ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Entreprenör vill se bättre skyddsnät

  • VD. Mattias Guldstrand, Solutions for Tomorrow. Foto: Jonatan Bylars

Sverige kryllar av drivna entreprenörer och företagare. Men många vågar inte ta steget.
Det säger Mattias Guldstrand, vd på medicinteknikföretaget Solutions for Tomorrow.

Mattias Guldstrand leder ett litet företag med högtflygande mål. Efter en kämpig uppstartsfas finns nu en färdig mobil röntgenmaskin för användning på sjukhus.

”Steget som återstår är att få den synad och godkänd för kliniskt bruk”, säger han.

Sedan är planen att ge sig ut på den internationella sjukhusmarknaden. Samtidigt jobbar företaget, som i dag har fyra anställda, med ett pilotprojekt för att få ut röntgenutrustningen på äldreboenden och vårdcentraler.

”Låt den galna låna”

Även om det har varit en tuff resa så ångrar inte Mattias Guldstrand att han tog steget att gå från anställd till att bli entreprenör. Han tror att flera skulle våga göra samma sak om det fanns ett bättre socialt skyddsnät för företagare och en bättre tillgång till tidigt kapital.

”Tillgången till kapital i tidig fas är helt avgörande. Där finns många fantastiskt bra idéer som lätt kan hamna i olika fällor”, säger han.

Solutions for Tomorrow fick tidigt stöd av bland andra Almi. Helst skulle Mattias Guldstrand vilja se att det är lika lätt för entreprenörer att låna pengar som för studenter, ett slags CSN för företag.

”Låt den galna entreprenören låna och sedan betala tillbaka”, säger han.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer