ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Verktyg för byggare i mobilen

  • HAR KOLL Sven Paulin och Daniel Krusenstråhle, Fieldly.

Helsingborgsbolaget Fieldly tar in 5,3 miljoner kronor i nytt kapital.
Bolagets produkt är ett digitalt projekthanteringsverktyg, som ska rädda företag i byggbranschen från Excelark och post it-lappar.

Det är affärsängeln Lars Dahlén som satsar drygt 5 Mkr i det unga bolaget Fieldly. Lars Dahlén har en bakgrund på Sony och Ericsson i Lund, samt sitter i styrelsen för det familjeägda byggföretaget Byggmästarn.

Fieldlys produkt är ett projekthanteringsverktyg för byggbranschen, en digital ersättare för papperskaoset som ofta råder i byggbranschen. Hantverkare ute på fältet får sina arbetsorder till Fieldlys telefonapp och kan skicka faktureringsunderlag direkt via appen. På kontoret kan arbetsledaren planera arbetet via bolagets webbgränssnitt.

”Vi är ett svar för en byggbransch som tidigare har haft brister i sin kommunikation. Det kan vara både internt och mot kunder, men även vad gäller datainsamling. Tidrapporter, körrapporter och annat hamnar mellan stolarna och förblir ofakturerat”, säger bolagets vd och medgrundare Daniel Krusenstråhle.

Fieldly grundades 2013 och tog i ett tidigt skede in såddfinansiering från LU Innovation System, som är Lunds universitets investeringsbolag, samt det tyska riskkapitalbolaget K5. Grundarna Daniel Krusenstråhle och Sven Paulin vill inte avslöja hur stor del av bolaget de nu säljer, mer än att de behåller ägarmajoriteten med god marginal.

”På sikt vill vi att Fieldly ska bli till en infrastruktur för hela byggsektorn. Vi vill göra det lätt att byta information och samarbeta på stora projekt, till exempel hotellbyggen där flera leverantörer är inblandande”, säger Daniel Krusenstråhle.

Bolaget har i nuläget ett tjugotal svenska byggföretag som kunder och ungefär 400 betalande användare. De betalar en fast månadskostnad för tjänsten, som avgörs av bolagets storlek och antal användare.

I våras besökte Fieldlys två grundare San Francisco på inbjudan av Invest in Skåne. Bolaget har nu fått förfrågningar från flera amerikanska byggföretag, säger Sven Paulin.

”Inom ett år så vill vi ha 6.000 betalande användare. Då är vi redo för en investeringsrunda som ska ta oss till Nordamerika. Men vi sneglar även på övriga Skandinavien och Tyskland”, säger han.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer