Här är fem anledningar till varför outsourcing av kundtjänst är lönsamt för dig som har ett fintech-bolag:

1. Outsourcing låter dig fokusera på kärnverksamheten

När du outsourcar en eller flera av ditt företags processer tillåts du lägga din fokus på kärnverksamheten. Genom att låta ett kvalificerat outsourcingbolag sköta din kundtjänst, marknadsföring eller social media content, kan du lägga din tid och energi på exempelvis produkt- och affärsutveckling.

2. Du kan spara stora pengar på outsourcing

Outsourcing av kundtjänst är väldigt kostnadseffektivt samtidigt som kvaliteten är hög. Etablerade outsourcingbolag som FintechFactory garanterar ett fast timpris som är samma oavsett om du vill ha kundtjänst på vardagar, helger eller högtider. Det tillkommer inga startavgifter eller extra avgifter i form av OB-tillägg eller liknande.

Detta innebär att du kan täcka upp din kundtjänst under dygnets alla timmar om det behövs. Detta har stor betydelse, särskilt vid perioder av hög belastning.

3. Sälj på flera marknader – täck upp med språkresurser för samtliga

Finns din verksamhet även utanför Sverige eller kommer ni att expandera utomlands? För dig som verkar inom Norden kan ni genom outsourcing få kostnadseffektiv kundtjänst på svenska, danska, norska och finska. Kanske finns ni redan i Europa eller USA? Kundtjänst på bland annat engelska, tyska, och franska stärker ert varumärke på respektive marknad och ger er fördelar över konkurrenterna. FintechFactory har idag kundtjänst på 15 olika språk och hjälper företag med sin kundservice över hela Europa, USA och Asien.

4. Outsourcing låter dig skala upp verksamheten snabbt och enkelt

Under säsongstoppar kan det vara svårt att snabbt skjuta till extra resurser, och att förlita sig på traditionella bemanningsföretag kan vara både dyrt och oberäkneligt. Med ett kvalificerat outsourcingbolag får du en lösning som är kostnadseffektiv och enkel att implementera. Du får snabbt kvalificerad personal på plats som jobbar dedikerat för dig.

5. Nå ut till fler kunder med influencer marketing

FintechFactory tillhandahåller inte bara tjänster inom outsourcing av kundtjänst. Med över 5 års erfarenhet av influencer marketing erbjuder vi även en välbeprövad och kraftfull metod för att nå ut till nya kunder.

6. Bonus: När det är svårt att få tag i utvecklare så finns våra tillgängliga

Vi har förstått, då vi jobbat med kunder inom fintech, att det finns ett skriande behov av utvecklare inom olika områden. Vi har därför satsat på att knyta till oss utvecklare för att tillgodose alla dessa olika ändamål.

Kontakta FintechFactory för mer information om att outsourca kundtjänst, influencer marketing och utvecklare. Välkommen att höra av dig till info@fintechfactory.se eller besök http://www.fintechfactory.se/

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med FintechFactory och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?