Hoppa till innehållet

Annons

”Kanske blir jag både galen och sorgsen”

Fyra frågor till AK von Malmborg, konstnär och popartist som flyttar in i ett galleri för att äta, sova och skapa inför förbipasserande under en elva dagar lång performance.

SÄTTER SIG I HUSARREST. Konstnären AK von Malmborg.
SÄTTER SIG I HUSARREST. Konstnären AK von Malmborg.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Prenumerera utan bindningstid?

Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från XledgerAnnons

Expertens råd: Hög tid att planera för högkonjunkturen

Marie Löfgren, operativ chef hos molnbaserade affärssystemet Xledger.
Marie Löfgren, operativ chef hos molnbaserade affärssystemet Xledger.

Höga räntor, inflation och allmän osäkerhet präglar ekonomin.

Då råder experten företagen att planera för tillväxt när vindarna vänder.

– Det gäller att inte fastna i gamla hjulspår. Med rätt plattform i ryggen kan man växa utan att öka administrationen, säger Marie Löfgren, operativ chef hos molnbaserade affärssystemet Xledger.

Så kan du växla upp – utan extra kostnader

Slarva aldrig bort en bra kris. Så lyder det klassiska uttrycket från en känd brittisk premiärminister. Och visst är skakiga tider ett bra tillfälle att se över sin verksamhet, anser Marie Löfgren:

– Jag tror att många fått bättre insikter efter de jobbiga åren med pandemin och nu kriget. Man känner att man vill stå väl rustad och en del av det är bättre plattformar. Vi hade all time high när det blev hemarbete.

Hon målar upp ett exempel från Norge under pandemin:

– Där såg vi att det sista man ville dra ner på var affärssystemen eftersom de var avgörande för företagens verksamhet. Någonstans är det ju så att bokföring, fakturering och hela den biten måste fungera. Det är väldigt svårt att minska den kostnaden, men det går att tänka smart.

Alla affärssystem kostar således pengar – men alla affärssystem kostar inte lika mycket. Och det är här Xledger kommer in, menar Marie Löfgren:

– Den stora fördelen är skalbarheten, det är lätt att addera och ta bort både funktioner och användare. Vi fakturerar utifrån en flexibel modell där du betalar endast för det du använder, det finns en transparens i modellen. Samtidigt finns funktionalitet tillgänglig om behoven förändras.

Just möjligheten att skala upp Xledger vid behov tilltalar tillväxtbolag med internationell verksamhet, tycker hon:

– Vi har ett case nu där man förvärvat en annan organisation i ett annat land med andra system. I det fallet har man skapat en annan typ av organisation som jobbar i samma system, så att man i realtid kan analysera verksamheten. Det kan annars bli en enorm apparat med olika strukturer i samma koncern.

Stöd för 23 olika språk, automatisk valutaomvandling och det faktum att Xledger är helt molnbaserat är andra faktorer som talar till systemets fördel, tror Marie Löfgren:

– Vi hämtar in valutakurser varje dag så informationen finns tillgänglig i realtid. Att kunna redovisa allt i samma koncernvaluta är mer efterfrågat än många tror, det skapar möjligheter att snabbt skapa rapporter och ger en överblick på hur bolaget presterar på olika marknader. Man kommer åt allt i realtid var man än befinner sig i världen, pratar du med kontoret i Asien är det exakt samma siffror ni tittar på.

Hon lyfter även att molnlösningen även bidrar till ökad lönsamhet – genom minskade kostnader:

– En true cloud-lösning som Xledger gör att all hantering av data, lagring och säkerhet sköts av oss. Ingenting behöver hanteras lokalt på företaget, vilket också minskar kostnader.

Allt i ett system – lär dig mer hur det funkar  

 

Mer från Xledger

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xledger och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera