ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Misstänks för stöld: SL:s vd stängs av

  • STOPPAD. Anders Lindström, vd för Storstockholms lokaltrafik, har stängts av från sin tjänst. Han misstänks för stöld i Hongkong. Foto: Annika af Klercker

Anders Lindström, vd för Stockholms lokaltrafik, var på väg hem från en tjänsteresa i Hongkong när han greps av polis på flygplatsen misstänkt för stöld. Nu stängs han tillsvidare av från sin tjänst i väntan på att den rättsliga processen är klar.

Anders Lindström har varit på tjänsteresa i Hongkong för att besöka järnvägsföretaget MTR som bland annat har hand om driften av Stockholms tunnelbana. Hemresan skulle ha gått av stapeln under natten till torsdagen men fick ett abrupt slut när han greps av polisen misstänkt för stöld.

”Det vi kan bekräfta, som vi vet säkert, är att Anders Lindström greps av polis i Hongkong och att det finns en brottsmisstanke mot honom”, säger Suss Forssman Thullberg, presschef på SL till TT.

Stöld av korthållare

I ett mail till Dagens Nyheter skriver Hongkongpolisen att brottsmisstankarna rör stölden av en korthållare i en butik på Hongkongs internationella flygplats. Anders Lindström släpptes senare mot borgen och rättegångsförhandlingarna kommer inledas under dagen.

Anders Lindström har inte velat kommentera händelsen under torsdagen men på kvällen Stockholms landstingsdirektör Toivo Heinsoo att han tillsvidare stängts av från sin tjänst.

Inte i tjänst

”Jag vet inte mer än att Anders Lindström är misstänkt för brott och att en rättslig process har inletts. Intill dess att den rättsliga processen är klar, eller att vi på annat sätt får klarhet i vad som hänt har jag beslutat att tillsvidare skilja Anders Lindström från sin tjänst som vd för SL och förvaltningschef för trafikförvaltningen.

För närvarande har vi inte mer information och kan inte säga mer än detta”, säger Toivo Heinsoo, i ett pressmeddelande.

I Hongkong är det maximala straffet för stöld 10 år. Snatteri är en lindrigare form av stöld och för en förstagångsförbrytare är det dock mer sannolikhet med böter eller en villkorlig dom.

Talar om slarv

Anders Lindström menar att slarv lett till att han misstänks för stöld.

”I de kontakter vi har haft har han redogjort för att det är en försumlighet från hans sida som har lett till den här situationen”, säger landstingsdirektör Toivo Heinsoo till TT.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer