ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bytte kurs efter utbildningen

  • LÄMNADE FÖRETAGET. Efter MBA-utbildningen valde Gustav Kristiansson att lämna sitt företag Creo Dynamics för att kunna jobba mer långsiktigt. Foto: Jack Mikrut

Gustav Kristiansson fick Di:s MBA-stipendium 2013 och gick klart utbildningen i januari.
Nu har han lämnat det egna konsultföretaget, som han grundande 2010, för att ge sig ut på nya äventyr.

”Det var ett beslut som växte fram under cirka ett halvår”, säger Gustav Kristiansson.

Företaget som han grundade heter Creo Dynamics och som vd hade Gustav Kristiansson ansvaret för den dagliga operativa verksamheten.

”Men jag har alltid lockats av att i stället jobba på längre sikt med strategiska frågor. Efter den här utbildningen fick jag en helt ny kunskap i de frågorna.”

I september 2014 tog han beslutet att lämna sitt företag.

”Jag var utan arbete i ett par månader för att fundera över vad jag egentligen ville göra”, säger Gustav Kristiansson.

Bokinspiration

Han nämner en bok från kurslitteraturen, ”Good to great” av Jim Collins, som en inspirationskälla. En av nyckelpoängerna i boken är att om man vill vara framgångsrik inom ett område måste man först hitta rätt personer och därefter besluta sig för vad man vill göra.

I november 2014 hittade Gustav Kristiansson rätt person: vd:n på Nira Dynamics. Ett företag som är världens tredje största däcktrycksleverantör.

”Jag tog kontakt med vd:n där och berättade om mina idéer om hur Nira skulle kunna jobba med strategi på lång sikt. Han blev intresserad och han skapade en ny position som chefstrateg på företaget och anställde mig.”

Fick viktiga kontakter

Gustav Kristiansson nämner MBA-utbildningen flera gånger under samtalet och hur kunskapen han fick där har hjälpt honom. Han betonar också att kontakterna som knyts där är värdefulla.

”Det skapas otroliga band mellan människor när man sitter och jobbar tillsammans in på småtimmarna. Vi blev en tajt grupp på 42 personer som kommer att hjälpa varandra i karriären i framtiden”, säger han.

”Ångrar inte för fem öre”

Från och med den 25 mars till och med den 26 juni går det att nominera andra eller sig själv till stipendiet. Gustav Kristiansson nominerade sig själv.

”Det ångrar jag inte för fem öre. Tveka inte att göra samma sak om du vill utveckla dig själv!”

Vilka är de viktigaste egenskaperna för att klara utbildningen?
”Du ska vara driven och klara en hög arbetsbelastning. Ju mer tid du avsätter till utbildningen, desto mer kommer du att få tillbaka.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies