ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Skidresa i öst för den prismedvetne

  • BUDGETALTERNATIV. Den bulgariska skidorten Pamporovo har den billigaste åkningen, enligt Forex skidindex.

Skippa skidsemestern till USA – där är priserna högst för svenskar. Även i Åre och Alperna drar kostnaderna i väg.
Billigast är det i Östeuropa, enligt Forex bank.

Forex Banks skidindex, som först uppmärksammades av resemagasinet Vagabond, baseras på kostnader för vanliga utgifter under en skidsemester under vecka 9 i år. Där ingår till exempel hur mycket ett liftkort, en genomsnittlig hotellnatt, en lunch och en halvliter öl kostar.

Priskänsliga skidåkare gör bäst i att undvika att åka västerut. De två dyraste skidorterna, Aspen och Jackson Hole, ligger i USA. Förutom en lång och dyr flygresa blir de redan relativt höga priserna ännu saftigare av att den svenska kronan är svag mot den amerikanska dollarn.

Andra dyra skidorter är Verbier och Zermatt i Schweiz.

Den som vill komma undan billigt ska också skippa Sverige. Åre hamnar mitt i prisindexet. De billigaste skidbackarna finns i stället i Östeuropa. Allra billigast är Pamporovo i den bulgariska delen av bergskedjan Rodopibergen. Där är skidsemestern drygt 60 procent billigare än i Sverige.

Ungefär lika billigt är det i tjeckiska Harrachov, nära gränsen till Polen, och i Kopaonik i södra Serbien.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies