Mönsterfamiljen får tillskott

Marknaden för barnmode växer när allt fler klädmärken skapas.
Ett av dem är Mini Rodini, som genom att ta lekfulla mönster på största allvar charmar både barn och föräldrar i en allt-mer miljömedveten generation.

RÄTTA SNITTET FÖR DE SMÅ. Mini Rodinis nyrekryterade vd Christina Rolén samt bolagets grundare, makarna Jon Sandin och Cassandra Rhodin, med sin yngsta dotter Florence Dolores.
RÄTTA SNITTET FÖR DE SMÅ. Mini Rodinis nyrekryterade vd Christina Rolén samt bolagets grundare, makarna Jon Sandin och Cassandra Rhodin, med sin yngsta dotter Florence Dolores.Foto:Jack Mikrut

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från rek.aiAnnons

Svensk AI-tjänst gör det enklare för fler att hitta rätt information på nätet

Robin Tuorda, Head of Sales, Thomas Papatziamos, CTO och Johan Albertsson, VD på rek.ai.
Robin Tuorda, Head of Sales, Thomas Papatziamos, CTO och Johan Albertsson, VD på rek.ai.

Den accelererande utvecklingen av artificiell intelligens har gjort det möjligt att förstå och förutspå användarbeteenden. Men vilka ska få tillgång till tekniken? När vi låter kraftfull AI-teknik personalisera den offentliga sektorns webbplatser, får fler tillgång till rätt information, vilket är en viktig del i demokratiprocessen tycker Johan Albertsson, VD på Rek.ai.

Investeringar inom AI accelererar och 83 procent av alla bolag planerar att öka sina AI-budgetar, enligt en rapport på CDOtrends.com. Vad beror det på? Några viktiga faktorer är hur tekniken redan nu visat sig leverera oslagbar nytta till användare och organisationer. Det kan röra sig om sjukvårdssystem, lagerhantering eller självkörande bilar; inom alla sektorer upplever man nu en kraftig AI-våg.

Rek.ai har sedan starten 2018 fått chansen att hjälpa flera myndigheter och kommuner som genom sitt samhällskontrakt servar miljontals invånare. Arbetsförmedlingen och Falkenberg kommun var några av de första att hoppa på rek.ai-tåget. Nu går företaget in i en accelererande fas, där flera delar av den offentliga sektorn är inom räckhåll. Efter tillgänglighetsdirektivet och Schrems II-domen är processerna i EU igång för att förbättra personuppgiftshanteringen och användarvänligheten på den offentliga sektorns webbsajter.

– Vår målsättning har varit att skapa en AI-tjänst som kan hjälpa alla användare, men framförallt de personer som har svårast att tillgodogöra sig information på internet. Samt att fokusera på användbarheten. För oss är det viktigt att alla ska ha samma möjligheter att få tillgång till rätt information, speciellt nu när alla organisationer digitaliserar sitt tjänsteutbud, säger Johan Albertsson, VD på Rek.ai.

Läckage av personuppgifter har senaste tiden fått skarp kritik. Med hjälp av ”Deep Learning” går det att bygga ett anonymt system som lär sig att tyda och förstå hur användare använt en specifik hemsida. Ett system som hela tiden utvecklas och lär sig av besökarnas olika kriterier, helt utan spårning.

– Med vår molnbaserade AI-tjänst finns det ingen begränsning för hur många eller komplexa mönster som vi kan utgå från. Det här gör att vi kan hjälpa våra kunder att ge varje besökare en personaliserad vy där relevant innehåll rekommenderas. Besökarna hittar därmed rätt information kopplat till besöket. Helt anonymt. Vårt AI-system fungerar lika bra för offentlig verksamhet som för näringslivets hemsidor, appar eller intranät, säger Robin Tuorda, Head of Sales på rek.ai.

Rek.ai som idag har cirka 100 AI modeller i produktion siktar på att växa framöver. 

– Vi ser en stor potential av våra tjänster framöver, både i Sverige och internationellt. Vår målsättning är att växa med nya kunder och nya marknader. Vi vill vara med och demokratisera digitaliseringen i alla världsdelar. Vi märker också ett stort intresse från investerare och vi kommer under året att ta in externt kapital, berättar Johan Albertsson.

Om rek.ai

rek.ai grundades för 3 år sedan och har på kort tid fått chansen att hjälpa stora myndigheter och kommuner som Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Upplands Bro kommun, Falkenberg Destination och flera företag, bland annat Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Bolaget är i en expansiv fas och kommer att ta in kapital under året för sin Europa-expansion.

 

Mer från rek.ai

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med rek.ai och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?