ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Analyserar utspelen

  • GER DIG KOLL. Under Almedalsveckan startar Dagens industri politikpodden Statsvetarpodden med Ulf Bjereld, Jonas Hinnfors och Cecilia Garme. Foto: Henrik Montgomery

Politiska frågor är hetare än på länge och en ny podd om politik gör entré när Di i sommar utökar bevakningen av Almedalsveckan.
Bakom nya Statsvetarpodden står flera av landets mest ansedda statsvetare.

När politiker, näringslivshöjdare och många andra vallfärdar till Gotland i slutet av juni har Di laddat upp med en nyhet för alla politiskt intresserade.

Live inför publik i Di:s tält i centrala Visby kommer en ny podd att spelas in. Programmen blir tillgängliga via di.se.

”Almedalen är en mycket viktig arena för politik, näringsliv och organisationer och Di:s storsatsning i fjol blev mycket uppskattad. Politiken är högintressant även för näringslivet och dess alla delar. Med en ny daglig podd om politik stärker vi vårt erbjudande och vår roll ytterligare”, säger Peter Fellman, chefredaktör för Di.

”Väldigt spännande”

Bakom det nya formatet, som har döpts till Statsvetarpodden, står flera av landets mest kända politiska experter.

”Det känns väldigt spännande och vi är mycket glada över det här samarbetet med Dagens industri. Den politiska temperaturen är fortfarande på topp, trots att det är efter valet”, säger Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Tillsammans med Jonas Hinnfors, också han professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, och Cecilia Garme, doktor i statsvetenskap och verksam som moderator, ger sig nu Ulf Bjereld ut i poddvärlden för första gången.

Sätter agendan

”Som statsvetare får vi ofta frågor från bland annat journalister, politiker och allmänheten. Men nu vill vi föra in ett nytt perspektiv. Vad händer om vi som statsvetare i stället formulerar frågorna?”, säger Ulf Bjereld.

Statsvetarpodden ska ge sig i kast med de aktuella politiska händelserna.

”Vi kommer att analysera tal, spana framåt och debattera. Och vi ska ha många gäster – bland annat journalister, politiker och andra experter – och vi kommer även att ta frågor från lyssnarna”, säger Ulf Bjereld.

Har ni några affärsmässiga ambitioner eller vad är syftet?
”Vi gör detta för att vi tycker att det är roligt och för att vi tror att vi kan bidra till att bredda den samhällspolitiska debatten”, säger Ulf Bjereld.

Enligt planerna spelas Statsvetarpodden in under Almedalsveckan med start den 29 juni. Men det kan bli en tjuvstart.

”Vi siktar på att göra ett eller två program redan innan, för att bli varma i kläderna. Troligen blir det ett första program i samband med riksdagens avslutande partiledardebatt den 10 juni”, säger Ulf Bjereld.​

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies