ANNONS:
Till Di.se

Han lejer ut hundgörat

  • HUNDKOMPIS. Richard Setterwall. Foto: Företaget

Med 17 miljoner kronor i ryggen från bland annat finansmännen Fredrik Palmstierna och Anders Böös ska entreprenören Richard Setterwall bli störst i Europa på hundpassning.

Entreprenören Richard Setterwall, som är uppväxt med hundar, flyttade 2012 till London för att arbeta med jobbtjänsten Jobylon som han var med och startade.

”Jag hade inte möjlighet att ha hund här och tänkte att det borde finnas en tjänst där man kan anmäla sig till att passa någon annans hund. Det var så jag fick idén och det passar mig perfekt eftersom jag älskar både startbolag på nätet och hundar”, säger han.

Dog Buddy lanserades i juli 2013 och matchar ihop mattar och hussar med erfarna och godkända hundpassare. En del hundägare behöver lämna bort sin hund under arbetstid medan andra använder tjänsten om de åker bort på semester över längre tid. Dog Buddy tar ut en förmedlingsavgift på 15 procent.”Vi erbjuder full försäkring och veterinär som går att ringa 24 timmar om dygnet. Just nu har vi 10.000 hundpassare som har gått igenom våra kontroller men nästan 100.000 personer har ansökt. Tryggheten är väldigt viktig, många ser det som att de lämnar bort sitt barn”, säger Richard Setterwall.

Tjänsten finns i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien, men målet är att inom kort expandera till Sverige och flera andra länder.

”Vi växer väldigt fort och i dagsläget är det 70.000 hundägare som har anmält sig. Sedan starten har vi vuxit 20 procent per månad.”

Omsättningssiffrorna för 2014 vill Richard Setterwall hålla hemliga, men han berättar att antalet hundnätter uppgick till 100.000 under förra året. Kostnaden skiljer sig från olika länder men i Storbritannien är snittkostnaden 21 pund per natt, vilket motsvarar cirka 270 kronor.

I november 2014 gick Dog Buddy ihop med den spanska konkurrenten Bibilu och tre månader senare tog företaget in 1,9 miljoner euro, drygt 17 Mkr i riskkapital. Till investerarna hör de svenska finansprofilerna Fredrik Palmstierna och Anders Böös.

”Vi ska använda pengarna till att utöka teamet, i dag har vi cirka 20 heltidsanställda och kontor i London och Barcelona. Marknadsföring vill vi också satsa mer på. Till hösten planerar vi att ta in mer kapital”, säger Richard Setterwall.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies