ANNONS:
Till Di.se

Vd:n fick distans till arbetsplatsen

Under det senaste året har vd:n Ludvig Granberg ansvarat för 17 medarbetare, utvecklat företaget och anställt ny personal. Precis som vanligt.
Förutom att han bor i spanska Marbella – 300 mil från kontoret i Halmstad.

Just den här dagen är det elva grader utanför kontorsfönstret i Halmstad och regnet tar ett kort uppehåll i blåsten.

I det spanska området Nueva Andalucia, några mil väster om Marbella, är det 25 grader varmt och klarblå himmel. I dag igen. Här sitter Hemsida 24:s medgrundare och vd, Ludvig Granberg, sedan ett år tillbaka och sköter sitt företag och sina anställda.

”Jag har faktiskt drömt om att få arbeta utomlands ända sedan jag var liten”, säger han.

”Under en semester med familjen i Portugal 2013 blev tanken mer allvar. Både jag och min fru kände ett behov av att bryta upp vardagen och få nya intryck. Vi tittade ut över Atlanten, med USA på andra sidan horisonten, och tänkte hur häftigt det vore att flytta utomlands ett år.”

Drömmen om San Francisco och den amerikanska västkusten sprack på grund av tidsskillnaden. Men runt Marbella i södra Spanien, som han tidigare hade besökt med sina anställda, såg han att det faktiskt skulle vara möjligt.

”Det är enkelt att flyga hit, klimatet är fantastiskt och dessutom finns här en jättemysig svensk skola till barnen. Jag bestämde mig för att ett år på distans är gränsen. Det klarar jag utan att företaget börjar glida mig ur händerna.”

För det har aldrig handlat om någon time-out för Ludvig Granberg. Tvärtom skulle han fortsätta att leda och utveckla företaget som vd, precis som han har gjort sedan starten 2008. Den inställningen kan han delvis tacka Jan Stenbeck för.

”Han var en inspiratör till att det faktiskt skulle gå bra. Stenbeck styrde ju sin koncern från New York via telefon under många år. Då ska väl jag klara det 2015, med all ny teknik som finns”, säger han.

Den andre av företagets grundare, affärsutvecklaren Mikael Öhrén, hade själv arbetat på distans hemma i Stockholm under många år. Därför fanns redan vanan hos personalen att kommunicera på annorlunda sätt. Duon bakom Hemsida 24 har tillsammans utvecklat ett webbaserat verktyg för småföretagare, där kunderna själva kan bygga sin hemsida och sin webbshop.

I fjol lanserades tjänsten internationellt på en stor mässa i USA och antalet betalande kunder har passerat 12.000.

Under fjolåret omsatte bolaget 20 miljoner kronor och gjorde en vinst på 4 Mkr.

”För ett par år sedan var varken företaget eller jag som ledare mogen för en så här stor utmaning. Men nu var tiden helt rätt. Mina två barn är dessutom i en perfekt ålder, med tonårsbarn är det inte alls lika enkelt att komma i väg. Nu räckte det med att förklara att det fanns en pool på skolan”, säger han och skrattar.

Den 18 augusti 2014, efter en lång resa söderut, parkerade familjen bilen utanför sitt hyrda radhus på 150 kvadratmeter i Nueva Andalucia. Hustrun Kristina Granberg, som också är anställd i företaget, har sedan dess arbetat med hjälpmaterial och guider på halvtid i parets gemensamma kontorshörna i hemmet.

Planeringen hade pågått i ett år före avresan och våren 2014 samlade Ludvig Granberg personalstyrkan hemma i Halmstad för att berätta om planerna – och lyssna på reaktionerna.

”Personalen i sin helhet kände nog ingen oro. Cheferna däremot ser ju även sina egna utmaningar i min frånvaro: Hur stämmer vi av? Vad gör vi om detta och detta händer?”

Nu, ett år senare, ser Ludvig Granberg vad som faktiskt hände:

”Cheferna har vuxit jättemycket i sina roller när jag inte har varit där. Det har varit väldigt spännande att se den utvecklingen, där jag snarare har klivit in i en coachande roll. Det är kanske någonting som alla vd:ar borde fundera över: Vad skulle hända om du var borta i en månad?”

Ludvig Granberg har haft fasta avstämningsmöten med sin supportchef och sin produktchef varje vecka. Det har med andra ord blivit många timmar med Skype och i telefon. Vid sidan av mejlen har han också använt sig av tjänsten Hip chat, som förutom chatten också har en videofunktion. Under det första halvåret reste han dessutom hem till Halmstad en gång i månaden.

”Det finns saker man vill sköta på plats. Ett lönesamtal, till exempel. Av samma skäl hade jag bestämt mig för att inte göra några nya rekryteringar under året jag var borta. Gruppdynamiken förändras när nya personer kommer till.”

Men den planen sprack. Ludvig Granberg intervjuade tvärtom flera sökande via Skype – och under ett av besöken hemma i Halmstad anställdes två av dem. De olika utmaningarna med vd-livet på distans har utvecklat honom som ledare, anser han.

”Ja, jättemycket. När man själv är på plats behöver man inte tänka så mycket på hur man delegerar sitt chefskap, det fungerar ändå. Här har jag verkligen fått tänka till: Vad innebär det att delegera, att ha ett ansvar? Är du 300 mil därifrån behöver du en väldigt tydlig organisation.”

Men du missar ändå ansiktsuttrycken, stämningarna i ett mötesrum eller småpratet vid kaffemaskinen. Går sådant att organisera bort?
”Nej, det där är jättelurigt. Det är bland annat därför jag har delegerat till två chefer, så att jag inte bara får en persons världsbild från kontoret. Men framför allt handlar det om att känna en tillit till hela personalen, annars hade jag inte ens tänkt tanken att åka.”

Vad i företaget har blivit lidande av din frånvaro?
”Förankringen av företagets värderingar och mål, att få alla att jobba i samma riktning, är svårt att lyckas med över en skrapig Skypelänk. Praktiska, konkreta saker löser man enkelt. Men de lite större bitarna ska jag jobba i kapp till hösten.”

Men siffrorna har inte blivit lidande. Ludvig Granberg har tvärtom haft tillväxtfokus under det gångna året, ett arbete som redan har betalat sig i ett ökat antal användare och fortsatt tillväxt. Men den största vinsten finns på ett helt annat håll.

”För oss som familj betyder det här året jättemycket. Det är ett stort äventyr som svetsar oss samman och som vi kommer att minnas resten av livet. Barnen har trivts fantastiskt bra, vi har träffat en massa nya vänner och jag har dessutom passat på att träna upp min spanska.”

En pool finns runt knuten, barnens ridskola en bilresa bort och efter jobbet blir det gärna en löprunda längs havet. Samtidigt saknar han vännerna och kollegerna – och inte minst de egna möblerna – hemma i Halmstad.

Det är således med dubbla känslor som familjen Granberg vänder hemåt igen den 26 juni.

”Visionen med resan var att vi skulle få nya perspektiv. Det kan ju leda till att man inte ens vill flytta tillbaka. Men vi har köpt ett nytt hus hemma i Halmstad och företaget ska faktiskt också flytta till nya, dubbelt så stora lokaler. Vi vill tillbaka, men ser fram emot lite förändringar.”

 

LUDVIG GRANBERGS TIPS TILL ANDRA VD:AR SOM VILL JOBBA PÅ DISTANS:

Var ute i god tid. Börja gärna förbereda ett år i förväg. Synka alla frågor med personalen och skriv handlingsplaner tillsammans med dina chefer.

Delegera till fler än en chef. Då får man lite nyanser och inte bara en persons bild av läget.

Planera in fysiska besök. Det kommer att finnas samtal du inte vill ta på telefon. Jag åkte hem en gång i månaden första halvåret, och en gång varannan månad det andra halvåret.

Ha fasta avstämningsmöten varje vecka.

Håll koll på skatten. Är du till exempel längre än 183 dagar i Spanien blir du obegränsat skatteskyldig. Vilka regler gäller där du ska bo?

En bra skola till barnen, där de verkligen kan trivas, är central.

Fundera på om du verkligen vill hyra möblerat. Efter ett år blir man rätt less på att ingenting är ens eget.

Ta chansen och lär dig språket. Själv har jag använt appen Duolingo i 10–30 minuter varje dag. Det är ett bra sätt att lära sig ett nytt språk.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies