Hoppa till innehållet

Annons

Många bekymmer för verkstadsbolag

En svag organisk tillväxt och begränsad orderingång.
Det är de största bekymren för verkstadsbolagen, anser Lotta Faxén, förvaltare på Lannebo Fonder. Hon är en av experterna i senaste avsnittet av Börsrådet.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från Scandinavian Astor GroupAnnons

Svensk radarstörningsutrustning som ligger steget före

I den omvärldssituation vi befinner oss i nu gäller det att förbereda sig klokt. För den försvarsstrategi som handla om radarstörning har nu Scandinavian Astor Group tagit fram en ny kombinationsprodukt av komposit och avancerad teknik.

– Det finns en stor och växande marknad för våra ledande kompositmaterial och situationen i Ukraina understryker hur viktig olika former av radarstörningsutrustning är för ett effektivt försvar, säger Odd Werin, VD för Scandinavian Astor Group. 

Så fungerar radarstörning

En radarstörningsutrustning är en anordning som används för att störa signalerna från en radar. Enheterna kan användas för att hindra en radar från att upptäcka objekt eller för att dölja närvaron av ett annat objekt, såsom ett flygplan, fartyg eller fordon. 

– Grunden till vårt bolag ligger i den teknikutvecklingen av radarstörning som vi inledde redan år 2006 och nu kombinerar med att utveckla kompositskal som skyddar våra antenner. Astor Groups svensktillverkade störsändningar används nu av försvaret för att testa och öva sina radaranläggningar, säger Odd Werin. 

Användningen av radarstörningsutrustning är reglerad i många länder, särskilt när det gäller militära tillämpningar. I många fall anses det vara en olaglig handling att använda radarstörningsutrustning utan tillstånd, eftersom det kan störa och påverka normala funktioner hos andra radaranordningar som är nödvändiga för flyg- och sjöfartssäkerhet.

– Det här är ett område som hela tiden är under förändring, så fort tekniken hittar sätt att störa radarn dröjer det inte länge innan de som bygger radarstationer hunnit ikapp och kan motverka. Här gäller det därför att ligga steget före och snabbt förstå och anpassa sina tekniska lösningar vilket är precis vad vi gör med Astor IV som snart finns på marknaden, säger Odd Werin.

Astor IV är nu i slutmonteringsfasen och redo för en kommande testperiod i Frankrike. Genom ett samarbetsavtal med SDTS ett franskt målflygbolag, kommer testerna göras enligt specifikation av DGA, franska motsvarigheten till FMV, Försvarets Materielverk. 

– Det är väldigt roligt att få samarbeta med ett så högteknologiskt land som Frankrike. Jag känner mig även förhoppningsfull inför framtiden och att vi i Sverige kan möta den här typen av utveckling. Självklart är själva krigssituationen i Ukraina och Ryssland förfärlig men man måste vara realist, försöka agera klokt och vara förberedd, säger Odd Werin.

Om Scandinavian Astor Group introducerades

Scandinavian Astor Group introducerades på Spotlight Stock Market i januari 2023 och levererar, genom sina dotterbolag, spjutspetsteknik och tjänster för militärt försvar och civil säkerhet.Två huvudområden utgörs av komposittillverkning av starka lättviktsmaterial till marin-, fordon- och försvarsindustrin samt  utveckling och tillverkning av störsändare för militärt övningsbruk mot radarstationer. Bolaget bedriver sin verksamhet i Sverige med dotterbolagen: Marstrom Composite AB, JPC Composite AB och My-Konsult Teknik AB. 

Läs mer på astorgroup.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scandinavian Astor Group och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera