ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Blir en bättre ledare

  • UTVALD. Någon som vet vad som krävs för att få juryns uppmärksamhet är Roseline Olomina, som mottog Di:s MBA-stipendium i höstas. ”Drivkraft är det som de framför allt tittar på, tror jag”, säger hon om processen. Foto: Oskar Omne

Roseline Olomina fick i höstas Dagens industris MBA-stipendium. Nu har hon gjort sin tredje vecka på utbildningen.

”Det har varit jättekul. Jag har haft en tenta och det gick bra. Nu längtar jag tillbaka till nästa vecka”, säger stipendiaten Roseline Olomina.

Värt en halv miljon

Hon fick stipendiet i höstas och utbildningen varar i 18 månader. Totalt är stipendiet värt 465.000 kronor. Syftet med stipendiet är att hjälpa med vidareutbildning och höja kompetensnivån hos nästa generations ledare.

”Man lär sig att bygga och utveckla en organisation. Sedan får man välja inriktningar och jag är mest intresserad av entreprenörskap och innovation.”

Utlandserfarenhet

Tidigare har Roseline Olomina jobbat utomlands, bland annat sju år i Tyskland som ingenjör på Airbus och på Nike i USA. Hon var med och utvecklade sportjättens trestegssko inför OS 2004.

”Men nu är min bas i Sverige. Min dröm är att driva ett eget framgångsrikt företag och att arbeta för ett globalt företag med ett spännande uppdrag, jag hoppas att utbildningen kan hjälpa mig att uppnå det.”

Roseline Olominas tips till de som funderar på att söka stipendiet är att i den skriftliga ansökan lyfta fram det som gör dig unik.

”Får du sedan komma på intervju tror jag att det mest handlar om att visa att man har en vilja och varför man vill vara med. Drivkraft är det som de framför allt tittar på, tror jag.”

Jobb vid sidan

Parallellt med utbildningen jobbar Roseline Olomina på konsultbolaget FS Dynamics. Där har hon varit i snart tre år och är nu projektledare på 80 procent.

”Jag leder och stödjer våra kunder i deras utvecklingsprocess med tekniska beräkningar, främst genom att titta på hållfastheten i strukturer.”

Vad betyder det?
”Till exempel, vid en lastbilskrock så är det viktigt att hytten förblir så intakt som möjligt. Det jag gör är beräkningar i olika program där man testar och säkerställer att hytten håller för de belastningar som den kan tänkas utsättas för.”

Från den 25 mars och fram till den 26 juni finns det möjlighet att nominera någon till stipendiet. Mer information kommer i Di framöver.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies