ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ericsson tar över i Båstad

  • JACKPOT. Johanna Larsson tog i och med segern i Swedish Open i somras sin första WTA-titel. Hon blev den publikmagnet tävlingen behövde i skadade Serena Williams frånvaro.

Ericsson går in som ny dominerande sponsor för Swedish Open.
”Det här är extremt roligt för oss och säkrar turneringen framåt”, säger Christer Hult på Lagardère Sports.

Ericssons engagemang innebär att bolaget får en särställning både vad det gäller exponering på reklamskyltar och möjligheter att skapa aktiviteter runt tennisbanorna.

”Vi kommer bara ha två ytterligare sponsorer: Mercedes som håller i transporter och en till som jag inte kan avslöja ännu”, säger Christer Hult, europeisk chef för tennisdivisionen inom det franska sport- och eventkoncernen Lagardère Sports som äger tävlingen.

Diskussionerna med Ericsson har pågått en tid men intensifierades i och med att Collector hoppat av.

”Det här är definitivt det största enskilda avtal som vi skrivit hittills. Och om det inte är det största på vår nivå inom WTA-touren är det ett av de största”, säger Christer Hult som dock är förtegen om de ekonomiska detaljerna i avtalet.

Kontraktet är på två år och Ericsson planerar att utöka det exklusiva medieseminarium bolaget haft de senaste åren under damtennisveckan.

”Det här ingår i en global satsning för oss. Vi bjuder in ledande personer inom tv och media för åsiktsutbyte och samtal om framtidens mediebransch”, säger Per Borgklint, Senior Vice President och chef för affärsenheten Support Solutions på Ericsson.

Att turneringen nu får en övergripande sponsor innebär inte automatiskt att prispengarna ökar eller att fler toppspelare dyker upp i startfältet.

”Vi kommer förstås att jaga ett så bra startfält som möjligt och för redan diskussioner med ett antal spelare. Men även om vi skulle kunna göra en önskelista redan nu är det under turneringarna i Australien, Indian Wells och i Miami de flesta avtalen görs upp”, säger Christer Hult.

SerenaWilliams dök aldrig upp i fjol och spelade bara en match i somras – vill ni ha tillbaka henne?
”I somras tvingades hon bryta på grund av skada. Dörren är inte stängd från något håll. Vi för en dialog med både hennes agent och coach. Hon är definitivt en stjärna som säljer biljetter.”

Swedish Open ingår i dag i den näst högsta WTA-klassen. Med Ericsson i ryggen kan det finnas utrymme för att kliva upp ett snäpp.

”Vi har uttryckt till WTA att om det bli någon licens till salu är vi intresserade av att titta på den”, säger Christer Hult.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies